Hangi Kebab

Ne Arzu Edersiniz


  • Kullanılan toplam oy
    88

Bu konuyu okuyanlar

Efe Zoroğlu

Profesör
Hangi işletim sistemi,Hangi Tarayıcı,Hangi Antivirus,Hangi Download yöneticisi,Hangi,..........den :D

Adana Kebab

adana1.jpg


Urfa Kebab
adana1.jpg


Sofra Kebab
sofrakebap.jpg


Beyti Kebab
beytikebap.jpg


Beyti Sarma
beytisarma.jpg


Fırında Dürüm
firindadurum.jpg


Patlıcan Kebab
patlicankebap.jpg


Dometesli Kebab
domatesli.jpg


Ali Nazik
alinazik.jpg


Ali Nazik Şiş
alinaziksis.jpg


Abahanus
abuhanus.jpg


Kiremitte Kebab
kiremittekebap.jpg


Kuzu Şiş
kuzuisi.jpg


Yoğurlu Kebab
alinazik.jpg


Tavuk Şiş
tavuksis.jpg


Tavuk Beyti
tavukbeyti.jpg


Tavuk Sarma
beytisarma.jpg


Tavuk Fırında Dürüm
firindadurum.jpg


Tavuk Kiremitte Kebab
kiremittekebap.jpg



Bilgisayar ve İnternet Teknolojileri ve yazılımlarda ki tartışmalar da buna benziyor. :p

Hangisi daha iyi.Hangisi kötü.Hangisini yiyeceğiz :D


 

iol99

Profesör
Beyti hangisi olursa olsun farketmez :D canımızı çektirdin wolf.. 1. gelen kebaba oy verenler arasında çekiliş yapıp kebap ısmarlarsın artık :D
 

Efe Zoroğlu

Profesör
Volkan Taş dedi ki:
İzmir köfte yok mu?
chimera dedi ki:
Acıktıııımmmm %(

İzmir köfte olmazmı efendim.Bir gün Allah nasip ederse ben sizi misafir edeceğim.

zeytintanesi_firinda_izmir_kofte.JPG


MALZEMELER

- 250 gr. kıyma

- 1 baş soğan (rendelenmiş veya robatta çekilmiş)

- 2-3 dilim bayat ekmek (suda ıslatılıp, suyu sıkılmış)

- 1 adet yumurta

- maydano(ince ince doğranmış)

- kimyon, karabiber, kırmızı tozbiber, tuz, köri (isteğe bağlı), kekik (isteğe bağlı)

- 4-5 adet iri patates

- 1-2 adet domates

- 1-2 adet biber, varsa 1 adet kırmızı biber

- 1/2 çay bardağı sıvıyağ

- 1-2 yemek kaşığı salça



YAPILIŞI

Öncelikle patatesleri soyup, uzun uzun doğrayıp, suda bekletelim (kararmaması için).

Diğer tarafta kıymayı, soğanı, bayat ekmek, yumurta, maydanoz ve baharatları bir kapta iyice yoğuralım, oval uzun uzun köfleler hazırlayalım. Bir fırın tepsisine patatesleri ve köfteleri yerleştirelim. Üzerlerine biber ve domatesleri uzun uzun doğrayıp süsleyelim. İçine 1-2 kaşık salçayı sıcak suda ezelim (bir- iki kase su ile) hazırladığımız malzemelerin (patates ve köftelerin) üzerine dökelim, biraz tuz serpiştirip, 1/2 çay bardağı kadarda sıvıyağ gezdirip önce yüksek ısıda (250 derece), kaynamaya başladıktan sonrada (200 dereceye) ısıyı biraz düşürelim. Patatesler pişene kadar (arada bir çatal batırarak pişip pişmediğine kontrol edebiliriz) fırında pişirelim.

Afiyet Olsun!

Volkan Ağabey ve Chimera :D


 

isot

Doçent
Abuhanus,Fırında Dürüm bunların tadına bakmadım hiç.
Sivas'ta yoktur bunlar.
Ama diğerlerinin tadına baktım hepsisinin.
Tercihimi sofra-dan yana kullanıyorum..
 

Efe Zoroğlu

Profesör
isot dedi ki:
Abuhanus,Fırında Dürüm bunların tadına bakmadım hiç.
Sivas'ta yoktur bunlar.
Ama diğerlerinin tadına baktım hepsisinin.
Tercihimi sofra-dan yana kullanıyorum..

İl dışına günde 50'nin üzerinden 'Sivas kebabı' siparişi aldığını belirten kebap ustası Tel, "Havaalanı kapatılınca talep düştü" dedi.

Sivas kebabı için Türkiye'nin dört bir yanından, kente sipariş geldiği bildirildi. Sivas kebabı ustası Abdullah Tel, 48 yıldır kebap yaptığını ve yemeğin, zaman içerisinde birçok kişinin damak zevki haline geldiğini söyledi. İşsizlik sonucu kentten göç eden Sivaslılar'dan, günde 50'nin üzerinde kebap siparişi aldıklarını anlatan Tel, "İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafına siparişle Sivas kebabını pişirip gönderiyoruz. Sipariş verenlerin arasında milletvekilleri, sanatçılar, işadamları da var. Geçen yıl uçak olduğu için satışlarımız fazlaydı. Ancak bu yıl, havaalanı kapatılınca taleplerde düşüş oldu" dedi. Tel, kente yalnızca kebap yemek için çeşitli illerden gelenlerin de olduğunu söyledi.

Sivas kebabının yapılışı

Kebap ustası Abdullah Tel, sezonluk bir yemek olarak yaz aylarında tüketilen ve tek kişiliği 6 milyon liradan satılan Sivas kebabının yapılışını ise şöyle anlattı: "Kuzu eti (but ve pirzola), patlıcan, domates, biber, sarmısak ve isteğe bağlı olarak patates kullanılır. Hepsi ayrı ayrı ocakta pişirilir. Kuzu etinin pişirilmesinde kuyruk yağı kullanılır. Yemeğe tat veren kuyruk yağıdır. Daha sonra hepsi birlikte, balık sırtı olarak şişlere dizilerek 20 dakika özel fırında pişirilir. Ekmeği ise özel olarak tandırda hazırlanır. Kebap, meşe ağaçlarının yakıldığı ocakta pişirilmelidir."

Afiyet olsun sende bize bundan gönder kargo ile. :)


 

isot

Doçent
Wolf-sdn dedi ki:
isot dedi ki:
Abuhanus,Fırında Dürüm bunların tadına bakmadım hiç.
Sivas'ta yoktur bunlar.
Ama diğerlerinin tadına baktım hepsisinin.
Tercihimi sofra-dan yana kullanıyorum..

İl dışına günde 50'nin üzerinden 'Sivas kebabı' siparişi aldığını belirten kebap ustası Tel, "Havaalanı kapatılınca talep düştü" dedi.

Sivas kebabı için Türkiye'nin dört bir yanından, kente sipariş geldiği bildirildi. Sivas kebabı ustası Abdullah Tel, 48 yıldır kebap yaptığını ve yemeğin, zaman içerisinde birçok kişinin damak zevki haline geldiğini söyledi. İşsizlik sonucu kentten göç eden Sivaslılar'dan, günde 50'nin üzerinde kebap siparişi aldıklarını anlatan Tel, "İstanbul, Ankara, İzmir ve Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafına siparişle Sivas kebabını pişirip gönderiyoruz. Sipariş verenlerin arasında milletvekilleri, sanatçılar, işadamları da var. Geçen yıl uçak olduğu için satışlarımız fazlaydı. Ancak bu yıl, havaalanı kapatılınca taleplerde düşüş oldu" dedi. Tel, kente yalnızca kebap yemek için çeşitli illerden gelenlerin de olduğunu söyledi.

Sivas kebabının yapılışı

Kebap ustası Abdullah Tel, sezonluk bir yemek olarak yaz aylarında tüketilen ve tek kişiliği 6 milyon liradan satılan Sivas kebabının yapılışını ise şöyle anlattı: "Kuzu eti (but ve pirzola), patlıcan, domates, biber, sarmısak ve isteğe bağlı olarak patates kullanılır. Hepsi ayrı ayrı ocakta pişirilir. Kuzu etinin pişirilmesinde kuyruk yağı kullanılır. Yemeğe tat veren kuyruk yağıdır. Daha sonra hepsi birlikte, balık sırtı olarak şişlere dizilerek 20 dakika özel fırında pişirilir. Ekmeği ise özel olarak tandırda hazırlanır. Kebap, meşe ağaçlarının yakıldığı ocakta pişirilmelidir."

Afiyet olsun sende bize bundan gönder kargo ile. :)

Tabi gönderirim :)
Hesap numaram:5200548**8456*4 :p
Not:Havaalanımız uluslar arası uçuşlara açıldı ve şimdi türkiye'nin en uzun pistine sahip.
 

seciL

Dekan
Emektar
afiyet olsun efendim :D acılı olsun dimiii :D kebepla ilgili bir anınız yada garsonlarla varmıydı sayın Troy :D
 

Hakkı Alkan

Administrator
Yönetici
Admin
emubaltaci dedi ki:
hepsini yiyebilirm ben :D

Üniversiteden biliorum da ben seni :D

Aman aman diyorum.


Hayır şişko olsan neyse diicem ama o da yok. Dal gibi benim arkadaşım.

Dal gibi olmak iyidir, önemli olan yaprak gibi olmamak :D

Şair gördüm kendimi.
 

SDN Son Haberler

Son mesajlar

Üst