Hamza’nın ataması vatan meselesi oldu

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
AKP’li vekil Tamer Dağlı, Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank yönetimine atanmasını vatan sevgisiyle savununca İYİ Parti’li Türkkan’dan yanıt geldi: “Senin terazin bizim vatan sevgimizi tartmaz. Terbiyesiz”

5-hamza1_16_9_1592522971.jpg

AKP Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetimine atanıp 12 bin 530 liralık dördüncü maaşa kavuşmasını “Vatan Sevgisi'' ile savundu.

Dağlı, TBMM'de yaptığı açıklamada “Hamza Yerlikaya bu vatanı, bayrağını, ülkesini seven, İstiklal Marşı'mızı defalarca okutan, bu bayrağı dalgalandıran bir sporcumuzdur. Hamza'dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım'' dedi.

5tamer-dagli-esas.jpg

Tamer Dağlı
Muhalefet vekillerinin Yerlikaya'nın banka yönetimine atamasını eleştirmeleri üzerine kürsüye çıkan Dağlı “Bu atamalarda, Bankacılık Kanunu'na aykırı bir husus yoktur'' dedi ve şunları söyledi:

“Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, bu vatanı, bayrağını, ülkesini seven ve İstiklal Marşı'mızı defalarca okutup, bayrağımızı defalarca dalgalandıran bir sporcumuzdur. Bu bankaların sporla ilgili hizmetleri de vardır. Hamza gibi vatanını seven sporcularımıza ne yapsak azdır. Eğer Hamza'dan rahatsız oluyorsanız, vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım.”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise bu sözler üzerine Dağlı'ya “Hadi lan… Senin terazin tartmaz bizim vatan sevgimizi. Aynaya bak önce sen. Terbiyesiz adam. Git terazini bir tamir et'' diye laf attı.

5-lutfu-esas.jpg

Lütfü Türkkan
İşte TBMM tutanaklarına yansıyan o diyaloglar:
Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank yönetimine atanmasıyla başlayan tartışmalar Meclis'te sert diyaloglara döndü. İşte vekiller ve konuşmaları:

AKP vekili Tamer Dağlı: Yerlikaya bu vatanı seven, bayrağını seven, ülkesini seven ve İstiklal Marşı'mızı defalarca okutan, bu bayrağı defalarca dalgalandıran bir sporcumuzdur.

İYİ Parti vekili Fahrettin Yokuş: Aksini söyleyen mi var?

Tamer Dağlı: Bu bankaların sporla ilgili hizmetleri de vardır. Yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır.

HDP vekili Ali Kenanoğlu: Ne alakası var sporla bunun?

Fahrettin Yokuş: Az, 5 daha verin. 5 yönetim kurulu.

Tamer Dağlı: Eğer Hamza'dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım.

İYİ Parti vekili Lütfü Türkkan:… Senin terazin tartmaz bizim vatan sevgimizi. Aynaya bak önce sen. Terbiyesiz adam.

Fahrettin Yokuş: Yazıklar olsun! Sen kim Türklük kim. Şuursuz.

Lütfü Türkkan: Senin terazin tartmaz, git terazini bir tamir et. Kandil'de, Oslo'da tamir et.

Tamer Dağlı: Sen orman arazine bak, orman arazine bak, gasp ettiğin orman arazisine bak.

Lütfü Türkkan: Orman değil, alayı tapulu yerim, ne ormanı. Terbiyesiz adamlar. Hâlâ utanmadan konuşuyorlar. Utanmazsın sen!

Tamer Dağlı: Bak, bayrağı dalgalandırmış. Sen ne yaptın? Devletin arazisini gasp ettin.

Lütfü Türkkan: Yürü. Terbiyesiz adam!

Asıl sorgulanması gereken şey bizim vatan sevgimiz değilde, ilkokul mezunu, iktisadi birikimi olmayan, bankacılık ile ilgili tecrübesi bulunmayan güreşçinin kamu bankasının yönetim kurulunda ne işi olduğu bence.

Vatanımızı sevdiğimiz için kamu bankasının başına bu işleri bilen birisinin geçmesi lazım diyoruz ama anlayana..

Reaksiyon puanı
10,315
Hamza YERLİKAYA asrın güreşçisi, bu ülkeye onlarca pahası olmayan madalyalar kazandırmış bu ülkenin yetiştirdiği en üst düzey sporculardan biriydi. Lakin hakkı olan maddi karşılığını da fazlasıyla aldı zaten. Milletvekilliği az bir şey mi?

Ama...
Bir banka yönetim kurulu falan... Arpalık yani. Oraya atanmasını çok yanlış buldum. Hem de çok yanlış. Keşke onurlu davranıp bu arpalığı kabul etmeseydi. O zaman gözümde olimpiyat şampiyonluğu kadar değer kazanmış olurdu. Üzüldüm.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bir banka yerine Spor Bakanlığı tarafında bir koltuk verilseydi o zaman belki olumlu bir düşünce oldurdu kendimde. Ancak bu atamalar vs. çok yanlış bir durum. Bu tamamen bir çıkar olduğu çok belli oluyor gibi.

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
Tamer Dağlı çok komik duruma düşmüş. Tamam, milli güreşçi olarak ülkemizi temsil etmiştir. Ama yok vatan sevgisi, yok bankanın sporla ilgili hizmetleri falan. Ne alaka şimdi?

İşi ehline vereceksin.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Hamza Yerlikaya'nın Halk Bankasında bir göreve getirilmesini doğru bulmuyorum açıkçası. ( Getirildiği görev ney tam ayrıntısını bilmiyorum bilgi ve birikim isteyen bir görev ise çok yanlış bir atama ama sadece GÜVEN ODAKLI iş bilmek önemli değil oradaki insanın sadece güvenilir olması gerekiyorsa mantıklı olabilir. )

Lakin onu eleştirenleride mantıklı bulmuyorum. Sonuçta bu bir ATAMA. Ve Atama yetkisi kimde ise istediğini atayabilir. Onun Sorumluluğuda Erdoğan'ın üstünecektir. İşini iyi yaparsada kötü yaparsada faturası Erdoğan'a kesilecektir.
Bunu ucuz siyaset malzemesi yapıp 12 bin TL fazladan arpalanmak için yapıyor cahil biri oraya getirildi daha ilkokul diploması yok deyip Milli bir ismin İTİBARSIZLAŞTIRILMAYA çalışılmasıda yanlış geliyor bana. Bir eleştiri yapılacaksa Erdoğan üstünden yapılmalı Milli bir isim üstünden karalama değil. ( Adama iftiralar hakaretler gırla gidiyor. Sonuçta bu görevi Hamza Yerlikaya istememiştir Cumhurbaşkanım beni ne olur Halk Bankasına atayın diye. Erdoğan atamıştır. ( O atadıktan sonra yok efendim ben yapmam bu işi demez saygıdan diyemez gibime geliyor. )

Zaten baktın faydalı olamıyor veya kendisi işi beceremedi bir yazıya bakar görevden almak veya istifa etmesi.

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Bak spor bakanlığı falan anlarım da Vakıfbank yönetiminde sporcunun işi ne. Geçmişinde ekonomi de yok. Neymiş atamayı sorgulayanların vatan sevgisinden şüphe ederim. Banka la banka ne vatan sevgisinden bahsediyorsun.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bak spor bakanlığı falan anlarım da Vakıfbank yönetiminde sporcunun işi ne. Geçmişinde ekonomi de yok. Neymiş atamayı sorgulayanların vatan sevgisinden şüphe ederim. Banka la banka ne vatan sevgisinden bahsediyorsun.

Amerikada tutuklanan Halk Bank genel müdür yardımcısı ve Rıza Zarraf Davalarını bilirsin ?
Orada Rıza Zarraf bülbül gibi şakıdı ve ABD hüküneti ile anlaştı. Halk bank genel müdür yardımcısı tek kelime etmedi ülkesini SATMADI.
Bazen güvenilir insanda lazım belli görevlere atarken sadece bilgi birikim yetmeyebilir. Ülke millet sevgisini göveninin ve canının önüne koyacak insanlarda lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

NOT: İnsan konu başlığına neden HAMZA'nın ataması yazar ? Sen kimsin Hamza Yerlikaya senin babanın oğlumu adı ile hitap ediyon ? Bu normalde bir saygısızlıktır ama konuyu açanda o bilgi ve birikim yok tabi boş beleş yazıyor kopyala yapıştır üstüne.

Son düzenleme:

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,390
Bence Halk Bank reklamlarında da Kerem Alışık yakıştı bir atamaya bakar..

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Sonra deve demiş ki "nerem doğru ki?" :D