gereksizforumoldu
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 142
Yıllardır eset kullanan biri olarak, başkalarının ne kullandığını öğrenmek istedim.
İnternet alışkanlıklarına göre değerlendirmek gerek...@Kupa Beyi ben pc'de kesin kullanırım da, telde kullanmazdım. Instagram hesabım çalındıktan sonra telede eset yükledim. svoice de ve ayrıyeten 1 virüs buldu. Svoiceyi pasif yaptım, virüs silindi; ama insta hesabı gitti. "Kullanmıyorum" seçeneğini ekledim.
BendeWindows defender.
Havalı sandığımdan değil,GNU/Linux dağıtımlarında pek antivirüs'e ihtiyaç duymadım şu ana kadar,dikkatli bir kullanıcı olduğumu ve güvenilir yerlerde iş yaptığımı düşünüyorum.Antivirüs kullanmayanlar kendini hawli sanmasın. AV ve Firewall kullanmayınca backdoorlara, DDoS lara maruz kalabilirsiniz.
Virüs bulaştırmadığınızı nereden biliyordunuz hiç tarama yapmamışsınızHayatım boyunca virüs bulaştırmadım bilgisayara. 1 kez bile de virüs programı yüklemedim. Bilgisayarla ilgili en zor şeyin bilgisayara virüs bulaştırmak olduğunu düşünüyorum. Bilinçli bir kullanıcının yapabileceği çok ender şeylerden.
-Linux hariç- Linux'ta pek virüs olmuyor. Güvenlik açıklarını RKhunter ile tarıyorsun zaten.Havalı sandığımdan değil,GNU/Linux dağıtımlarında pek antivirüs'e ihtiyaç duymadım şu ana kadar,dikkatli bir kullanıcı olduğumu ve güvenilir yerlerde iş yaptığımı düşünüyorum.