Hamit: "Halil'in olmamasına çok üzülüyorum"

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Türk milli takımının başarılı oyuncusu Hamit Altıntop, ikiz kardeşi Halil'in Euro 2008 kadrosunda yer almamasına Halil'in takımda olmamasına çok üzüldüğünü söyledi.

Hamit Altıntop, İsviçre spor kanalına yaptığı açıklamada, ikiz kardeşi Halil Altıntop'un milli takımda yer almamasına çok üzüldüğünü söyledi:

"Onun olmaması benim için bir eksiklik. Moral olarak bana artı değer kazandırıyordu. Ne de olsa kardeşim. Onun takımda olmasını çok isterdim. Onun eksikliğini çok hissettim ve hissediyorum. Moral olarak birbirimizi çok destekliyoruz. Ama şu anda yok. Milli takımın başarısı için elimden geleni yapmaya çalışıyorum."

Hamit, Anadalolu ajansına yaptığı açıklamada ise çok iyi ve kaliteli bir takım olduklarını, İsviçre karşısında ilk yarıyı yenik kapatmalarına rağmen inançlarını yitirmediklerini söyledi:

"Devreyi 1-0 yenik kapatmamıza rağmen, inancımızı yitirmedik, moralimizi bozmadık. Bu maçı kazanacak güce ve tekniğe sahiptik. Her şeyden önemlisi biz bir takımdık. Ama iyi bir takım.

"Diyebilirim ki, takıma en büyük gücü Servet veriyor. Onun sahada olması bize hem güven, hem de moral veriyor. Çünkü Servet yüreğiyle oynuyor. Herşeyini kazanmak için ortaya koyuyor."

Teknik direktörü Fatih Terim'in İsviçre maçında Arda ve Semih'i oynatmasının çok doğru ve yerinde bir karar olduğunu söyleyen Hamit şöyle konuştu:

"Arda'nın arkadan, Semih'in de önden yaptığı bindirmelerle rakibi çökerttik. Maçı kazanmamızı sağlayan golleri de bu iki arkadaşımız attı. Onların adına çok sevindim. Şimdi biz inanın ki bu moralle Çek Cumhuriyeti maçından da iyi bir sonuç alarak, çeyrek finale takımımızı taşırız."

kaynak : http://www.cnnturk.com/SPOR/FUTBOL/haber_detay.asp?PID=177&haberID=469586