Soru Halkın yontma taş devri hayatı, AKPnin uzay çağı hayatı

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Bazen kendimi bu ülkede npc gibi hissediyorum AKP nin refahı için çalışıyorum gibi, bilmiyorum çok sorgulasam nihilist ateist deist falan olacam gibi geliyor, sorgulamasam çomar gibi hissedecem hatta çomar olacam, sorgulasam gönlüm razı değil bir süre sonra dinden çıkma durumu %99

Türkiye kabir azabı vesselam

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Bazen kendimi bu ülkede npc gibi hissediyorum AKP nin refahı için çalışıyorum gibi, bilmiyorum çok sorgulasam nihilist ateist deist falan olacam gibi geliyor, sorgulamasam çomar gibi hissedecem hatta çomar olacam, sorgulasam gönlüm razı değil bir süre sonra dinden çıkma durumu %99

Ehl-i Sünnet hocalarımızı dinleyebilirsin eğer merak ettiğin şeyler var ise. Cübbeli Ahmet Hoca, İhsan Şenocak Hoca, Halil Konakçı Hoca, Kerem Önder Hoca, Yakup Haşimi Hocaefendi, Mesut Demir Hocaefendi, Hüseyin Çevik. Bu hocaları dinlemeni öneririm.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Siyaseti kendi şahsi dinine bağlamaya çalışman nasıl bir seviye çözemedim gitti...

AKP velevki en ama en sıkıntılı parti olsun senin DİNİ İNANCIN veya DİNİ GÖRÜŞÜN ile ne alakası var?

Azcık büyüyüp olgunlaştığını ne zaman görecez çok merak ediyorum hee. Resmen çocuk gibisin.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460

Hocam sabır.Seçimde büyük bir zevkle ampulü patlatacağız.

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779

Belki de kabir azabındayızdır gerçekten de...

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Belki de kabir azabındayızdır gerçekten de...
Net tarif bu ?

En acısı Allahtan geliyor diyenler bir hayli fazla.

Ölene Allah verdi canı Allah aldı dersin, senin çocuğunu öldürsem şimdi Allah verdi canını Allah aldı diyebilir misin?

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
İslam'da bir kadercilik anlayışı var. Deprem oldu Allah'tan, sel oldu Allah'tan... Özü itibari ile söylem doğru da olsa, Hazreti Peygamber'in bir hadisine dikkat etmek lazım.

Önce tedbir sonra tevekkül... Yani peygamber dahi Allah'a dua etmeden olarak sen alınması gereken tüm önlemleri al, yapılması gerekenleri yap ve ondan sonra kendini Allah'a teslim et diyor.

Sen deprem bölgesine ev yap ve bunu yaparken malzemeden çal sonra depremde ev yılınca kaderciliğe sığın. İşte bu OLMAZ...

Ek olarak Allah böyle yazmış böyle oldu söylemi de doğru değil. Allah bir şey yazmıyor. Sen kendi iraden ile ne yazıyorsan yazıyor. Pararel evrenler ve quantum fiziğe biraz ilgi duyanlar ne demek istediğimi anlayacak. Aynı anda trilyonlarca olasılığın olduğu ve insanların her seferinde bundan birini seçtiği pararel evrenler var. Siz seçimleri yaptıkça da şu anki içinde yaşadığımız dünya gerçekleşiyor.

İnsanlar Haşa Allah'ı günah keçisi ilan etmişler. Ne olsa Allah'a yoruyorlar. Allah sana kafa vermiş. Önce kafanı kullan...

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
İslam'da bir kadercilik anlayışı var. Deprem oldu Allah'tan, sel oldu Allah'tan... Özü itibari ile söylem doğru da olsa, Hazreti Peygamber'in bir hadisine dikkat etmek lazım.

Önce tedbir sonra tevekkül... Yani peygamber dahi Allah'a dua etmeden olarak sen alınması gereken tüm önlemleri al, yapılması gerekenleri yap ve ondan sonra kendini Allah'a teslim et diyor.

Sen deprem bölgesine ev yap ve bunu yaparken malzemeden çal sonra depremde ev yılınca kaderciliğe sığın. İşte bu OLMAZ...

Ek olarak Allah böyle yazmış böyle oldu söylemi de doğru değil. Allah bir şey yazmıyor. Sen kendi iraden ile ne yazıyorsan yazıyor. Pararel evrenler ve quantum fiziğe biraz ilgi duyanlar ne demek istediğimi anlayacak. Aynı anda trilyonlarca olasılığın olduğu ve insanların her seferinde bundan birini seçtiği pararel evrenler var. Siz seçimleri yaptıkça da şu anki içinde yaşadığımız dünya gerçekleşiyor.

İnsanlar Haşa Allah'ı günah keçisi ilan etmişler. Ne olsa Allah'a yoruyorlar. Allah sana kafa vermiş. Önce kafanı kullan...
Hocam Somada,Amasra’da maden ocaklarında ne bir önlem alındı ne de bir denetim yapıldı.Sen Maden ocaklarında işçi sayısını azalt,önlem alma,denetim yapma sonrada işi kadere bağla.Resmen insanların aklıyla dalga geçiyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Son düzenleme:

ozciceky

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,779
Hocam Somada,Amasra’da maden ocaklarında ne bir önlem alındı ne de bir denetim yapıldı.Sen Maden ocaklarında işçi sayısını azalt,önlem alma,denetim yapma sonrada işi kadere bağla.Resmen insanların aklıyla dalga geçiyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşte nasıl dalga geçtiklerinin haberi yukarıdaki linkte...