Hangi linuxu kurmalıyım

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
iyi günler arkadaşlar benim pc nin özellikleri core duo 2 ghz işlemci 2 gb ram ekran kartı vıa P4M900 VN896 CN896 ses kartıda vıa ben buna bir türlü ekran kartını tanıtamadım şuan windowstayım hangi linuxu kurarsam otomatik tanır veya kolayca tanıtabilirim

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
iyi günler arkadaşlar benim pc nin özellikleri core duo 2 ghz işlemci 2 gb ram ekran kartı vıa P4M900 VN896 CN896 ses kartıda vıa ben buna bir türlü ekran kartını tanıtamadım şuan windowstayım hangi linuxu kurarsam otomatik tanır veya kolayca tanıtabilirim
Linux Mint Qiana kur

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
peki linux mu daha iyi win 7&8 mi ?
pc yazılım işlerinden pek anlamıyorsan ya da meraklı değilsen linux kurma. oyun yok sorunları halletmek için dökümanlar genellikle inglizce. görsellik hız stabilite güvenlik olarak linux önde. yapabiliyorsan ikisini aynı pc ye kur geçiş yaparsın.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
bu ekran kartı sorun cikarmaz değilmi otomatik yüklermi driverını
Ekran kartın Nvidia ise Nouveau sürücüleri kurulu gelir diğer kartları bilmiyorum ama intel sürücülerinin linuxla arası iyiymiş öyle duydum sorun olmaz benim kartta nvidia Nouveau sürücüsü kullanıyorum oyun veya compiz kullanmayacaksan sürücü yüklemeye gerek yok zaten

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ekran kartın Nvidia ise Nouveau sürücüleri kurulu gelir diğer kartları bilmiyorum ama intel sürücülerinin linuxla arası iyiymiş öyle duydum sorun olmaz benim kartta nvidia Nouveau sürücüsü kullanıyorum oyun veya compiz kullanmayacaksan sürücü yüklemeye gerek yok zaten
yok internetten video izlesin bide driver yülenmedimi takılma yapıyor o olmasın yeter

Reaksiyon puanı
16,128
slax ile hiç uğraşma buna chrome nasıl kuruluyor?

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ubuntu tavsiye eden olmamış neyse ki. Her yerde Ubuntu diyorlar tamam Ubuntu güzel ama eski makinelerde kasıyor (: En kolay kullanım ve en iyi arayüz için Elementary OS Luna tercih etmelisin, ama Linux'a bulaşacaksan kurcalamayı sevmeli ve yeterince ingilizce bilmelisin. Küçük problemleri aşmak için bile çok sancılı işlemler gerekiyor, uğraşabileceksen kullan yoksa bulaşma. Ya da bi indir dene beğenmezsen Win 7 Starter kur ekran kartını nasıl kuramadın anlamadım o.O

http://download.viatech.com/en/support/driversSelect.jsp

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Ubuntu tavsiye eden olmamış neyse ki. Her yerde Ubuntu diyorlar tamam Ubuntu güzel ama eski makinelerde kasıyor (: En kolay kullanım ve en iyi arayüz için Elementary OS Luna tercih etmelisin, ama Linux'a bulaşacaksan kurcalamayı sevmeli ve yeterince ingilizce bilmelisin. Küçük problemleri aşmak için bile çok sancılı işlemler gerekiyor, uğraşabileceksen kullan yoksa bulaşma. Ya da bi indir dene beğenmezsen Win 7 Starter kur ekran kartını nasıl kuramadın anlamadım o.O

http://download.viatech.com/en/support/driversSelect.jsp

bulamadım buda cpu z görüntüsü http://i.hizliresim.com/d4qdrp.png

Reaksiyon puanı
16,128
9vpOgo.png

via linux özürlü ...

Secret++

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Linux Ubuntu 14.04 LTS kur bir çok driver destekliyor.

Ayrıca Windowsla ile Linux'su karşılaştırmak bana saçma geldi.

Secret++

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Linux sistemlerini neden kurmak ve kullanmak istiyorsunuz ilk önce bunu sorgulayın eğer amaç facebook ve sosyal ağlarsa hiç gerek yok windowsta takılın.

Yok ben sistemin işleyişini mantığını OpenSource dünyasına adım atmak istiyorumsa doğru adres Linux sistemleri olucaktır.

abidn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
http://drivers.softpedia.com/get/GR...isplay-Driver-241201o-for-Windows-7-x32.shtml

bunu dene x86 mı x64 mü bilmiyorum ama VIA'nın kendi sitesindeki Driver'lar uçmuş, insan sitesindeki içeriği kontrol etmez mi!? Sen Windows XP SP3 (orijinal MSDN sürümü) kursan bile yeridir kardeş. Linux kullanacaksan da driver işi Linux'ta nasıl oluyor bilmiyorum, arkadaş VIA Linux'la gitmez demiş dikkate almak gerek, Ubuntu benim ATi Radeon sürücülerimi bulup kuruyordu. Kasmaması için Ubuntu 10.10 (kendisi biraz eski) veya kurabileceksen Debian kullanabilirsin, onun dışında ya değiştirilmemiş MSDN XP SP3 ya da Win7 Starter. Kolay gelsin.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
http://drivers.softpedia.com/get/GR...isplay-Driver-241201o-for-Windows-7-x32.shtml

bunu dene x86 mı x64 mü bilmiyorum ama VIA'nın kendi sitesindeki Driver'lar uçmuş, insan sitesindeki içeriği kontrol etmez mi!? Sen Windows XP SP3 (orijinal MSDN sürümü) kursan bile yeridir kardeş. Linux kullanacaksan da driver işi Linux'ta nasıl oluyor bilmiyorum, arkadaş VIA Linux'la gitmez demiş dikkate almak gerek, Ubuntu benim ATi Radeon sürücülerimi bulup kuruyordu. Kasmaması için Ubuntu 10.10 (kendisi biraz eski) veya kurabileceksen Debian kullanabilirsin, onun dışında ya değiştirilmemiş MSDN XP SP3 ya da Win7 Starter. Kolay gelsin.

sağol cevabın için win 7 home basic msdn kurulu şimdi son umut chrome os deneyecem oda olmazsa yeni bi pc alana kadar linuxa elveda

Maximilian

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar merhaba yahu linux mint quana 64 bit kurmaya çalısıyorum pc yi yeniden başlatıyorum biostan usb yi seçip boot etmeye kalkıyorum siyah ekranda takılıyor 2 kez indirdim hala aynı yardımcı olabilirmsiiniz acaba ? İyi günler