Hangi Linux distrosu

Reaksiyon puanı
286
AMD A6-6310
AMD Radeon R4 Graphics
4Gb DDR3
4GB Ram

Sizce hangi linux distrosunu kurmalıyım dual boot yapıcam ve daha çok yazılım ve internette gezinmek için kullanıcam kasma yaşamıycağım bir distro önerir misiniz

Reaksiyon puanı
286
Evet,yanlış bilmiyorsam hafif bir distro
Bu arada bir şey sorucam şimdi ben İSO yu USB ye yazdırcam sonra HDD de yer açıcam sonra direk USB ile başlatçam sonra USB nin içinden kurulumu yapçam tamamlandığında artık USB olmadan grub menüsünden Windows yada linuxu açabilecek miyim?

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Bu arada bir şey sorucam şimdi ben İSO yu USB ye yazdırcam sonra HDD de yer açıcam sonra direk USB ile başlatçam sonra USB nin içinden kurulumu yapçam tamamlandığında artık USB olmadan grub menüsünden Windows yada linuxu açabilecek miyim?
Evet kurduktan sonra usbye gerek kalmıyor

Reaksiyon puanı
286
@Im A Yeni Kullanıcı Arcolinux kullanacaksanız LTS kernel kullanın eğer bilgisayarınız çok yeni değilse.
Evet Arcolinux kurcam ve bir şey daha sorucam Arcolinux ile uygulama yüklerken girdiğimiz kodlar Arch ile aynı mı
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Im A Yeni Kullanıcı Arcolinux kullanacaksanız LTS kernel kullanın eğer bilgisayarınız çok yeni değilse.
Ve hangi masaüstü ortamını seçmeliyim sizce

aliyasiny65

Profesör
Reaksiyon puanı
2,277
Evet Arcolinux kurcam ve bir şey daha sorucam Arcolinux ile uygulama yüklerken girdiğimiz kodlar Arch ile aynı mı

Ve hangi masaüstü ortamını seçmeliyim sizce
Arcoda arch tabanlı olduğu için evet . Yeni başlıyorsanız Mint XFCE öneririm.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
AMD A6-6310
AMD Radeon R4 Graphics
4Gb DDR3
4GB Ram

Sizce hangi linux distrosunu kurmalıyım dual boot yapıcam ve daha çok yazılım ve internette gezinmek için kullanıcam kasma yaşamıycağım bir distro önerir misiniz
Linux Mint XFCE o bilgisayara iyi gider, Debian tabanlı olmasın diyorsanız Arco Linux'a bakabilirsiniz.

Reaksiyon puanı
286
İsosunu arıyorum da bulamadım

Sourceforge tan indirsem oluyor mu yoksa kendi sitesinde var mı