Hakkı Alkan'dan İBB'ye gönderme !!!

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Dün akşam Hakkı Alkan Bedava Muhtar Telefonu diye bir video attı. Bana bu olaya kızmış ve sitem halinde gibi geldi. Uzun yıllardır takip ederim Hakkı Alkan'ı ilk defa ucundanda olsa siyasi bir dokundurma içeren bir video çekmiş gibi geldi bana.

Siz ne düşünüyorsunuz bu zor günlerde İBB'nin kasasından yaklaşık 1000 muhtara 2500 TL değerinde telefon verilmesine. ( Yaklaşık 2.5 milyon TL tutuyor ). Bu arada Hakkı Alkan'ın söylediklerinin tamamına katılıyorum ve altına imzamı atarım. İhtiyaç sahibi öğrenicilere telefon tablet bilgisayar varmek varken neden ortalamanın üstünde standartlara sahip muhtarlara bedava telefon verilir.

Not: Kapak Fotosuda iyi güldürdü :D Yeni Muhtar adayımız Hakkı Alkan.
1589824915927.png

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Telefon verecek adam kalmamış, lütfen!
Acaba hangi akla hizmet yapıldı? Hadi gidip GM 8 GO gibi bir cihaz verseler amenna (ki yine saçma olurda en azından yerli üretici deriz), birçok öğrenci internete ulaşamıyorken muhtarlarımız telefona ihtiyaç duyuyorlar lütfen(!)
(Not:
Silahla tehdit edilen çoban o anları görüntüledi )

Yasinbedir

Doçent
Reaksiyon puanı
124
Dün akşam Hakkı Alkan Bedava Muhtar Telefonu diye bir video attı. Bana bu olaya kızmış ve sitem halinde gibi geldi. Uzun yıllardır takip ederim Hakkı Alkan'ı ilk defa ucundanda olsa siyasi bir dokundurma içeren bir video çekmiş gibi geldi bana.

Siz ne düşünüyorsunuz bu zor günlerde İBB'nin kasasından yaklaşık 1000 muhtara 2500 TL değerinde telefon verilmesine. ( Yaklaşık 2.5 milyon TL tutuyor ). Bu arada Hakkı Alkan'ın söylediklerinin tamamına katılıyorum ve altına imzamı atarım. İhtiyaç sahibi öğrenicilere telefon tablet bilgisayar varmek varken neden ortalamanın üstünde standartlara sahip muhtarlara bedava telefon verilir.

Ekli dosyayı görüntüle 99661

Haklı bir sitem. Muhtarlara telefon verilme olayı tamamen gereksiz bir olaydı , yazıktır günahtır . hani israf kesilecekti , hani herşey çok güzel olacağdı :)

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Bu arada Hakkı Alkan'ın geriye doğru 3 videosunu baktım son 1 hafta ki ortalama 100-180 arası disslike gelmiş iken. Bu video'ya 1 günde 350'nin üstünde beğenmeme gelmiş. ( Muhtarlar rahatsız oldu heralde :D )

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
2019 Yılında sarayın günlük gideri 4.5 Milyon lira'yı aştı , 2020 yılı ap ayrı zaten 5i rahat geçiktir .

Ona sesiniz çıkmıyor , şimdi buna mı takıldınız ? Şuan chp akp mhp ayrımı yapmayalım , bu konudaki olay da israf , ama sarayın günlük giderlerini neden büyütmüyorsunuz ? biz birşey diyince babular gibi bağırıyorsunuz.

Özkan K al inanmıyorsan sizin gazetelerden.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
O videoda ki yoruma gerçekten katılıyorum. Orada ki muhtarlara alınana kadar ihtiyaç sahibi uzaktan eğitim gören çocuklara bu yardım yapılabilirdi. Kocaeli belediyesi bir dönem laptop tablet dağıttı şuan öyle bir hizmete çok ihtiyaç var. Online derse bağlanan öğrenci sayısı 5 -6 25 kişilik sınıfta çoğunda pc yok. Hakkı Alkan çok güzel noktaya değindi.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Ben de anlamsız bulanlardanım bu hareketi. Artık hemen hemen herkesin akıllı telefonu var. İstanbul'da görevini yapan muhtarlarımızın da mutlaka vardır diye düşünüyorum. Yoksa bile bu insanlar tespit edilerek belki bir yardım yapılabilirdi çok şartsa ki bana kalırsa ona da gerek yok. Sonuçta ekonomik özgürlüğünü almış kişiler, temin edebilirler. İBB bu telefonları nereden temin etti? Bunun açıklamasını yaptı mı? Takip edemedim ama şeffaf olmayan ihaleleri eleştirerek koltuğa oturan İmamoğlu'nun bunlara açıklık getirmesi gerek. (Şeffaf olmayan ihaleler olduğuna kendimin de katıldığını belirteyim.) Şimdi kendinin de aynı hareketleri yapmaması gerek. Açıklama yapıldıysa konuya eklenirse memnun olurum.
Diğer yorumlara da katılıyorum. Onlara o işi yapacaklarına bu dönemde öğrencilere tablet, bilgisayar gibi yardımlar yapılsa daha hoş olurdu.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Ona sesiniz çıkmıyor
Hakkı Alkan'ı etiketle söyle neden ona sesin çıkmıyor diye sor madem merak ediyon.

şimdi buna mı takıldınız ?

Evet buna takıldık. ( Burada ki ana mesele sen inatla anlamıyacaksın. Ekrem Başkan'ın en önemli vaadi neydi belediye başkanlığı adaylığı zamanı ben israfın önüne geçecem benim dönemimde israf olmayacak dedi. Boş beleş israf oluyor işte ona sitemimiz.
Ulaşıma zam yapmayacam deyip zam yapması.
Veya Suyu ucuzlatacam deyip 6 ay geçmeden zam kovalaması gibi. Mesele sözler verip tutmamak.

Birde hadi bir iyilik yapacan telefon dağıtacan 2.5 milyon TL çok geldi kasada ihtiyaç sahibine ver öğrenciye ver Muhtara neden telefon verilir bizim sitemimiz ona.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Hakkı Alkan'ı etiketle söyle neden ona sesin çıkmıyor diye sor madem merak ediyon.

Evet buna takıldık. ( Burada ki ana mesele sen inatla anlamıyacaksın. Ekrem Başkan'ın en önemli vaadi neydi belediye başkanlığı adaylığı zamanı ben israfın önüne geçecem benim dönemimde israf olmayacak dedi. Boş beleş israf oluyor işte ona sitemimiz.
Veya Suyu ucuzlatacam deyip 6 ay geçmeden zam kovalaması gibi. Mesele sözler verip tutmamak.

Birde hadi bir iyilik yapacan telefon dağıtacan 2.5 milyon TL çok geldi kasada ihtiyaç sahibine ver öğrenciye ver Muhtara neden telefon verilir bizim sitemimiz ona.
''Bir gün zengin olursam bilin ki haram yemişimdir''

Bu söz kime ait idi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu alıntıyı ise sonrası için göstermek isterim(Püüü CHP, Püüü MHP, Püüü AKP kafasında olmayın derim, tarafsız eleştiri lazım taraflı değil):
2019 Yılında sarayın günlük gideri 4.5 Milyon lira'yı aştı , 2020 yılı ap ayrı zaten 5i rahat geçiktir .

(bu arada şuna denk geldim az önce: Ekrem İmamoğlu (u/IamEkremImamoglu) - Reddit )

Son düzenleme:

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Erdoğan'ı gerçekten israfçı bir lider olarak görürüm ancak Erdoğan bile belediye başkanıyken telefon dağıtmamıştı. İşimiz var bununla...

Erdoğan başkalarına dağıtım yapmıyor kendine vakıflarına damadına oğluna şirketlerine harcıyor hep :)

Hakkı alkan veya bir başkası ne farkeder ki ? Hakkı beyin arkasına geçip güç gösterisi yapmaya çalışma , siyaset bölümündesin unutma ;)

Kararsız23

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
''Bir gün zengin olursam bilin ki haram yemişimdir''

Bu söz kime ait idi?

Bu alıntıyı ise sonrası için göstermek isterim(Püüü CHP, Püüü MHP, Püüü AKP kafasında olmayın derim, tarafsız eleştiri lazım taraflı değil):

(bu arada şuna denk geldim az önce: Ekrem İmamoğlu (u/IamEkremImamoglu) - Reddit )
Evet Reddit hesabı var. Yanlış hatırlamıyorsam yarın 4'te Corona Virüs bölümünde soru cevap yapacak.

panzr

Profesör
Reaksiyon puanı
1,483

Ekli dosyayı görüntüle 99661
Bu sitem çok haklı bir sitem aynen Hakkı dediği gibi muhtarların illa akıllı bir telefona ihtiyacı yoktu zaten olsa bile kendilerine maaş veriliyor o maaş ile alınabilir fakat yardıma ihtiyacı olan öğrencilere eğitim amacıyla verilebilirdi.

Yeşil Okçu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,809
Adam yandaşlara paraları kesti, öğrencilere yaptığı yardımları kimse görmedi daha neler neler yaptı. Muhtarlara telefon dağıttı olay oldu(bu olayı da doğru bulmuyorum bu arada) . Sarayın günlük masrafı? Ses yok. Köprüden yeteri kadar araba geçmeyince ödenen para? Ses yok.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Adam yandaşlara paraları kesti, öğrencilere yaptığı yardımları kimse görmedi daha neler neler yaptı. Muhtarlara telefon dağıttı olay oldu(bu olayı da doğru bulmuyorum bu arada) . Sarayın günlük masrafı? Ses yok. Köprüden yeteri kadar araba geçmeyince ödenen para? Ses yok.

Şunu neden inatla anlamak istemiyorsunuz. İstersen buraya 1000 tane Erdoğan'ın yanlışını yaz. Bu hareketi doğru yapmayacak. Yanlışa Yanlış diyebilin artık.

Ben israf yapmayacam diyen sabah akşam belediye israf var ben önünü kesecem diyen bir belediyebaşkanına yakışmıyor işte 2.5 milyon TL parayı Muhtarlara dağıtmak diyeceksiniz sadece. ( Hemde korona günlerinde o para ile en az 20 bin yardım kolisi alınırdı )

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
İmamoğlu vere vere telefon verir, Mansur da ihtiyaç sahiplerinin faturasını kapatır, SMS ile yardım edilecek kişinin IBAN'ını sana yollar, 500.000 tane iftar bağışını 3 saatte toplar. Sanırım Ekrem ile Mansur'u bir daha kimse karşılaştırmaz.

iMaKaNDi

Doçent
Reaksiyon puanı
251
Alınan telefonlar indirimle alınmış olunabilir mi? Sonuçta belediye alıyor acaba vergiden filanda düşülmüş müdür, sponsor var mıdır bu alım olayında?

Ata_

Asistan
Reaksiyon puanı
120

Ne güzel hayat ya! Bir başkan seçelim zam yapmayacakmış. Yahu senin hangi mantığına uyuyor zam olmaması. Düşüncene göre Türkiye'de kıyamet kopsun, zamlar havada uçuşsun, dünyanın ekonomisi çöksün İstanbul'a bir raptiye koyarcasına dursun, hiçbir şey değişmesin. Sabit kalsın. Allah ıslah etsin sizi ne diyeyim artık. Bir yere odaklanmışsınız nereden açık yakalarım, nereden bunları ifşa ederim diye bunları düşünüyorsunuz durmadan. Şuana kadar Türkiye genelinde ne zamlar yapıldı (öylesine de oluyor) akıl karı değil. Siz gidiyorsunuz bilmem kime verilen telefonları konuşuyorsunuz. Olayı bilmiyorum şuan.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Türkiye'de devletten halka bedava verilen (öğrenciyim, 5. Sınıftan beri parasız yatılılık ve bursluluk sınavı kapsamında lise bitesiye dek burs aldım öğrenci bursları dahil) herşeye tamamıyla ve en sert şekilde karşıyım.

Bu tür şeyler halkı asalaklaştırmaktan başka bir şey değil. Bu tür yardımlar halkı sürüntüleştirir başka da bir işe yaramaz. Asıl amacın halkın en düşük seviyesinin refahını bile iyi seviyeye çıkarmakken yaklaşık 60-70 yıldır bu halk yardımlarla asalaklaştırılıyor ve oyalanıyor.

Elinin emeğiyle hayatını idame ettirebilmek var öbür türlüsü var