Haier T5b işlemci değişirmek istiyorum mümkün mü?

Strosferus13

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Selam arkadaşlar. Elimde Haier T5b Laptop var. Cihaz çok eskidi rektefe ettireceğim bazı parçalarını forumlarda araştırdım RAM ve HDD takviyesi yapabiliyorum ama mümkünse işlemciyi de değiştirmek istiyorum. Mümkün mü böyle bir şey?
Almak istediğim işlemci bu⏩
http://urun.gittigidiyor.com/bil ... hz-2m-cpu-200966023
Bendeki şuan var olan işlemci de bu⏩
AMD K8 processor families ... 0AMGTF20HAX4DN.html
Nedersiniz yükseltme yapabilir miyim?

Not: şuan Laptopta hdd arızası olduğu için açılmıyor dolayısıyla anakart modeline bakamıyorum ve bilmiyorum.
Google'da haier t5b Laptop un anakart modelini bulan bilgilendirsin lütfen

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
hp servisine sor amd notebooklarda pek tercih edilmiyor ve intel gibi kendini tanıtmıyor.

Mourn

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Benim bildiğim laptopta sadece aynı türden değişim yapabilirsin ama sen yine de bir araştır

erhandenizz

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bende de Haier marka bir laptop var. Core 2 Duo işlemcili. İşlemciyi i3 e yükseltmeyi teklif etti aldığım bilgisayar satıcısı. Bilgisayarı aldığım satıcı ikinci el birgisayar alıp satan ve tamirini yapan birisi. i3 işlemciyi takıp deneyebileceğini, wireless, ses , internet ve ekranın uyumlu şekilde çalışması halinde teslim edeceğini; aksi takdirde eski işlemcisine geri döneceğini söyledi. Benim sana tavsiyem laptop tamiri yapan birisi ile bunu denemen. Ama işlemci değiştiriliyor onu biliyorum. soket uyumu olması gerekiyor ve diğer donanım parçalarının da uyumlu olması için test edilmeli.

kolay gelsin.

Strosferus13

Asistan
Reaksiyon puanı
18
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için bir haftalardır yoğun bir şekilde araştırıyorum bu Laptop un anakartını bilmediğim için en uygun işlemciyi eski işlemci özellikleriyle karşılaştırarak bulmaya çalışıyorum
Sayın erhandeniz kardeşim GittiGidiyor'da buna uygun birkaç tane işlemci var ama emin olamıyorum uyumsuzluk sonucu geri gönderme filan iş uzayacak ayrıca şuan sivastayım burada dediğiniz gibi tamirciler ve parçalar yaygın değil
İki model var belirlediğim birini yukarda paylaştım şuan GittiGidiyor'da sıfırı var diğeri ise bu Amd Turion 64 X2 Tl-64 Notebook Işlemcisi 2.el GittiGidiyor'da 203886539
Herşeyiyle eski işlemciye göre daha uyumlu gibi üstelik çok ucuz
Fikirleriniz nedir Sizce hangisini almalıyım?