Soru Hangi Tarayıcıyı Kullanıyorsunuz? - Favori Eklentileriniz Neler? 🚀

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
45
Merhaba arkadaşlar,

Yaptığım meslek gereği birçok tarayıcıyı aktif olarak kullanıyorum. Chrome, Opera, Firefox gibi farklı tarayıcıları deneme fırsatım oldu ama en çok Chrome'u tercih ediyorum. Hem hızı hem de eklenti desteği sayesinde işlerimi oldukça kolaylaştırıyor.

📌 Özellikle kullandığım ve çok faydalı bulduğum bazı Chrome eklentileri:
  • AdGuard: Reklamları engelleyerek daha temiz bir internet deneyimi sunuyor.
  • Dark Reader: Gece modu ile gözlerimi yormadan rahatça çalışmamı sağlıyor.
  • Sider (ChatGPT): Yapay zekayı hızlıca erişilebilir hale getirerek işlerimi kolaylaştırıyor.
💬 Peki ya siz?
  • Hangi tarayıcıyı tercih ediyorsunuz?
  • Tarayıcılarınızı daha kullanışlı hale getiren favori eklentileriniz neler?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,389
Linux Mint ile birlikte gelen Mozillanın bilinmeyen tarayıcısını.

Çünkü App market de Mozilla ararken windows uzerinde standart kullandığımız son sürüm Mozillada çıkıyor ama sisteme yüklenmemiş halde, isterseniz yukleyebilirsiniz.

Yani 2 adet Mozilla var markette.
Linux için Mozillayı yeniden derlemişler sanırım güvenlik için.

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
45
Linux Mint ile birlikte gelen Mozillanın bilinmeyen tarayıcısını.

Çünkü App market de Mozilla ararken windows uzerinde standart kullandığımız son sürüm Mozillada çıkıyor ama sisteme yüklenmemiş halde, isterseniz yukleyebilirsiniz.

Yani 2 adet Mozilla var markette.
Linux için Mozillayı yeniden derlemişler sanırım güvenlik için.
Linux Mint’teki Firefox, sistemle uyumlu bir sürüm olabilir, marketteki ise Mozilla’nın resmi sürümü. İkisi arasında fark olması normal; biri önceden yüklenmiş, diğeri ise istediğiniz zaman indirip kullanabileceğiniz sürüm.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,389
Linux Mint’teki Firefox, sistemle uyumlu bir sürüm olabilir, marketteki ise Mozilla’nın resmi sürümü. İkisi arasında fark olması normal; biri önceden yüklenmiş, diğeri ise istediğiniz zaman indirip kullanabileceğiniz sürüm.
Aynen öyle.
Markette Bir browser çeşitliliğine bakayım dedim 2 tane mozilla gördüm şaşırdım 😅

Mozillayı ansayfasına göre seviyorum.
4 satır 8 kolon surekli kullandığımız siteler ekleyebiliyoruz. Bende böyle durum.

Screenshot from 2025-01-04 20-07-47.png

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,389
Birde en favori eklentim AdGuard zaten olmazsa olmazlardan

Gerek duyduğumda metin kopyalamaya izin vermeyen sitelerden metin kopyalamak için ALLOW Copy+ gibi eklentiler kullanırım. Bazen ilan veririmde eski ilan siteden kalkınca metinleri kopyalanmaya izin verilmiyor. Eklenti çalışıyor mu? eee tabi çalışacak kardeşim. 🤣

Ap Yazılım

Forum ♥ SDN
Yönetici
Reaksiyon puanı
45
Birde en favori eklentim AdGuard zaten olmazsa olmazlardan

Gerek duyduğumda metin kopyalamaya izin vermeyen sitelerden metin kopyalamak için ALLOW Copy+ gibi eklentiler kullanırım. Bazen ilan veririmde eski ilan siteden kalkınca metinleri kopyalanmaya izin verilmiyor. Eklenti çalışıyor mu? eee tabi çalışacak kardeşim. 🤣
Benimde favorim adguard reklam engellemesi ve diğer 1,2 eklentiside çok iyi