Hangi Dizüstü Bilgisayarı Almalıyım?

atakansariyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar durum biraz karışık. Ben de içinden çıkamayınca buraya bi konu açayım dedim [emoji28]
Ben en başında Lenovo Y50'nin i5 işlemcili modelini istemiştim ve i7 modelden farkının;

Ekran kartı:
i7 = 4 gb nvidia GTX860M
i5 = 2 gb nvidia GTX860M

Ram:
i7 = 16 gb
i5 = 4 gb

Cihaz alanı:
i7 = 1 tb SSHD
i5 = 500 gb SSHD
olduğunu biliyorum.

i5 fiyati (Stock) = 2.772 TL
i7 fiyati (Stock) = 3.700 TL
--------------------------------------------
Ben i5 modeli alıp üzerine;
2x8 gb ram = 462 TL
260 gb SSD = 360 TL
ve harici olarak oyunlarımı vs. içinde tutmak için 2 TB 3.5' HDD = 278 TL takıp kullanmak istiyorum.

i5 modeli toplam 3.872 TL tutuyor. Ben bunu farkedince bir çıkmaza girdim ve yardımınızı istiyorum. Bilgisayarımda alan sıkıntısı yaşamak istemiyorum, en az 2 TB alanım olmasını istiyorum çünkü çok arşiv yapan bir insanım. Harici HDD kötü olur demeyin, zaten oyun oynarken oturuyorum ve bilgisayar şarjda oluyor. Bu yönden sıkıntı yok, kenara koyar kullanırım. Bilgisayar hızlı da olsun istiyorum elbette ki i7 daha iyidir fakat "i5 olsa da sen bunları alıp bilgisayarına taksan i7 işlemcili bilgisayarı aramazsın.'' der misiniz? Yoksa bana i5 modeli için alacağım ürünlerin içinde bulunduğu bir dizüstü bilgisayar önerir misiniz? Anlatım karışık olmuş olabilir, kusura bakmayın. Anlayamadığınız yerde sorabilirsiniz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
i5 in kendi geliştirdiğim modeli mi yoksa i7 nin orjinal modeli mi?

Edit:Alışverişi Vatan Computer'dan yapıyorum. Başka mağaza öneren olursa da açığım.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Freedostan yana değilim pek. Orjinal olsun hiç uğraşmak istemiyorum böyle şeylerle. Ancak uğraşırım farketmez diyenler için güzel seçenek [emoji106]

Uğraşmak derken nasıl anlamadım Windows yüklemek 1 saatlik iş. Senin kullandığın Windows ile yüklü gelen işletim sistemiyle arasında hiç fark yok. Yani orijinal lisans ile korsan lisans arasında fark yoktur. Freedos senin için fiyat avantajıdır sen normal lisanslı bilgisayar aldığın zaman aslında onun lisansınada para veriyorsun ama farkında değilsin.

atakansariyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uğraşmak derken nasıl anlamadım Windows yüklemek 1 saatlik iş. Senin kullandığın Windows ile yüklü gelen işletim sistemiyle arasında hiç fark yok. Yani orijinal lisans ile korsan lisans arasında fark yoktur. Freedos senin için fiyat avantajıdır sen normal lisanslı bilgisayar aldığın zaman aslında onun lisansınada para veriyorsun ama farkında değilsin.
Evet farkındayım ama sorun çıkaracağını düşünüyorum (mavi ekran vs.). Kendi bilgisayarımda böyle bir sorun yaşamıştım. Herşey bir kenara i7 daha iyi olduğu aşikar ancak lenovo alırsam pişman olur muyum? Arar miyim Monster'i?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

atakansariyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Driverleri Monster'in kendi sitesinden yüklersen hiçbir problemle karşılaşmazsın. Ayrıca oyuncuysan Monster'i çok ararsın.

http://www.monsternotebook.com.tr/suruculer.html
Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim biraz araştırma yaptım ve mantıken Monster'ın daha iyi olduğu kanısına vardım. Monster'a ekstra olarak 8 gb ram + 240 GB ssd + 1 tb hdd ekleyerek kullanmak istiyorum. Lakin ürün stokta bulunmamaktadır. Ürünün stokta bulunması için ne kadar beklerim? En gec 1 ay içinde bir laptop sahibi olmak istiyorum. Yada bu ürünü başka mağazada bulabilir miyim?

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Öncelikle yorumlar için teşekkür ederim biraz araştırma yaptım ve mantıken Monster'ın daha iyi olduğu kanısına vardım. Monster'a ekstra olarak 8 gb ram + 240 GB ssd + 1 tb hdd ekleyerek kullanmak istiyorum. Lakin ürün stokta bulunmamaktadır. Ürünün stokta bulunması için ne kadar beklerim? En gec 1 ay içinde bir laptop sahibi olmak istiyorum. Yada bu ürünü başka mağazada bulabilir miyim?

ısrarla sipariş edersen 2 s vercekler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

Tahminimce 15 gün içinde stoklara gelir. Stoklara gelince bildir yeri var

atakansariyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tahminimce 15 gün içinde stoklara gelir. Stoklara gelince bildir yeri var
Bildirme seçeneğine tıkladım zaten. Internette biraz dolaşınca Monster Abra A5 v2.1 modelini gördüm. Daha iyi geldi gözüme ve fiyatlar aynı. Bu durumu nasıl değerlendirebilirsiniz? Artı eksi durumu nasıldır?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bildirme seçeneğine tıkladım zaten. Internette biraz dolaşınca Monster Abra A5 v2.1 modelini gördüm. Daha iyi geldi gözüme ve fiyatlar aynı. Bu durumu nasıl değerlendirebilirsiniz? Artı eksi durumu nasıldır?

Arada ekran kartı ve inç farkı var

atakansariyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arada ekran kartı ve inç farkı var
Herhalde farklı bir modele baktınız öyle bir fark yok aralarında. Tasarım olarak ve bir kaç özellik olarak farklar var. Ses kalitesi geliştirilmiş sanıyorum. v2.1 alacağım gibi, tasarım yönünden artıları var çünkü. v1.1.2 nin tasarımını pek beğenmedim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Herhalde farklı bir modele baktınız öyle bir fark yok aralarında. Tasarım olarak ve bir kaç özellik olarak farklar var. Ses kalitesi geliştirilmiş sanıyorum. v2.1 alacağım gibi, tasarım yönünden artıları var çünkü. v1.1.2 nin tasarımını pek beğenmedim.

v2.1'i listede görmeyince kaldırdılar sandım. Evet arada fazla bir fark yok

atakansariyar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
v2.1'i listede görmeyince kaldırdılar sandım. Evet arada fazla bir fark yok
Tasarım farkı olduğu için Monster Abra A5 v1.1.2 modeli yerine Monster Abra A5 v2.1 i beğendim ve onu almaya karar verdim inşallah en kisa zamanda stokta olur. Teşekkür ederim ilginiz ve yardımlarınız için [emoji4] Iyi forumlar.

CekyRey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bir sorum olucak hangi bilgisayarı almalıyım sizce.
ASUS ROG G751JY
MSİ GT72S 6QD(Dominator G)

Cevabı yazarsanız sevinirim.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Arkadaşlar bir sorum olucak hangi bilgisayarı almalıyım sizce.
ASUS ROG G751JY
MSİ GT72S 6QD(Dominator G)

Cevabı yazarsanız sevinirim.
İkisinden de daha iyileri var. Net bütçe belirtirsen daha iyisini önerebilirim.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
monsters'da ddr4'980m daha ucuzdu...
Tulpar-T7-V4-4-Fiyat_large.jpg
Tulpar-T7-V4-4-ic_large.jpg

Tulpar T7 V4.4.1 17.3" Gaming Laptop

CekyRey

Öğrenci
Reaksiyon puanı