Hangi Anakartı almalıyım

ahmet1523

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben bir anakart alıcam sizden de fikir alayım dedim anakart fiyatı 100-200 olsun alacağım ekran kartı ve ram i seçtim ekran kartı Sapphire R7 240 Gddr3 2Gb 128Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
ram Gskill 8Gb Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar
bunlara uyumlu olsun yani mhz en az 1800 ddr3 olması gerek ben çoğunlukla vatandan bakıyorum daha vazla seçenek var bide anakardı oyuna ağırlıklı olucak o yüzden amd istiyorum hatta seçenek yaptım ben vatandan AMD Uyumlu - Anakartlar - Vatan Bilgisayar internet üzerinden almak istemiyorum gidip yerinden alıcam o yüzden vatanı seçtim şimdiden teşekkürler yararlı cevapları beğeniceğim

Junas28

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hocam o fiyat aralığında 'oyuncu' diye tabir edilen anakartlar mevcut değil. O yüzden o açıdan çok şey bekleme. Gerçiği performans açısından çok büyük farklar görünmez, önemli olan sunduğu özellikler -fazladan ram slotu, ekran kartı slotu, dayanıklı parçaların olması.

Şöyle bir örnek vereyim, oyuncu anakartların fiyatları (z97 mesela) kolaylıka 400-900 aralığında değişiklik gösteriyor ama 500 tl'lik anakart ile 700 tl'lik anakart arasında performans açısından pek bir fark yok. Biraz marka biraz sunduğu genişleme slotlar, sağlam parçaların kullanımı.

Gelelim amd işlemcisine; am2 /am2+/ am3... bunların hangisi sende var veya hangisini alacaksın ?