Hangi üniversiteyi kazandın ?

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Üniversite sınavına girmiş arkadaşlar hangi üniversiteleri kazandınız. Ve kaç sıralama ile kazandınız. Ufak bir şey daha fikir oluşması açısından YGS LYS puanınızı yaptığınız netler ile birlikte koyar mısınız. Aynı üniyi kazanan çıkarsa belki tanışın görüşün. :D

terkidiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
15 bininciyim, o kadar yer yazdım 17 binle alan bir üniversite geldi. Hadi onu geçtim, hiç istemeyerek yazdığım bi yer geldi. Onu da geçtim, şehrin adını sanını bile duymadım daha önce hayatımda. Sinir küpüyüm akşamdan beri.. :cursing::cursing:
Pamukkale Üniversitesi - İngiliz Dil Edebiyatı (İÖ) Yerleşme Puanı:
330,47029

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
15 bininciyim, o kadar yer yazdım 17 binle alan bir üniversite geldi. Hadi onu geçtim, hiç istemeyerek yazdığım bi yer geldi. Onu da geçtim, şehrin adını sanını bile duymadım daha önce hayatımda. Sinir küpüyüm akşamdan beri.. :cursing::cursing:
330,47029

İlk defa duyduğum bir bölüm. En azından yerleşmişsin olumlu yönüne bakmak lazım. Netlerini ve puanı yazabilir misin. Hazırlananlara bir ipucu olur :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
330,47029

Kendine kızmalısın, okumak istediğin adını sanını duymadığın bir yeri ne diye yazmaya kalktın öyleyse? Böyle bilinçsizce tercih mi yapılır?

*

Pamukkale üniversitesine gelecek olursak, Türkiyenin top 10 üvinden olmasada anadolunun köklü, önemli ve büyük üniversitelerindendir. Özellikle ege bölgesinde itibarı olan bir üniversitedir.

Kampüsü büyük, yeni ve hergeçen gün gelişen bir kampüs olup, kampus civarı cafeler ve öğrenciler ile dolu, epey hareketli bir bölgedir.

Öğrenci hayatı güzel olan bir şehir ve üniversitedir.

Denizli ise ege bölgesinin izmirden sonra en önemli şehirlerindendir.

Bölüm konum itibari ile kampüsün merkezinde, mühendislik fakültesinin hemen arkasındadır.

Şehir yaşamı epey ucuzdur, ev kiraları 300-500 arasında değişir ve güzel doğalgazlı bakımlı tertemiz evleri vardır.

Kayıt zamanı gittiğinde başına cemaat yurtları çöker ve ağır propaganda yapacaklardır, sakın kanma.

İlk sene yurtta, sonraki sene mutlaka eve çıkıp üniversite hayatının keyfini çıkart.

terkidiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk defa duyduğum bir bölüm. En azından yerleşmişsin olumlu yönüne bakmak lazım. Netlerini ve puanı yazabilir misin. Hazırlananlara bir ipucu olur :)

Puanı yazdım zaten yukarda :D LYS'de de 51 doğrum 22 yanlışım var. YGS'yi hatırlamıyorum :) Ama yazdığım için çok pişmanım. Allah inşallah beni haklı çıkarmaz da gidince çok memnun kalırım.. Of of!

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sözel mi oluyorsun eşit ağırlık mı ? [MENTION=358416]terkidiyar[/MENTION]

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] senin bu konularda bu kadar bilgili olmanı neye boçluyuz ? :D GAZİ üniversitesi ile olan görüşlerini de böyle uzun uzun bekliyorum :D

terkidiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kendine kızmalısın, okumak istediğin adını sanını duymadığın bir yeri ne diye yazmaya kalktın öyleyse? Böyle bilinçsizce tercih mi yapılır?

*

Pamukkale üniversitesine gelecek olursak, Türkiyenin top 10 üvinden olmasada anadolunun köklü, önemli ve büyük üniversitelerindendir. Özellikle ege bölgesinde itibarı olan bir üniversitedir.

Kampüsü büyük, yeni ve hergeçen gün gelişen bir kampüs olup, kampus civarı cafeler ve öğrenciler ile dolu, epey hareketli bir bölgedir.

Öğrenci hayatı güzel olan bir şehir ve üniversitedir.

Denizli ise ege bölgesinin izmirden sonra en önemli şehirlerindendir.

Bölüm konum itibari ile kampüsün merkezinde, mühendislik fakültesinin hemen arkasındadır.

Şehir yaşamı epey ucuzdur, ev kiraları 300-500 arasında değişir ve güzel doğalgazlı bakımlı tertemiz evleri vardır.

Kayıt zamanı gittiğinde başına cemaat yurtları çöker ve ağır propaganda yapacaklardır, sakın kanma.

İlk sene yurtta, sonraki sene mutlaka eve çıkıp üniversite hayatının keyfini çıkart.

Doğru diyorsun abi valla ama tercih listesini yaparken de son anda ekledik burayı. Rehberlik hocam sağolsun.. Kafama girip de yaz diyen o oldu. Yoksa ben tercih listemdeki üni.lerin hepsini detaylıca araştırmıştım. Buraya da baktım ama kazanınca öğrendim asıl detayı.. Yapacak bi şey yok başa gelen çekilir artık..

Sözel mi oluyorsun eşit ağırlık mı ? @terkidiyar
-

İkisi de değil. LYS-5 bizim. Yabancı dil yani.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Doğru diyorsun abi valla ama tercih listesini yaparken de son anda ekledik burayı. Rehberlik hocam sağolsun.. Kafama girip de yaz diyen o oldu. Yoksa ben tercih listemdeki üni.lerin hepsini detaylıca araştırmıştım. Buraya da baktım ama kazanınca öğrendim asıl detayı.. Yapacak bi şey yok başa gelen çekilir artık..

İkisi de değil. LYS-5 bizim. Yabancı dil yani.

Rehberlik hocalarına güvenmekle hata yapmışsın!

Kim rehberlikçi olur?
-Üniversite okuduğu halde bir halt olamayıp, onun bunun torpiliyle işe giren kimse.

Ayrıca klavuzu karga olanın burnu *** kurtulmaz diye de bir laf vardır :)

Rehberlikçilerin yeterli birikimi ve sistemi çözebilecek kapasitesi olsalardı rehberlikçi değil bir meslek sahibi olurlardı, kendine hayrı olmamış, başkasına nasıl olsun.

(işini hakkıyla yapan, zeki rehberlikçiler de vardır ama azınlıkta)

Özellikle okul ve dershane rehberlik hocalarının büyük kısmı özensizce, baştan savarak, dershane ve okulumunun üniversiteye yerleşen öğrenci sayısını arttırmak amacıyla alakalı alakasız tüm tercihlerini doldurmaya çalışırlar. Sonraki senede şu kadar öğrenciyi üniversiteye yerleştirdik, başarı oranımız şudur diye reklam yaparlar :) Kanmayacaksın.

Önce kendini tanıyacaksın, ne isteyip istemediğinden emin olacaksın, meslekleri araştırıp, mezunlar ile irtibata geçip bilgi edineceksin, fikir sahibi olacaksın, üniversite tecrübesi edinmiş arkadaşlarını gözlemleyecek, fikir alacaksın ama sonunda kendi yolunu kendin çizeceksin. Seni senden daha iyi tanıyan yada senin iyiliğini senden fazla isteyen bir rehberlikçi bulursan şanslısın.

Rehberlikçilerin bana zamanında söylediklerini duysanız, popunuzla gülerdiniz, ama ben hocadır diye saygı duyup yüzlerine güldüm tabi kapıdan çıkar çıkmaz yazdıkları tercih önerilerini de yırtıp çöpe attım.

Sözel mi oluyorsun eşit ağırlık mı ? @terkidiyar

@tambjk senin bu konularda bu kadar bilgili olmanı neye boçluyuz ? :D GAZİ üniversitesi ile olan görüşlerini de böyle uzun uzun bekliyorum :D

Araştırma, okuma, dinleme, gözlemleme, düşünme diyebiliriz :) Gazi üniversitesi için çok fazla birşey söyleyemiyeceğim, gazi mezunu tanıdığım pek kimse olmadı, ankaraya ise 1 kere 5-6 saatliğine gittim. Ama siyasal eğilimlerinden dolayı tercih edeceğim bir üniversite olamazdı :) Odtü'ye sempati duyuyorum.

terkidiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Rehberlik hocalarına güvenmekle hata yapmışsın!

Kim rehberlikçi olur?
-Üniversite okuduğu halde bir halt olamayıp, onun bunun torpiliyle işe giren kimse.

Ayrıca klavuzu karga olanın burnu *** kurtulmaz diye de bir laf vardır :)

Rehberlikçilerin yeterli birikimi ve sistemi çözebilecek kapasitesi olsalardı rehberlikçi değil bir meslek sahibi olurlardı, kendine hayrı olmamış, başkasına nasıl olsun.

(işini hakkıyla yapan, zeki rehberlikçiler de vardır ama azınlıkta)

Özellikle okul ve dershane rehberlik hocalarının büyük kısmı özensizce, baştan savarak, dershane ve okulumunun üniversiteye yerleşen öğrenci sayısını arttırmak amacıyla alakalı alakasız tüm tercihlerini doldurmaya çalışırlar. Sonraki senede şu kadar öğrenciyi üniversiteye yerleştirdik, başarı oranımız şudur diye reklam yaparlar :) Kanmayacaksın.

Önce kendini tanıyacaksın, ne isteyip istemediğinden emin olacaksın, meslekleri araştırıp, mezunlar ile irtibata geçip bilgi edineceksin, fikir sahibi olacaksın, üniversite tecrübesi edinmiş arkadaşlarını gözlemleyecek, fikir alacaksın ama sonunda kendi yolunu kendin çizeceksin. Seni senden daha iyi tanıyan yada senin iyiliğini senden fazla isteyen bir rehberlikçi bulursan şanslısın.

Rehberlikçilerin bana zamanında söylediklerini duysanız, popunuzla gülerdiniz, ama ben hocadır diye saygı duyup yüzlerine güldüm tabi kapıdan çıkar çıkmaz yazdıkları tercih önerilerini de yırtıp çöpe attım.

Araştırma, okuma, dinleme, gözlemleme, düşünme diyebiliriz :) Gazi üniversitesi için çok fazla birşey söyleyemiyeceğim, gazi mezunu tanıdığım pek kimse olmadı, ankaraya ise 1 kere 5-6 saatliğine gittim. Ama siyasal eğilimlerinden dolayı tercih edeceğim bir üniversite olamazdı :) Odtü'ye sempati duyuyorum.

Valla ne desen haklısın ama son pişmanlık fayda etmiyor.. :crying:Araştırmalarımın yeterli olduğunu düşünüyordum ama değilmiş demek ki. Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacağız. Teşekkür ederim yorumların için. :(

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Bişey soracam. Kardeşim terch yaptı ve bir yerler geldi. Pek istemeyedebilir. Şimdi ek yerleştirmelere başvurabilir mi yoksa o tercih yapmayanlar için mi?

CyberShot

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ek yerleştirmeler tercih yapıp ta kazanamayanlar için diye biliyorum ben.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Valla ne desen haklısın ama son pişmanlık fayda etmiyor.. :crying:Araştırmalarımın yeterli olduğunu düşünüyordum ama değilmiş demek ki. Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacağız. Teşekkür ederim yorumların için. :(

Moralini bozma bence, pamukkale üniversitesini seveceğini düşünüyorum. Güzel arkadaş ortamı kurarsan ilk senende çok keyifli bir öğrencilik yaşarsın. Ev tutacaksan mutlaka çamlık mahallesinden- forum çamlık civarında ev tut. Okula da yakın, çok nezih bir yer.

terkidiyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Moralini bozma bence, pamukkale üniversitesini seveceğini düşünüyorum. Güzel arkadaş ortamı kurarsan ilk senende çok keyifli bir öğrencilik yaşarsın. Ev tutacaksan mutlaka çamlık mahallesinden- forum çamlık civarında ev tut. Okula da yakın, çok nezih bir yer.

Zaten arkadaş ortamım da olmazsa orası bana 60 yılda anca biter. Adana gibi bi yerden gitmek mesele olacak işte. İlk sene ortam falan ayağına yurtta kalmak istiyorum. Hazır yemek falan da çıkıyor iyi olur. Yurt olarak hangisini önerirsin abi. Karma olsa da iyi olur aslında. Bir de yurt sistemini bilmiyorum tam olarak ama giriş çıkış saatleri olan bi yurt istemiyorum. Var mıdır böyle bi yurt denizlide?

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Zaten arkadaş ortamım da olmazsa orası bana 60 yılda anca biter. Adana gibi bi yerden gitmek mesele olacak işte. İlk sene ortam falan ayağına yurtta kalmak istiyorum. Hazır yemek falan da çıkıyor iyi olur. Yurt olarak hangisini önerirsin abi. Karma olsa da iyi olur aslında. Bir de yurt sistemini bilmiyorum tam olarak ama giriş çıkış saatleri olan bi yurt istemiyorum. Var mıdır böyle bi yurt denizlide?

Karma yurt pek yokmuş. Onun yerine apartlara yerleşmeni öneririm. Tatil kötü misali :)

Idiox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
beyler karma kyk yurtlarına yazı geldi kızlar okula yakın olan yurtlara yerleştirilecek erkeklerde diğer bir yurda yazı geldi bizim yurtlara bu sene ben mezun olduktan sonra o.O

Bişey soracam. Kardeşim terch yaptı ve bir yerler geldi. Pek istemeyedebilir. Şimdi ek yerleştirmelere başvurabilir mi yoksa o tercih yapmayanlar için mi?

dostum ek yerleştirme bölüm kazanamayıp tekrar deneyen yada gelen bölümü beğenmeyip pişman olup tekrar denemek isteyenler için ama tekrar tercih yapması sakat bir durum çünkü kontenjanlar değişiyo yani azalıyor

KenseiTakezo

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği

Kendi puan türümde sıralamam 36bin civarı idi, Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği 39bin ile alıyordu, istediğim bir yer olduğu için tercih listemde altına üstüne uçurum bırakarak tercih yaptım :D Yani 29bin-39bin-42bin gibi bir geçiş vardı :)

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Akdeniz Üniversitesi - Kamu Yönetimi
82.100 ile almış geçen sene. Ben 102.000 ile girdim..

enrooy

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ygs sıralamam 40 bindi. sonra lys de işi boşlayınca 78 bine kadar düştüm.(nerdeyse iki ay test kitabı kapağı açmadım) Namık Kemal Bilgisayar mühendisliğine yerleştim. puanım 332 küsür bir şey.. :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] Teknolohi fakülteleri hakkında yorumların nedir ? Bir de 21 teknoloji fakültesi kuruldu ancak 7 tanesi öğrenci aldılar. Geri kalan 14 fakülte ne zaman öğrenci alacak bir araştırma yaptım ancak bulamadım.

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Kamu yönetimini çok duydum :D Nedir ne değildir kısa bir açıklama iyi olurdu aslında ?
Abi vali, kaymakam, bakan danışmanı falan fistan oluyosun ve daha bir sürü..
Devlette üst makamlarda görev yapabiliyosun kısaca :)

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=252237]abdullahcelik[/MENTION] Ortaokul hayalimi yaşıyorsun :D Herkes doktor olmak isterdi küçükken :D Ama ben GATA doktor olmak isterdim :D
[MENTION=38650]zoki[/MENTION] tebrikler abi daha önce üni okudun mu ? 22 yaşındasın da 2. üni mi yoksa girip kazanamadın filan fistan mı :P :D

Ek olarak netleriniz ve sıralamanız nedir onlarıda yazarsanız pek bi iyi olurdu. :D