hangi işletim sistemini kullanmalıyım

hüseyin dağlı+

Öğrenci
Reaksiyon puanı
11
bende 3 gb ram intel2 quad gt290 ekran kartım var bu sisteme windowsun hangi işletim sistemini kullanmalıyım

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
bende 3 gb ram intel2 quad gt290 ekran kartım var bu sisteme windowsun hangi işletim sistemini kullanmalıyım
Windows yerine hafif bir GNU/Linux dağıtımı o bilgisayar için daha iyi olacaktır, Windows içinse en az Windows 8.1'i tercih etmenizi öneririm. Asıl önerim Linux Mint XFCE, Peppermint vb. olabilir.

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Windows 7 kurun.Destek bitti vb diyip gözünüzü korkutanlara kanmayın sadece güncelleme gelmeyecek Windows 7 ye.Güvenlik açısından da güvenlik duvarını aktifleştirip güvenli siteleri kullanabilirsiniz.O sisteme windows 10 kurarsanız kasmalar donmalar yaşarsınız.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Windows 7 kurun.Destek bitti vb diyip gözünüzü korkutanlara kanmayın
Cidden mi? Göz korkutma yerine gerçekleri söylüyoruz daha çok, Windows 7 yerine hem daha güvenli hemde daha stabil alternatifler var, kimi kandırıyoruz da kanmayın diyorsunuz acaba?

rover_xp

Profesör
Reaksiyon puanı
2,230
Windows 7 kurun.Destek bitti vb diyip gözünüzü korkutanlara kanmayın sadece güncelleme gelmeyecek Windows 7 ye.Güvenlik açısından da güvenlik duvarını aktifleştirip güvenli siteleri kullanabilirsiniz.O sisteme windows 10 kurarsanız kasmalar donmalar yaşarsınız.
Windows 7'de sadece bir link ile ters tcp bağlantısı elde etmek mümkün olabiliyor. Yanlışlıkla o tip bir linke girerse sonuçları kötü olur.

MacXP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
389
Windows yerine hafif bir GNU/Linux dağıtımı o bilgisayar için daha iyi olacaktır, Windows içinse en az Windows 8.1'i tercih etmenizi öneririm. Asıl önerim Linux Mint XFCE, Peppermint vb. olabilir.
Ben de Xubuntu ve Lubuntu 18.04 oneririm dagitim olarak. Peppermint de guzel ama ben nedense ag kartinda sorun yasadim ve hicbir sekilde cozemedim ama Linux Mint, Ubuntu ve Debian aromalarini LXDE ve Xfce ile harmanlamasi guzel.

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Ben de Xubuntu ve Lubuntu 18.04 oneririm dagitim olarak. Peppermint de guzel ama ben nedense ag kartinda sorun yasadim ve hicbir sekilde cozemedim ama Linux Mint, Ubuntu ve Debian aromalarini LXDE ve Xfce ile harmanlamasi guzel.
O konuda gayet başarılılar, eski ve tehlikeli sistemlerden biri olan Windows 7 yerine bunların tercih edilmesine daha sıcak bakıyorum, Peppermint ağ kartında neden sıkıntı çıkarttı acaba onu merak ettim.

Reaksiyon puanı
4,093
Hafif bir GNU/Linux dağıtımı olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

8 sıkıntı çıkarmaz kardeş ;)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanki 8 de olabilir diye düşünüyorum
Artık 8 kalmadı. 8.1 oldu. Ayrıca 8.1'in 10'la çok bir farkı yok.

Tom Hardy

Profesör
Reaksiyon puanı
3,376
Ben bir ara 2 gb pcye 10 kurmuştum 32 bit arada bir sıkıntı yaşıyordum bu pc 3 gb ramli

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Hafif GNU/Linux dağıtımları kullanabilirsiniz

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,602
8.1 ya da 10'dan başka Windows kurmayınız, destekleri kesildi. Ya bu ikisinden birini kasa kasa kullanacaksınız, ya da hafif bir Linux dağıtımı.