Hangi marka modemi seçmeli ? Kablosuz Modem Tercihi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan İSS-1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Merhaba Arkadaşlar :)

Yeni bir modem almayı düşünüyorum, şimdilerde 3 yıla yakın zamandır Airties RT 204-V3 operatör modemi kullanıyorum. Sorun evin diğer odalarına gittiğimde sinyal düşüşü olması.

Yeni almayı düşündüğüm modemde çekim gücünün iyi olmasını istiyorum. Bütçem de 150 TL kadar çıkabilirim.

Birkaç modem dikkatimi çekti sizlerden de fikir almak istedim. Aklımı çelen modeller aşağıda, fikirlerinizi esirgemeyin lütfen.

Buffalo ve Tenda ilgimi çekti açıkçası. Gerçi Buffalo 150 Mbps bağlantı sunuyor ve en pahalısı. Tenda'da grafiklerine baktığımda çekim gücü baya iyi gözüküyor. Buffalo, Japonya çıkışlı ve kaliteli çözümleri olan kaliteli bir şirket. Asus ve Tenda da ise 2 tane 5bBi anten var.

Cisco Linksys X2000 300Mbps 3Port Kablosuz Modem

Asus DSL-N12E 300Mbps 4Port

Buffalo AS N150 4xLAN

Tenda D301 4Port WiFi-N 300Mbps - Tenda Çekim Grafiği Aşağıda

tenda-d301-01-4.jpg

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Lütfen fikirlerinizi, düşüncelerinizi esirgemeyin arkadaşlar...

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Tenda daha performanslı duruyor.

Değişebilir anteni var mı ? İlanda belirtmemişler ama alırken kontrol ederseniz ileride faydası olur. Güçlü bir anten ile değişim yapıp performansı katlayabilirsiniz.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
[MENTION=17734]MirAge42[/MENTION] değerli yorumun için teşekkürler.

4 çeşit modemde de değiştirilebilir anten bulunmamakta; sabit.

Türkiye bölgesel desteği açısından bu cihazların tam verim sunacağını düşünüyorum. Teknik destek açısından biraz kafamda soru işaretleri var, Tenda ve Buffalo için.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Tenda'da 2x5dBi HARİCİ anten diyor. Zannımca çıkarılabiliyor harici dediği için ama 5dBi da yeterli bence. Çıkmıyor olsa dahili demez miydi bilmiyorum.

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
@MirAge42 değerli yorumun için teşekkürler.

4 çeşit modemde de değiştirilebilir anten bulunmamakta; sabit.

Türkiye bölgesel desteği açısından bu cihazların tam verim sunacağını düşünüyorum. Teknik destek açısından biraz kafamda soru işaretleri var, Tenda ve Buffalo için.

Teknik destek artık GOOGLE sağladığı için endişeniz olmasın tüm sorunların çözümü mevcut.

Tenda bana mantıklı gelen ürün.

St. Benoit

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Asus' un anteni değiştirilebiliyor. 113 lirayken alınabilir. Baktın antenler yetmedi, tanesi 20 liradan 2 tane 8-10 dbi arası anten alır takarsın. 150 liraya denk getirirsin.

Edit: Pardon linkteki benim bahsettiğim model değilmiş. Sabit anten yazıyor ama yine de canlıda gidip bakmanı tavsiye ederim.

http://www.hepsiburada.com/liste/tp...01_2147483646_3013122_45%7d&fh_refview=lister Bunu da düşünebilirsin.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Çok değerli yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.

Şunuda söylemeyi unuttum tek kullanıcı olarak ve evde kullanacağım. Verdiğim modellerde 300Mbps değerindeler, 150Mbps tercih etsem çok ileriki yıllar içinde hız açısından yeter sanırım ? Malum daha 8 Mbitlerdeyiz kısa zamanda 16-24 Mbit olabilir, bu durumlarıda gözönüne alıp öyle tercih yapmak istiyorum.

İSS-1

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Ne kadara aldın? Kullandın mı? Yorumlarını da belirtirsen memnun olurum.

90 TL. Henüz ulaşmadı elime. Elbette memnuniyetle fikirlerimi paylaşırım. 3 yıl garanti ve değiştirilebilir anten 5dBi bana yetecektir tek anten.

Unique111

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ZyXEL Vmg 3312 B10A V2 öneririm kardesim wlan sinyal kalitesi vs baya iyi, oldukça kullanışlı uzun süreli kullanabileceğin bir ürün.