Halterde üçüncü sıfırcı Sağır

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Pekin Olimpiyatları'nda erkekler 77 kiloda yarışan Taner Sağır, koparmada sıfır çekerek dereceye giremedi.

http://www.imagecross.com/

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Taner Sağır, koparmada 165 kiloyu üç hakkında da kaldırmayı başaramadı.

Sağır, Nurcan Taylan ve Sedat Artuç'tan sonra Pekin Olimpiyatları'nda sıfır çeken üçüncü Türk sporcu oldu.

Koparmada sıfır çektiği için derece yapma şansını kaybeden Sağır, 2004 Atina'da koparma ve toplamda olimpiyat rekoru kırarak şampiyonluğu kazanmıştı.

77 kiloda olimpiyat altın madalyası Sa Jaeh-youk'un oldu. Güney Koreli halterci, kendisi gibi toplamda 366 kilo kaldıran Çinli Li Hongli'den daha hafif olduğu için şampiyonluğa ulaştı.

Sa'dan önce altı sıklette de altın madalyayı Çinli halterciler kazanmıştı.

Bronz madalya, toplamda 360 kiloya ulaşan Gevorg Davtyan'ın oldu.

Akkuş: "Başarısızlığın bedelini ödememiz gerekir"

Türk spor tarihinin ilk ve tek kadın olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan'dan sonra Sağır'ın da sıfır çekmesi, milli takım kafilesinde büyük düş kırıklığına neden oldu.

Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, başarısız sonuçların sorumluluğunu, kendisinin başkanlığındaki federasyon yönetiminin üstlenmesi gerektiğini belirterek, "Ekim ayında yapılacak seçimde yeniden aday olmayı düşünmüyorum" dedi.

"Ortada bir başarısızlık varsa, bunun sorumlusu genç sporcularımız olamaz. Sorumlusu benim yönetimimdir" diyen Akkuş şunları söyledi:

"Biz buraya kadar doğru bildiklerimizi yaptık. Bize göre sporcularımızın beslenmesinden kullandıkları malzemelere kadar herşey birinci sınıftı. Fakat demek ki bazı şeyleri doğru yapamamışız.

"Herkes Taner Sağır'dan altın madalya bekliyordu. O da yüksek bir kiloyla yarışmaya başladı. Rahatlıkla şampiyon olabilirdi ama olmadı. Şimdi onları bu ağır psikolojik yükün altından kurtarmamız gerekiyor. Bu durumda başarısızlığın bedelini de ödememiz gerekir"

Akkuş, "istifa etmeyi düşünüyormusunuz?" sorusuna, "istifa etmemin anlamı yok. Çünkü zaten Ekim ayında genel kurul yapmamız gerekiyor. Genel kuruldan da bir ay önce istifa etmek zorundayız. Fakat genel kurulda başkanlığa yeniden aday olmayı düşünmüyorum" cevabını verdi.

Sağır: "Hayatımın en kötü müsabakası"

Taner Sağır, müsabaka öncesi koparmada 170, silkmede ise 207 kilo gibi ağırlıkları rahatlıkla kaldırdığını belirterek, "burada sıfır çekmek aklımın ucundan dahi geçmiyordu. Hayatımın en kötü müsabakasını çıkardım" dedi.

Daha önce belinden sakatlık yaşadığını hatırlatan Sağır şöyle devam etti:

"Burada da aslında belimden tekrar bir sorun yaşarmıyım diye korkuyordum. Fakat bu kez daha ilk kaldırışımda bar geriye doğru gidince dirseğimden sakatlandım. İkinci ve üçüncü haklarımda da barı geriye kaçırdım.

"Koparmadaki 165 kiloluk başlangıç derecem benim için yüksek değildi. Çünkü bundan daha yüksek ağırlıkları rahatlıkla kaldırmıştım. Burada benden altın madalya beklendiğini biliyorum. Ben de zaten yarışmaya bunu hedefleyerek başladım. Fakat hedefimi gerçekleştiremedim. Herkesten özür diliyorum."

Sağır, olimpiyat hazırlıklarıyla ilgili hiçbir sıkıntılarının olmadığını belirterek, "buraya gelmeden 4-5 kilo verdim. Bu biraz etkilemiş olabilir. Fakat bütün sporcular bu kadar kilo veriyor. Gücüm de yerinde. Ancak ilk hakkımda dirseğimden sorun yaşamam sonucu etkiledi" diye konuştu.

kaynak:http://www.cnnturk.com/HaberDetay/Spor/5/Olimpiyatlar/244/Taner_de_sifir/490353/0