Hangi TV' yi alsam Toshiba mı Samsung mu?

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Merhaba arkadaşlar,
Bir Tv almaya karar verdim ve iki model arasında kaldım,

biri Toshiba 40TL968 KDV dahil 1414 TL'ye alabiliyorum Özellikleride baya iyi 102cm, 200 hz, 3D, Dahili uydu alıcı, dahili WİFİ, vs.
http://www.toshiba.eu/discontinued-products/40tl968/

bide Samsung UE-32F5570 KDV dahil 919 TL 81 cm 3D yok dahili uydu alıcısı yok,
http://www.samsung.com/tr/consumer/tv-audio-video/tv/led-tv/UE32F5570SSXTK

Toshibayı alıyordum ki yoldan döndüm 1414 tl vermek içimden gelmedi, samsung almaya karar verdim biraz araştırdım ve 6 serisinin altında kilerin hep 50hz olduğunu öğrendim forumlardan, bu gerçekte böylemidir?, en aşağı 81 cm'e kadar alabilirim koyacağım yer çok büyük bir yer değil, o yüzden sorun olmaz, F5570 serilerinde sorun var mıdır, gerçekte 50 hz midir bu tvler?

sizce hangisini almalıyım? veya önereceğiniz farklı bir model var mıdır?

yardımcı olursanız sevinirim 2 haftadır araştırıyorum kafa gitti artık :)

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
TV ile ne yapacaksınız?
TV mi izleyeceksiniz? O zaman en ucuzunu alın kurtulun kafa yormayın.

Yok ben HDMI ile falan bağlancam en süper kalite HD filmleri izlicem diyorsanız 2 TV de yaramaz. 400hz altı TV ye bulaşmayın o zaman.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Televizyonda Samsung ve Sony nin eline kimse su dökemez bence bundan dolayı Samsung

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
TV ile ne yapacaksınız?
TV mi izleyeceksiniz? O zaman en ucuzunu alın kurtulun kafa yormayın.

Yok ben HDMI ile falan bağlancam en süper kalite HD filmleri izlicem diyorsanız 2 TV de yaramaz. 400hz altı TV ye bulaşmayın o zaman.

Ne mi yapcam? tv&film izleyip ps oynayacam, smart arayüzünü kullanıcam en çok skype ve youtube için ilgimi çeken bir app olursa onuda kullanırım tabi ama bir minix 7 veya raspberry pi ile daha smart bir hale getirmek hedefim.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Ne mi yapcam? tv&film izleyip ps oynayacam, smart arayüzünü kullanıcam en çok skype ve youtube için ilgimi çeken bir app olursa onuda kullanırım tabi ama bir minix 7 veya raspberry pi ile daha smart bir hale getirmek hedefim.
Pi ile falan olacak iş değil o.

TV için pahalı TV almaya hiç gerek yok çünkü yerli TV kanalları son derece kalitesiz görüntüleri var.
Film izleyeceğim diyorsun.
Bir media player, PC, Tablet, telefon neyse onun üzerinden kaliteli 1080p film izlemek niyetindeyse bu 2 TV ye de bakma, 400hz den düşük TV alma. Ayrıca tavsiyem de Samsung dan yana olur, görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.
3D olayına bu kadar takılma bir süre sonra amaaan oluyor.
Dahili uydu alıcılarına da takılma çünkü kalitesiz ve çok yavaşlar (en azından benim gördüklerim belki çok iyileride vardır hepsini bilemem).

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
Pi ile falan olacak iş değil o.

TV için pahalı TV almaya hiç gerek yok çünkü yerli TV kanalları son derece kalitesiz görüntüleri var.
Film izleyeceğim diyorsun.
Bir media player, PC, Tablet, telefon neyse onun üzerinden kaliteli 1080p film izlemek niyetindeyse bu 2 TV ye de bakma, 400hz den düşük TV alma. Ayrıca tavsiyem de Samsung dan yana olur, görüntü kalitesi gerçekten çok iyi.
3D olayına bu kadar takılma bir süre sonra amaaan oluyor.
Dahili uydu alıcılarına da takılma çünkü kalitesiz ve çok yavaşlar (en azından benim gördüklerim belki çok iyileride vardır hepsini bilemem).

Trde ki yerli kanallar 50Hz ile yayın yapıyorlar HD kanallarda öylemi bilmiyorum veya Digiturk, Turksat falan? Tivibu hizmetlerin int üzerinden yaptıkları yayınlarda Hz olayı geçerli midir onuda bilmiyorum ama zaten 100Hz den sonrası göz algılayamıyor diyorlar? 400 Hz cihazın fiyatı da baya fazladır ben mümkünse 1500 tl nin altında ki cihazlara bakıyorum, varsa önereceğiniz bir cihaz memnun olurum.

21olcaybaba21

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Trde ki yerli kanallar 50Hz ile yayın yapıyorlar HD kanallarda öylemi bilmiyorum veya Digiturk, Turksat falan? Tivibu hizmetlerin int üzerinden yaptıkları yayınlarda Hz olayı geçerli midir onuda bilmiyorum ama zaten 100Hz den sonrası göz algılayamıyor diyorlar? 400 Hz cihazın fiyatı da baya fazladır ben mümkünse 1500 tl nin altında ki cihazlara bakıyorum, varsa önereceğiniz bir cihaz memnun olurum.
bizde 400 hz lg32la660s var salondaki tv 200 hz gözle açık ara farkedilir bir biçimde 400 hz daha hızlı

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Kesinlikle monitör almanı öneririm. Hem her cihazını bağlarsın hem de daha kaliteli ürünler alırsın. Yok yere 100cm panellere para vermeye gerek yok..

Reaksiyon puanı
1
lg 42 690 veya 660s al
para yok diyosan 620s al her bi özellik var
sanırım hız farkı var

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Marka olarak Samsung kullanıyorum, tavsiye ederim.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
TV yayınlarında en azından SD yayınlarda HZ farkını anlayamazsın. HD lerde belki fark hissedilir ancak ben TV izlemem kaldı ki TRT HD, ATV HD semerkand HD de 400hz değil 1400HZ farkını hissetsem ne olacak? Çocuklar Duymasın mı izlicem?.

HZ olayını asıl HD, FullHD film izlerken fark edersin. Oda tabiki her sahnede değil ama hızın önemli olduğu sahnelerde ciddi fark yaratıyor.
Hani TV satan dükkanların vitrinlerine gittiğinde böyle videolar vardır hayranlık uyandıran işte onların büyük çoğunluğu 400-600-800hz gibi TV lerden kaynaklanır.

Ben TV fiyatlarını blmiyorum, takip etmiyorum. O yüzden tavsiyem yok. Sadece seçtiğin 2 TV de 5 para etmez onu söyleyebilirim.

washaq

Asistan
Reaksiyon puanı
9
TV yayınlarında en azından SD yayınlarda HZ farkını anlayamazsın. HD lerde belki fark hissedilir ancak ben TV izlemem kaldı ki TRT HD, ATV HD semerkand HD de 400hz değil 1400HZ farkını hissetsem ne olacak? Çocuklar Duymasın mı izlicem?.

HZ olayını asıl HD, FullHD film izlerken fark edersin. Oda tabiki her sahnede değil ama hızın önemli olduğu sahnelerde ciddi fark yaratıyor.
Hani TV satan dükkanların vitrinlerine gittiğinde böyle videolar vardır hayranlık uyandıran işte onların büyük çoğunluğu 400-600-800hz gibi TV lerden kaynaklanır.

Ben TV fiyatlarını blmiyorum, takip etmiyorum. O yüzden tavsiyem yok. Sadece seçtiğin 2 TV de 5 para etmez onu söyleyebilirim.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim,

peki bu tv iyi bir seçim midir? Lg 32LA660S

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-32LA660S

buna karar verdim, olumlu ise bugün siparişini vericem.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Marka olarak Samsung kullanıyorum, tavsiye ederim.

lg 42 690 veya 660s al
para yok diyosan 620s al her bi özellik var
sanırım hız farkı var

Kesinlikle monitör almanı öneririm. Hem her cihazını bağlarsın hem de daha kaliteli ürünler alırsın. Yok yere 100cm panellere para vermeye gerek yok..

bizde 400 hz lg32la660s var salondaki tv 200 hz gözle açık ara farkedilir bir biçimde 400 hz daha hızlı

Yardımlarınız için teşekkür ederim sanırım 32LA660S modelinde karar verdim, bugün siparişini geçicem, son bir kez cevabınızı bekliyorum.

Bumayee

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende 40ES7000 Samsung Smart TV var çok memnunum Samsung al derim