Halk otobüsü şoförüne rekor ceza!

vimjunon

Asistan
Reaksiyon puanı
2
İETT'ye bağlı Özel Halk Otobüsünün şoförü, yolda bulunan set üzerinden hızlı bir şekilde geçerek yolcusunun başının otobüsün tavanına çarpmasına, bu çarpma sırasında da yolcunun kafatasında çatlakların oluşmasına neden olmaktan suçlu bulundu. Mahkeme otobüs şoförünü 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırdı. Şoför aynı zamanda 3 yıl mesleğini yapamayacak.

25081.jpg

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, Ümraniye-Kadıköy hattı arasında halk otobüsü kullanan Cemil Bingül (53), 2009 yılının Mayıs ayında Kadıköy’de seyir halindeyken başka bir otobüsü geçmeye çalıştı. Bu sırada hızlanan otobüs yolda araçların yavaşlaması için konulan sete kontrolsüz girdi. Bu sırada zıplayan otobüsteki yolcu Mehmet Bektaş (49) da bulunduğu yerde fırladı ve başını otobüsün tavanına çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Bektaş’ın hayati fonksiyonlarını etkileyecek şekilde kafatası kemiğinde çatlaklar meydana geldi.

“BİLİNÇ VE SORUMLULUK TAŞIMIYOR"

Savcılık tarafından otobüs şoförü Cemil Bingül hakkında , ‘Taksirle yaralama’ suçunu işlediği gerekçesiyle 4,5 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı. Dava kapsamında duruşmada ifade veren tutuksuz sanık Bingül, hakkındaki suçlamayı kabul etmeyerek, “Başka bir otobüsü sollamak için hız yapmadım. Zaten yol, gidiş-geliş şeklindeydi. Dolayısıyla sollama durumu sözkonusu olamaz" dedi.

BİLİRKİŞİ : TOPLU TAŞIMA ARACI KULLANMA BİLİNÇ VE SORUMLULUĞUNU TAŞIMIYOR

Bilirkişilerce hazırlanarak mahkemeye sunulan raporda ise, sanık Bingül’ün toplu taşıma aracı kullanma bilinç ve sorumluluğu taşımadığı, dikkatli ve tedbirli olması gerekirken hızını gerekli şartlara uydurmayarak yaşanan olayda tali kusurlu olduğu belirtildi.

HAPİS CEZASI ERTELENDİ, MESLEKTEN YASAKLANDI

Anadolu 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde karara bağlanan davada, sanık Cemil Bingül’ün ‘Taksirle yaralama’ suçunu işlediği gerekçesiyle 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşunu da değerlendiren mahkeme, sanık Bingül’ün 2 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmederek verilen cezayı erteledi. Ayrıca Cemil Bingül’ün 3 yıl süre ile şoförlük mesleğini yapması da mahkeme tarafından yasaklandı.

http://sgkrehberi.com/haber/25081/

cholonya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
şu ceza erteleme nedir abi ? ne zamana erteledin ? niye erteledin ? aradaki süredeki haline bakmanın ne anlamı var ? niye bu kadar insaflıyız yaf ? vereceksin cezayı örnek olacak.ibret alınacak.adalet parmak kesecek.bizden olmaz arkadaş kusura bakmayın.

mutluçocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sadece bu adam değil bunun gibi sürenler toptan ceza alsaya.

yaaa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3 yıl az tamamen men edecekler böylelerini.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Keşke bütün belediye otobüslerini birileri denetlese yolcu kılığında. Hangisine binsem 20 metrelik mesafe için tam gaz hızlanırlar sonrasında freni köklerler. Kasisli yol falan dinlemez son sürat dalarlar, olan bize olur yerimizde hoplaya zıplaya yolculuk ediyoruz.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Keşke bütün belediye otobüslerini birileri denetlese yolcu kılığında. Hangisine binsem 20 metrelik mesafe için tam gaz hızlanırlar sonrasında freni köklerler. Kasisli yol falan dinlemez son sürat dalarlar, olan bize olur yerimizde hoplaya zıplaya yolculuk ediyoruz.

Sanırım her şehirimizde durum aynı. Aynı durum bizim burada da geçerli. Özellikle otobüsün arka teker üstüne oturduğumuz zaman iç organlar halay çekmeye başlıyor. Kısaca zayıflamak isteyenler tekerlek üstüne terfi etsin :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Değil şoför belediye insan taşıdığının farkında değil. Mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde görüyoruz çileyi.
Otobüste şoförü uyarsan dayak yemediğin kalır.

Ama geçen ne oldu. Polis otosu otobüsün sağına girdi.
Şoför açtı kapıyı
- hadi onlar taksici her zaman yapıyorlar da sen polissin, otobüsün sağından girilmeyeceğini bilmen gerekir diye sitem etti polise.
Böyle halk otobüsü şoförleride yok değil.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ertelenmiş. Verilen ceza süresi boyunca aynı hareketi bir daha yaparsa bu sefer ceza evine konulacak. Ama 3 yıl meslekten men edilmiş. Dolayısı ile cezanın tekrarlanma lüksü yok. Ben mi yanlış anlıyorum bu saatte acaba

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Minibüs şöförlerine ne zaman böyle ceza uygulanır acaba?

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
kasten adam öldüren.3 yıl yatmıyor bu memlekette.ne bekliyordunuz.idam edilmesini mi.?

abays12

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Minibüs şöförlerine ne zaman böyle ceza uygulanır acaba?

Birgün minibüsteydim, şöför resmen önde ki aracın önüne kırdı ve sürttü araca. Sonra indi ve aracın şöförünü sen bana çarptın diye dövdü :D Asıl ceza bu magandalara verilmeli

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Birgün minibüsteydim, şöför resmen önde ki aracın önüne kırdı ve sürttü araca. Sonra indi ve aracın şöförünü sen bana çarptın diye dövdü :D Asıl ceza bu magandalara verilmeli

Aynen banada çok denk geliyo içeride taşıdığı canlar umurunda değil herifin minibüslerede bi el atmaları lazım...

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
10 Mart 1999 senesınde izmir konak 18 nolu otobüs hattından iniş yaparken ( Kadın doğum hastanesının onundeydı durak o donemler ) otobüsün hareket etmesi sonucu düşerek altında kaldım. Sağ ayağımdan 4 operasyon geçirdim , çok şükür hiçbirşeyim kalmadı fakat basketbol kariyerim bitti. o dönem GÖZTEPE takımında oyunkurucu mevkisinde oynuyordum. 3 yıllık sözleşmem vardı ve daha çok gençtim.

Antremman için çıkmıştım , durağa gelindiğinde inmek için kapıya yaklastım ilk basamaktan adım atacakken arkadaş paldır küldür kalkış yaptı. dengemı kaybettım ve merdıvenlerden aşağıya yuvarlandım. sağ ayagımın uzerınden koruklu ( ölçümlere göre 4.5 ton ) olan arka kısım üzerinden geçti...

O şöför arkadaş işinden olmadı . zamanın parasıyla izulaştan 6bin tl ( Şimdi olsun olsun 10 bin lira ) tazminat aldımki ayagımın son estetık operasyonunu devlet karsılamadı ve 12 bin tl lik bir ameliyat geçirdim.

Yorum sizin...

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Eski körüklü kırmızı otobüsler vardı. Ölüm treni gibi kullanıyolardı onları. Şimdi ki yeni otobüsleri öyle kullanmıyorlar. :D

Bir de minibüsçüler çok artist kullanıyorlar, asıl ceza minibüsçülere gelmeli. :D

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
10 Mart 1999 senesınde izmir konak 18 nolu otobüs hattından iniş yaparken ( Kadın doğum hastanesının onundeydı durak o donemler ) otobüsün hareket etmesi sonucu düşerek altında kaldım. Sağ ayağımdan 4 operasyon geçirdim , çok şükür hiçbirşeyim kalmadı fakat basketbol kariyerim bitti. o dönem GÖZTEPE takımında oyunkurucu mevkisinde oynuyordum. 3 yıllık sözleşmem vardı ve daha çok gençtim.

Antremman için çıkmıştım , durağa gelindiğinde inmek için kapıya yaklastım ilk basamaktan adım atacakken arkadaş paldır küldür kalkış yaptı. dengemı kaybettım ve merdıvenlerden aşağıya yuvarlandım. sağ ayagımın uzerınden koruklu ( ölçümlere göre 4.5 ton ) olan arka kısım üzerinden geçti...

O şöför arkadaş işinden olmadı . zamanın parasıyla izulaştan 6bin tl ( Şimdi olsun olsun 10 bin lira ) tazminat aldımki ayagımın son estetık operasyonunu devlet karsılamadı ve 12 bin tl lik bir ameliyat geçirdim.

Yorum sizin...
Çok geçmiş olsun hocam. İşte Türkiyedeki adalet sistemi.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157

Yorum sizin...

Ülkemizde insana verilen değer bu kadar.

İlla bir şeyler yapmak için birilerinin ölmesi ya da zarar görmesi mi gerek..

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
2500 tl yi sallana sallana alıyodu şimdi anlar kıymetini.

Tarık1997

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok iyi yapmışlar, sonuçta halkın canını taşıyor...:yes:

Lee Tai

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Eski körüklü kırmızı otobüsler vardı. Ölüm treni gibi kullanıyolardı onları. Şimdi ki yeni otobüsleri öyle kullanmıyorlar. :D

Bir de minibüsçüler çok artist kullanıyorlar, asıl ceza minibüsçülere gelmeli. :D

Midnigt Meat Train. Gerci bu tren ama farkı yok gibi :)

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Sadece Otobüs Sürücülerinde Yokki Bu Dolmuşda Minibüste Taksicilerde Bile Var Bu Yarış Sevdası