Bütçemizi aşıyor.2 tane toplama sistem önereceğim. Anakart arasında farklılıklar mevcut. Bütçene göre seçebilirsin.
İşlemci: AMD Ryzen 5 2600 Soket AM4 3.4GHz 19MB Önbellek 6 Çekirdek İşlemci | ITOPYA
Anakart: ASUS TUF X470-PLUS GAMING AMD Ryzen 2000 Soket AM4 DDR4 3200MHz(O.C) RGB Gaming Anakart | ITOPYA
Anakart2: MSI B350 GAMING PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI HDMI Anakart | ITOPYA
RAM: GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah DDR4 3200Mhz CL16 Single Kit Ram | ITOPYA
Ekran kartı: Asus GeForce GTX1050 Ti ROG STRIX GAMING 4GB GDDR5 128Bit DX12 Ekran Kartı | ITOPYA
HDD: https://www.itopya.com/toshiba-35-1tb-p300-7200rpm-sata-30-64mb-on-bellek-sabit-disk/
Kasa: Thermaltake View 27 600W 80 Plus USB 3.0 4 Fanlı Panoramik Cam Pencereli Kasa | ITOPYA
Monitör: Acer KG221QBMIX 21.5'' 1ms 75Hz (Analog+HDMI) Freesync Full Fiyatı
530 TL olan anakartlı model de yaklaşık 4500 TL yapıyor ki kesinlikle o farka değecek bir sistem. Olmazsa anakarttan biraz daha kısabiliriz.Bütçemizi aşıyor.
1060lı pc önerir misin530 TL olan anakartlı model de yaklaşık 4500 TL yapıyor ki kesinlikle o farka değecek bir sistem. Olmazsa anakarttan biraz daha kısabiliriz.
O fiyata 6 GB 1060 lı sistem olmaz. 3 GB olanı da biz önermiyoruz.1060lı pc önerir misin
İlk attığım 1050ti'lı PCyi alsam sıkıntı çeker miyim? Darboğaz falan olur mu? Oyun için kullanıcam sadece.O fiyata 6 GB 1060 lı sistem olmaz. 3 GB olanı da biz önermiyoruz.
Hayır gayet uyumlu.İlk attığım 1050ti'lı PCyi alsam sıkıntı çeker miyim? Darboğaz falan olur mu? Oyun için kullanıcam sadece.
Teşekkürler ben bu pcyi alıyorum bir şeyini değiştirmeden.Hayır gayet uyumlu.
Bellekler 3000 mhz olursa çok daha iyi olur.Teşekkürler ben bu pcyi alıyorum bir şeyini değiştirmeden.
İşlemci soğutucu fanı alman gereksiz. İşlemcinin kutusunda çıkan fan yeterli olacaktır.İlk attığım 1050ti'lı PCyi alsam sıkıntı çeker miyim? Darboğaz falan olur mu? Oyun için kullanıcam sadece.
Tamamdır 3000 mhz olarak alıcam. Çok teşekkür ederim.Bellekler 3000 mhz olursa çok daha iyi olur.
Onun yerine sıvı soğutma alabilir miyim?İşlemci soğutucu fanı alman gereksiz. İşlemcinin kutusunda çıkan fan yeterli olacaktır.
Ek olarak bütçeniz varsa alabilirsiniz ancak 4300TL bütçe arasından sıvı soğutucu için bazı parçalardan fedakarlık etmek mantıksız olur.Tamamdır 3000 mhz olarak alıcam. Çok teşekkür ederim.
---- Mesajlar birleştirildi ----
Onun yerine sıvı soğutma alabilir miyim?
Tamamdır sıvı soğutucuyu çıkarıp stok fan ile devam edicem. İlginiz için teşekkürler. Konu çözülmüştür.Ek olarak bütçeniz varsa alabilirsiniz ancak 4300TL bütçe arasından sıvı soğutucu için bazı parçalardan fedakarlık etmek mantıksız olur.
Ryzen serisinin stock soğutucusu gayet başarılı soğutuyor. İlk başlarda gerek kalmayacaktır. İlerleyen zamanlarda isteğe bağlı bir şekilde alabilirsiniz.Tamamdır sıvı soğutucuyu çıkarıp stok fan ile devam edicem. İlginiz için teşekkürler. Konu çözülmüştür.
Teşekkürler, size de iyi forumlar.Ryzen serisinin stock soğutucusu gayet başarılı soğutuyor. İlk başlarda gerek kalmayacaktır. İlerleyen zamanlarda isteğe bağlı bir şekilde alabilirsiniz.
Rica ederiz. İyi Forumlar.
Gayette toplanır şahsen.O fiyata 6 GB 1060 lı sistem olmaz. 3 GB olanı da biz önermiyoruz.
Ryzen APU larda ekran kartı ile kullanınca yazılımsal olarak uyuşmazlık yaşanabiliyor. Her defasında olmasa da oluyor o yüzden ekran kartı varsa 1300x almak daha mantıklı olur zaten aralarındaki fark çok az. Bunun haricinde monitör ile birlikte bu paraya 6 GB 1060 ekran kartlı sistem olmaz olursa da diğer parçalardan çok fazla taviz verilmiş olur.Son bişey eklemek istiyorum 2 inci resimdeki kasayı almanı tavsiye ediyorum ryzen 2200G, 1300X'den daha performanslı bir işlemcidir. Üstelik grafik işlemcisine sahiptir.
3000Mhz RAM'ler, 2400Mhz'den daha performanslıdır.
Anakartlar arasında performansı etkileyen hiç bir fark yok.
MSI Gaming X gibi modellere bu zamanda bu kadar para vermek ziyandır. Marka-görünüş takıntılı olmayın. ITX modeli tutarlı olmasaydı çıkarmazlardı. Üstelik Gaming X modelin 1050Ti olmasından söz etmiyorum bile. İki kart arasında dağlar kadar performans farkı var.
Kasa ve PSU konusunda sadece zevkler üzerinden fiyat artar. Aerocool kaliteli bir markadır ve kasada fantezi aramayanlar için gayet yeterlidir.
SSD bilgisayara sonradan eklenebilir bir parçadır. Bütçede en iyi performanslı bilgisayarı toplamak için SSD'den taviz verilebilir, verilmesi gerekir.
1ms ve 5ms farkında ise 1ms değerine alışmamışsanız eğer fark etmeniz imkansızdır. Aşırı profesyonel, rekabetçi oyunlar oynanmadığı sürece oyunda herhangi bir etkisi olmaz.
Böyle küçük detaylardan taviz vermemek için sistemin performansını düşürüyorsunuz. 1060 6GB sistem dururken, yok efendim 1ms farkıymış, kasada mavi ışık varmış, ekran kartı ejderhalıymış gibi saçmalıklara para vererek 1050Ti alırsanız sistemin ömrünü azaltmış olursunuz.
Gördüğünüz gibi performanstan taviz falan yok. Gayet de uyumlu ve ilk sistemden çok daha güçlü bir sistem. Takıntılarınızı bir kenara bırakın artık.Ryzen APU larda ekran kartı ile kullanınca yazılımsal olarak uyuşmazlık yaşanabiliyor. Her defasında olmasa da oluyor o yüzden ekran kartı varsa 1300x almak daha mantıklı olur zaten aralarındaki fark çok az. Bunun haricinde monitör ile birlikte bu paraya 6 GB 1060 ekran kartlı sistem olmaz olursa da diğer parçalardan çok fazla taviz verilmiş olur.