Hangi anakart

yakuza3406

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
selam sayın arkadaşlar. foruma yeni üye oldum ve bu ilk mesajım. ben şubat yarıyıl tailinde oğlum için elimdeki bilgisayara yeni bir anakart ve ekran kartı almayı düşünüyorum. tercihim p45 bir anakart. ddr2 ram kullanıcam. aşağıdaki iki anakarttan hangisinin performansı daha iyi. ya da bunlardan daha iyisi varsa tavsiyelere ihtiyacım var. cevaplar için şimdiden çok teşekkürler. saygılarımla.

GIGABYTE EP45-UD3LR 1600 FSB/DDR2

ASUS P5Q SE2 iP45 LGA775 DDR2 1600 Mhz

bir de bu anakartlardan maksimum ram pormansı için ram tercihim nasıl olmalı? (marka ve kaç Mhz. lik)

ekra kartı için de şimdilik "HIS HD4670 IceQ 1 GB 128Bit GDDR3 HDMI 16X" düşünüyorum.

Ecevit BIKTIM

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Asus daha mantıklı. Gigabyte'ın P45 yongalarında çok daha iyi anakartlar var. Ama bu duruma göre Asus derim ben.

Ram performansı için o kadar para ödemeye gerek yok. Kingston 1066 MHz DDR2 yeterli. DDR1600'ü tam kullanmak için işlemcinin çok iyi olması gerekiyor.

Ekran kartında Sapphire derim.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
ASUSU geç eskindenmiş asus şimdi bi işe yaramaz anakartları. bence giga.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Asus anakartı seçmeni öneririm.Ekran kartında ise HD 5850 yada HD 5770 gibi bütçeyi sarsmayacak ama performanstanda taviz vermeyecek kartları öneririm.DDR2'ler bunların yanında yavaş kalabilir...

yakuza3406

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
asus anakart bana da uygun geliyor. ekran kartı konusunda hd4670 saphire'in ekran kartı da olabilir. mevcut oyunları orta seviye grafik ayarlarında sorunsuz oynatması yeterli. belki ileriki dönemlerde(5-6 ay sonra) işlemciyi de update yapabilirm. ama o sonraki iş.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Gigabyte anakartlar "Ultra Dayanıklı" diye satılıyor. Japon katı kapasitörler kullanıyorlar. Yine 8 tane USB ve optik ses çıkışı da var. Chipsetleri filan aynı zaten.
Asus kötü marka değil ama uzun zaman Asus kullandım ve sattım. En son kendime Gigabyte anakart aldım ve Gigabyte'a terfi ettim diyorum.

Asus beni bi ara deli etmişti. 2 karttan biri bozuk çıkıyordu bi ara. Bazen öyle şeyler yaptığı oluyor Asus'un. Asus alacaksan bu modeli iyice araştır nette ona göre al.

Ekran kartı olarak da kesinlikle kararından dönme. HIS her zaman Sapphire'in önünde olmuş bir markadır. Türkiye'de servisi yoktu uzun zamanlar ve distrübütörü kötü bir firmaydı ama iki konuda da düzeldiler.
2 yıl önce distrübütör değişti 1 yıl önce servisi değişti.

Ayrıca Iceq serisi soğutucuları da başlı başına büyük avantaj. Söylediğin kartın aynısını yakın bir zamanda şirkette grafik bölümüne aldım. Oyun da oynuyoruz akşamları :D

Ben de evde HIS 3870 Iceq3 Turbo kullanıyorum ve aynı özellikte olan kartlardan daha iyi. Soğutma performansı olsun, hızaştırma potansiyeli olsun Sapphire'den iyidir.

Sapphire alacaksan da Toxic veya Vaptor-X serilerinden al. 4670 için o tür özel serileri var mı bilmiyorum ama HIS'in ICEQ ve ISilence serileri özel seridir. 4670 için de bulmuşsun. Kaçırma ve alternatifini düşünme bile.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Anakart olarak ASUS derim ben,ekran kartı olarakta HIS markasını seçmene sevindim gayet kaliteli ve başarılı ekran kartı üretiyor,bende HIS ve ASUS kullanıyorum.

yakuza3406

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yorumlar ve değerlendirmeler için çok teşekkür ederim. ekran kartı his 4670 olacak. anakart için ise son olarak bizim biraderle görüştüm. o bu işlerle içli dışlıdır biraz. o da bana gigabyte anakart önerdi. sanırım gigabyte alıcam. hepinize çok teşekkürler.