Hangi programla en iyi sıkıştır....

Cyber-Soldier

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar arkadaşlar,

Daha önceleri SDN'yi portal olarak takip etmekteydim. Ve sayenizde bilgisayar bilgisi adına bir şeyler öğrendim. Fakat foruma ilk etapta davetiye için üye olmuştum :D

Daha sonra forumu gezince sadece davetiye için üye olunulacak bir forum olmadığını anladım. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler..
-----------------------------------------------------------

Benim sizlerden bir ricam olacak. Forumda alt başlık olarak aradım. Fakat tatminkar bir cevap bulamadım. Sıkıştırma programı olara winrar kullanmaktayım. Esasında gayet memnunum fakat üst düzey bir sıkıştırma lazım açıkçası. Bazı warez sitelerinde 1 Gb ve üzeri dosyaları 10 Mb gibi küçülttüğüne şahit oldum ve çok şaşırdım. Ülkemizdeki internet hızına ve fiyatlandırmaya baktığımızda bir dosya göndereceğimiz vakit sıkıştırma süresini bekleyebileceğimizi düşünüyorum :D

Eğer içinizde bu konuda beni bilgilendirecek arkadaş varsa konu altına resimli anlatım şeklinde olursa daha iyi olur :D

Mesajlarınızla bilgilendirirseniz sevinirim.

Cyber-Soldier // SDN

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
sıkıştırılacak dosyaya göre değişir oranın küçülüp küçülmemesi bende 1 gb tı 10 mb civarında görünce şaşırmıştım yalnız şuna daha çok şaşırdığımı söylemeden geçemeyeceğim :D konuya ait linkin sonu sanki bi tuhaf :D

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
KGB Archiver arkadaşında dediği gibi işini görür.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Hangi formatı kullanıtsan kullan en yüksek/maximum/best/ultra gibi sıkıştırma detayını seçmediğin sürece en iyi oranı yakalaman mümkün değil. Bazı arşivlerde katı sıkıştırma(solid comp.) seçeneğini seçersen çok sayıda dosyanın sıkıştırmasında oran yükselecektir.
Eğer "benim için süre sorun değil, dosyanın upload süresiyle dowload süresinin çarpımı kadar bir sıkıştırma süresine razıyım diyorsan PAQ formatları tam aradığın şey. PeaZip programıyla bu biçimleri oluşturabilirsin. KGB de bu formatı kullanıyor ama PAQ formatının bir çok sürümü var.
Eğer kullanışlı bir şey istiyorsan TUGZip adlı programı öneririm. Her sıkıştırma formatı için ayrı ayrı program kullanmak yerine sıkıştırma oranı yüksek 7z, SQX, RAR, ACE gibi yüksek sıkıştırma oranlarına sahip formatları oluşturabilirsin. Artık 7zip ile ZIP oluşturursan 7z ile aynı oranda sıkıştırma yapabilirsin.

technomind

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
74
forumda facebook banner dıye bır konu var mesela only olması lazım bır arkadas var.. mesela bır vıdeo sıkıstırmıs toplamda 3mb felan cıvarında dosya.. dosyayı ındırdım ıcınden vıdeo cıktı 350 mb .. mesela bende evımdeki film arşivini bu şekilde sıkıştırmak istiyorum ki yer açılsın. ama ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım en baba 700 mb lık dosya 680 mb oluyor :)

---------- Post added at 09:43 ---------- Previous post was at 09:41 ----------

Bu verilen program nasıL kuruluyor __?? içerisinde setup dosyası mevcut değil :S

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
forumda facebook banner dıye bır konu var mesela only olması lazım bır arkadas var.. mesela bır vıdeo sıkıstırmıs toplamda 3mb felan cıvarında dosya.. dosyayı ındırdım ıcınden vıdeo cıktı 350 mb .. mesela bende evımdeki film arşivini bu şekilde sıkıştırmak istiyorum ki yer açılsın. ama ne kadar sıkıştırırsam sıkıştırayım en baba 700 mb lık dosya 680 mb oluyor :)

---------- Post added at 09:43 ---------- Previous post was at 09:41 ----------

Bu verilen program nasıL kuruluyor __?? içerisinde setup dosyası mevcut değil :S

O video görüntüleri muhtemelen ham yani sıkıştırılmamıştır ve o tür videolarda değişen genelde mouse hareketi ve belirli bir bölge olur. Örneğin BMP de sıkıltırılmamıştır ancak JPG sıkıştırılmıştır ve tekrar sıkıştırmak güçtür. Sen sıkıştırılmış bir dosyayı (divx/xvid vs...) tekrar sıkıştıramazsın.

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
@technonind dostum,
Videolarda genelde iyi görüntü .avi soyadlı dosyalar.
Yüksekleri de var.
Ama boyut da inanılmaz artıyor haliyle.
Kaliteden biraz ödün verebilirsen iyi bir çevirici programla soyadını MP4 yap.
Sorunun çözülür.
700 Mb film dosyaları, 350 ila 400 MB kadar az kayıplı dönüştürülebilinir.