Hagi resmen Galatasaray'da! Rijkaard gönderildi!

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
7174__imza_wp.jpg


6846__hagi.jpg


- Hagi Galatasaray'da!


B_8226_GSKLOGO_B.jpg

spacer.gif


Kamuoyuna Açıklama

Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı Teknik Direktörlüğü’ne Gheorghe Hagi, yardımcılığına ise Tugay Kerimoğlu getirilmiştir.

22 Ekim Cuma günü saat 15.30’da Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası’nda yeni teknik direktörümüzün imza töreni yapılacaktır.

İmza törenini takip etmek isteyen medya mensuplarının en geç, yarın (22 Ekim 2010) saat 12.00'ye kadar [email protected] mail adresine başvurarak akredite olmaları gerekmektedir. Akreditasyon kartları basın toplantısı öncesinde dağıtılacaktır.

Galatasaray Sportif AŞ.


B_8227_hagi_b.jpg

spacer.gif



Gheorghe Hagi Kimdir?

5 Şubat 1965 tarihinde Köstence'de doğan Gheorghe Hagi, futbola 1979-80 sezonunda Farul Köstence takımında başladı. 1982-1983 ilk kez Romanya Birinci Futbol Ligi’nde forma giyen Hagi, bir sezon sonra Bükreş ekiplerinden Sportul Studenţesc’e transfer oldu. 1985 yılında Romanya'nın en iyi oyuncusu olarak seçilen Hagi, 1986-1987 sezonundan itibaren Steaua Bükreş forması giymeye başladı. Hagi, Steaua’da 3 lig şampiyonluğu bir de Avrupa Süper Kupası sevincini tattı.

1990 Dünya Kupası'nda sergilediği futbol ile dikkatleri üzerine çeken Gheorghe Hagi, 1990-1991 sezonu başında 25 yaşındayken Real Madrid'e transfer oldu. İki sezon taşıdığı Real Madrid formasıyla 64 lig maçına çıkan Gheorghe Hagi, 1992-1993 sezonunda İtalya'nın Brescia takımına transfer oldu. İtalya ekibinde ikinci sezonunda takım kaptanlığına yükselen Gheorghe Hagi, yine bir Dünya Kupası’nın ardından İspanya’ya fakat bu kez Barcelona’ya transfer oldu. Johan Cruyff yönetimindeki Barcelona’da iki sezon forma giyen Hagi, 1996 Avrupa Şampiyonası’nın ardından kariyerinde büyük başarılara ulaşacağı Galatasaray’a imza attı. Gheroge Hagi 1996 yılında Galatasaray'a katıldığında futbol otoritelerinin olduğu gibi hayranlarının da kafalarında çok sayıda soru işareti vardı.

Gheorghe Hagi, kendisini eleştirenlere karşın, ilk üç maçındaki galibiyet golleriyle Galatasaray'da etkisini kısa süre içinde gösterdi. Metin Oktay, Turgay Şeren, Fatih Terim gibi kült oyuncuların ölesiye özlemini çeken taraftar, Gheorghe Hagi'yi bağrına bastı. Çok geçmeden Ali Sami Yen'in yanı sıra dört bir yandaki stadyumlar 'I Love You Hagi' sloganıyla yankılanmaya başladı. 4 Lig Şampiyonluğu, UEFA Kupası ve Süper Kupa'nın kazanılmasında büyük rol oynadı. Gheorghe Hagi, 2001-2002 sezonunun ardından profesyonel futbolculuk yaşamını noktaladı. 24 Nisan 2001 tarihinde ise Bükreş’te jübile maçında Dünya Karması'na karşı son kez Romanya Milli Takımı formasını giydi.

Futbola veda ettikten sonra Romanya Milli Takımı'nın başına geçen Hagi, 5 Eylül 2001 tarihinde 2002 Dünya Kupası grup eleme maçında ilk kez Romanya Milli Takımı teknik direktörü olarak takımın başında sahaya çıktı. Romanya bu maçta Macaristan’ı deplasmanda 2-0 mağlup ederek bir ilki başarsa da Hagi, ilk teknik direktörlük deneyiminde istediği başarıyı yakalayamadı. Romanya’yı Dünya Kupası’na taşıyamayan Hagi, milli takımın başında çıktığı dört Dünya Kupası grup eleme maçında bir galibiyet, iki beraberlik ve bir mağlubiyet aldı.

2003-2004 sezonunda ise Bursaspor ile anlaşan Gheorghe Hagi, 12. hafta sonunda yeşil-beyazlı kulüpten istifa etti. Bursaspor, Hagi yönetiminde 12 maçta; iki galibiyet, dört beraberlik ve altı mağlubiyet aldı. Aynı sezonun sonunda Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılmasıyla 27. haftada Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olan Hagi, Galatasaray'ı 2004-2005 sezonu boyunca çalıştırdı. Bu süreçte Fenerbahçe’yi tarihi farkla yenerek 5-1 kazanılan final maçının sonucunda Galatasaray’a 14. Türkiye Kupası’nı kazandıran kadronun da başındaydı. Hagi yönetimindeki Galatasaray, 2005-2006 sezonunu 76 puanla üçüncü sırada tamamladı. Galatasaray; Gheorghe Hagi yönetiminde Süper Lig’de oynadığı maçlarda toplam 28 galibiyet, 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet aldı.

2005-2006 sezonunun ortasında FC Poli Timişoara’nın başına geçen Hagi, 2007-2008 sezonunda ise Steaua Bükreş’in teknik direktörü oldu. Rumen efsane, Şampiyonlar Ligi'nde Slavia Prag'la deplasmanda oynadıkları ve 2-1 kaybettikleri H Grubu ilk maçının ardından görevinden ayrıldı.

Çoğu insan onu "Türkiye'de oynayan gelmiş geçmiş en iyi yabancı oyuncu" diye tarif ediyor. Nefes kesen serbest vuruşları, zarif çalımları, öldüren sol ayağı, dayanıklı mizacı ve kişiliği dünyanın her yanındaki Galatasaray hayranlarının aklında ve gönlündeki yerini hala koruyor. Bugün Galatasaray Müzesi'nin duvarlarında asılı duran iki 10 numaralı formadan biri ona; öteki ise Metin Oktay'a ait.

Galatasaray Spor Kulübü



B_8238_b.jpg

spacer.gif


Gheorghe Hagi: Yuvama Geldim

Yeni Teknik Direktörümüz Gheorghe Hagi, bugün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen bir basın toıplantısıyla 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. İmza törenine Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan ve Teknik Direktör Yardımcısı Tugay Kerimoğlu katıldı.

Turgay Vardar Basın Odası'nda düzenlenen imza töreninde ilk olarak söz alan Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, "Çarşamba itibariyle Rijkaard'la anlaşmamızı sonlandırdık, dün itibariyle yeni teknik direktör olarak Hagi'yi ve yardımcılığına da Tugay Kerimoğlu'nu getirdik. Son bir kaç gündür basında yer alan konular hakkında sizleri aydınlatmak istiyoruz. Hagi’ye yuvana hoş geldin diyorum. Sözleşmemiz 2011-12 sezonu sonuna kadardır. Bunun temel sebebi de bizim yönetimimizin de görev süresinin bu zamanda dolmasıdır. Arzumuz burada başarılı olması ve kalmasıdır" dedi.

Yiğit Şardan konuşmasında şunları söyledi:

"Rijkaard’la ayrılmaya karar verdikten sonra tüm alternatifleri gözden geçirdik. Bize önerilen bir çok isim oldu, yerli ve yabancı... Bunların içinde yakından tanıdığınız bir çok isim vardı. Biz yönetim olarak sezon ortasında içimizden birisi olmasını düşündük. G.Saray’ı çok iyi bilen, Türkiye koşullarını bilen, Florya’da yolunu kaybetmeyecek birisiydi. Bu isimleri araştırırken 2 isim arasında mutabık kaldık. Bunlar Hagi ve Terim’di. İlk teklifi Fatih Terim'e yapma sebebimiz yakın zamana dek milli takımda hoca olması ve oyuncularımızın son performansını iyi şekilde bilmeseydi.

Fatih Terim ile Salı gecesi ve Çarşamba konuştuk, ben ikisinde de bulundum. Süreç Salı günü Adnan Sezgin’in Terim’le görüşmesiyle başladı ve kendisi bizden 12 saat süre istedi. Çarşamba günü Polat Otel'de bir konuşma daha yaptık. 2 saat sürdü. 5 dakikası aslında teknik direktörlük konusuydu. Terim bize, "Ailemle konuştum, kızlarım ve eşimle. Benim Türkiye’de çalışmamı istemiyorlar. Çok yıpratılıyorum. Bu teklifinizden onur duydum ama kabul edemiyorum" dedi. Kalan 1 saat 55 dakika ise 3 Galatasaraylının konuşmasıydı. Gazetelede yer aldığı gibi Adnan Sezgin nedeniyle gelmedi konusu konuşulmadı, ima dahi edilmedi. Bize olmadık şartlar koştu ve Sezgin’le çalışmak istemedi konusu yanlış ve gerçeği yansıtmamaktadır.

Aynı gün 2 alternatiften diğeri olan Hagi’yle görüştük. Telefondaki konuşmamız olumluydu ve Adnan Sezgin'in yürüttüğü görüşmelerle anlaşmaya vardık. Tugay’ın yardımcısı olması konusunda ise, "Kendisini iyi tanıyorum ve G.Saray’da iyi işler yapabiliriz" dedi. Bunun üzerine Tugay Hoca ile görüştük. Kendisi de "Ben sorumluluktan kaçmam, her göreve hazırım" dedi. Bunun dışında yazılan ve söylenen her şey yalandır."

"Başarısızlığı Rijkaard’a bağlamıyoruz.. Ortada bir gerçek var, 67 maçlık dönemin sonucunda G.Saray futbol takımının iyiye değil, kötüye gittiğini tespit ettik. İyiye giden, bizi tatmin eden bir görüntü olsaydı bu ilişkiyi sonlandırmazdık. Biz taraftar gibi düşünüp iki maç kaybetti diye teknik direktör değiştiremeyiz, bizler bu kulübü yöneten kişileriz. 67 maç sonunda iyiye gidiş olmadıysa demek ki bir yerlerde kimya tutmamıştır. Teknik kadro da ister istemez sportif başarı gelmeyince sorgulanan durumundadır. Bu çok doğal. Çünkü biz başarıya endeksli,;her sene, her kupada, her zaman başarı isteyen bir kulübüz."

Şardan, eski futbolcumuz Hakan Şükür ile ilgiili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Hakan Şükür’ün de tekrar profesyonel olarak kulübe kazandırılması gibi bir düşüncemiz var. Yalnız basında G.Saray Başkanı, Şükür’ün ayağına gitti gibi şeyler yazıldı. Hakan Florya’ya çok yakın. Düşüp sakatlanmış ve ayağının kırıldığı haberi geldi. Başkan her şeyden önce geçmiş olsun için gitti. Ama bu da çarpıtıldı. Hakan Şükür de Hagi ve Tugay gibi bu kulübe mal olmuş biridir. Bu yöndeki çabalarımızı da sürdüreceğiz. Bizim arzumuz da Hakan Şükür’ün bu kulübe bir şekilde kazandırılması yönündedir."

Daha sonra Gheorghe Hagi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“Zor bir durumda G.Saray’ı seçme nedenim, 1996’da seçme nedenimle aynıdır. Oyuncuyken de aynı nedenle seçtim; G.Saray büyük bir kulüptür, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük kulüpleri arasındadır. Her zaman söylüyorum; G.Saray’da teknik direktörlük yapmak büyük şereftir. Zor ve hassas bir dönem olduğunu biliyorum. Elimden gelen her şeyi yapacağım. Potansiyel olduğunu düşünmesem buraya gelmezdim. G.Saray’ın potansiyeli var, buna inanıyorum, bunun için buradayım. Ümit ederim ilk kez geldiğim dönemden daha iyisini yaparım. Ya da en azından o dönemde yaptıklarımızı yaparız. Bu ilk sene için. 2. sene için de umarım Avrupa Kupaları'nda oynarız. Çünkü geçen sefer de bir şanssızlık yaşadık. Tugay’a yanımda olduğu için teşekkür ederim. O dönem oynadığım oyuncular arasında en iyi arkadaşlarımdan biriydi. Biz bu evin; yuvanın insanlarıyız, bu evi çok iyi biliyoruz ve bütün bu güvenimizi de oyuncularımıza taşıyacağımızı düşünüyorum, bunun için buradayım”

"Tugay’la birlikte ve diğer teknik ekiple çalışma sürecimiz içerisinde çok fazla şey yapacağız. Oyuncuların fiziksel ve mental yönden durumlarını öğrenmem gerekiyor. Galatasaray adı geçen her yerde kazanmamız gerekiyor. Mücadele edeceğiz ve kazanmak için çıkacağız. Ama ben bir maç için gelmedim. Evet bu bir derbi maçı. Orada güzel şeyler yapmak ve bu maçtan 3 puan çıkarmak istiyoruz. Bunun arkasında G.Saray tarihi ve her şeyi var, ama benim buraya gelişim genel bir iş yapmak. Benim konseptimi-felsefemi uygulayarak işler yapmak istiyorum. Zaman içerisinde G.Saray’ı en üst düzeye getirmek için çalışacağım. Ligde her maç önemli. Fenerbahçe’nin sahasında oynanacak olan bir maç her zaman zor geçmiştir. Fenerbahçe’ye saygım her zaman büyüktür. Ama biz de Galatasaray’ız. Kazanmak için mücadele edeceğiz.”

"Buradaki sorunları çok iyi biliyorum. Benim felsefem bellidir. Çok iyi bir kolektif uyum oluşturmaya çalışacağım. Oyunculara güvenim sonsuz. Ancak onların da her zaman takım için oynamalarını istiyorum. Gerçek bir takım, takım olarak sahaya çıkar, oynar ve şampiyon olur. Önemli olan takıma bu ruhu kazandırmak. Buraya gelip zevkle çalışacağım. Beni çok iyi tanıdığınızı düşünüyoum. Organize, disiplinli bir takım kurmak istiyorum. Sahada en iyi şekilde çalışacak bir takım kurmak istiyorum. Her maça kazanmak için çıkmak zorundasınız. Hep birlikte başarılı olacağımıza inanıyorum."

"Akademi şu an yeni doğan bir çocuk gibi. Öncelikle Tugay’la A Takım'da yapmamız gereken işlere bakmalıyız. Ama sadece şunu hatırlatmak istiyorum ki, bir önceki görev dönemimde 7 ay çalışmadan sonra Göteborg’a karşı 4-0 kazandık ve PAF takımdan 9 tane oyuncu vardı. Dolayısıyla her zaman bir gözüm de orada olacak. Bizim gözümüz orada olacak ama her şey onlara bağlı. Onlar iyi çalışır ise, bugün G.Saray’da kaptan olan Arda gibi yeni Ardalar yetişeceğine inanıyorum.”

"İmza atarken G.Saray kulübüne imza attım. Galatasaray’ın bana ihtiyacı olduğu her zaman hazırım. Zevk ve heyecanla buraya geldim. Galatasaray’da her zaman baskı altında çalışıyorsunuz. Çünkü 1 numara olmak kolay değil. Bu büyük bir baskı demektir. Bununla yaşıyoruz ve Galatasaray’da gün geçtikçe daha iyi şeyler göreceksiniz. Biz de bunun için çalışıyoruz. Ben ayrıldıktan sonra benim kurduğum takım şampiyon oldu. Demek ki Hagi iyi işler yaptı. Hagi budur, Hagi iyi çalışır. Ben ayrıldıktan sonra Galatasaray daha alt seviyelere düşseydi çok üzülürdüm. Demek ki çok güçlü ve iyi bir grup bıraktım. Benimle beraber yapılan çalışmadan şampiyon çıktık."

"Arda’yla konuşacağım. Durumuna bakacağım, nasıl hissettiğini soracağım. Takıma bir an önce dönmesini istiyorum. Çünkü takımın ona ihtiyacı var. Ama sabırlı olmalıyız. Çünkü en iyi şartlarda dönmeli. Genç ve geleceği parlak bir oyuncu. Kendisine zamanında yardım ettiğimiz için, bu yardımı da şimdi biz bekliyoruz"

"Yaptığımız her şeyi taraftar için yaptığımızı söylemek istiyoruz. Taraftar her zaman mutlu ve memnun olmak istiyor. Çok iyi bir taraftarımız var. Her zaman iyi futbol gören bir taraftar. Onlar da biliyor ki her zaman güzel futbol oynamak çok zor, bazen sonuçlara bağlı oynamak da gerekiyor. Çünkü rekabetçi bir takımız. Takımlar bir günde yaratılmaz. Benim futbolculuk döneminde de bir günde yaratılan bir takım olmadı. Çok iyi bir performansa, uluslararası başarıya ulaşmak için bir ya da iki seneye ihtiyaç var. Ama her zaman taraftarı bekliyoruz. Ama onlara şunu söylüyorum, istedikleri gibi; sahada her şeyimizi vereceğiz.

"30 senelik kariyerimden sonra bu noktanın benim en önemli nokta olup olmadığını söyleyemem. Kariyerimde bir çok önemli noktadan geçtim. Ama buna bakacağız"

"Buradaki kadroyu çok iyi bilmem gerekiyor, onlar hakkında bilgi toplayacağım ve göreceğim. Devre arasına kadar izleyeceğiz ve sonra toplanacağız. Kim gelecek, kim gidecek; bunu o zaman göreceğiz"

"Birçok teklif aldım. Ancak Akademi projem için hepsini reddettim. Sezon ortasında hiçbir takımı devralmam. Romanya’nın en iyi takımlarından da teklif aldım, bunu Rumen gazeteciler de biliyor. Yurtdışından gelen teklifleri de reddettim. Ama burayı kaçınılmaz bir fırsat olarak gördüm. Galatasaray benim ailemdir, yuvamdır, aynı zamanda sözleşme konusunda da anlaştık. Hayatta bazen dinlenmek de var. 30 senelik çalışmadan sonra bu nedenle teknik direktörlük kariyerimde ara verdim."

“G.Saray benim için önemli ki, oğlumun doğum gününde bile G.Saray için buradayım, oğlumun yanında değilim. “

"İlk yapacağım çalışma takımdaki oyuncuları görmek, ne durumda olduklarını görmek. Bunun analizini yaptıktan sonra neler gerektiğini, ne yapmamız gerektiğini yöneticilerle konuşacağız"

"Galatasaray, kariyerimde geçirdiğim en uzun dönemim. 7,5 sene buradaydım. Romanya’da bulunduğum sürede gazeteciler de her zaman "Türkler ve Türkiye seni daha çok seviyor" diyor. Benim için Romanya ve Türkiye eşittir. İki yerde de rahat hissediyorum.

"Zor olacağını biliyorum ama bunu bilerek geldim. Tek söyleyeceğim şey; çalışacağım, çalışacağım, çalışacağım.. Bir önceki döneme göre artı ve eksiler var mı bilmiyorum. Ben çalışmadan konuşmayı sevmiyorum. Sporcu önce çalışır ve yaptıklarıyla konuşmayı seçer..”

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Teknik Direktör Yardımcımız Tugay Kerimoğlu ise "Aslında fazla söylenecek bir şey yok. Hepimizin amacı G.Saray'ı bulunduğu zor durumdan en üst düzeye çıkarmak. Hagi’ye ve Yiğit Bey’e benim hakkımda söyledikleri için teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından 1.5 yıllık sözleşmeye imza atan Hagi, basın toplantısının ardından yine taraftarların büyük sevgi gösterisiyle karşılandı.

B_3b73a2d1b7034ff8fc1212c37caff9c2.jpg


B_e055d925547922c2d249ec21b564a31a.jpg


B_f47fea2c0955cd19dc38bf6d05903458.jpg


B_148cd9bba6a60f022707d7b197ca8661.jpg


B_73edf42ce714075e5e5c9fa0dd923cbc.jpg


B_476d6fa177545a4a5549865ad80e5651.jpg


B_c03e83757cbf460308d625f4e873397d.jpg


B_60a2e715931cf171d121d9f7e0992037.jpg


B_696538d00058fe6f6babff985aed398a.jpg


Galatasaray Spor Kulübü


- Frank Rijkaard gönderildi!


B_8219_GSKLOGO_B.jpg

spacer.gif


Kamuoyuna Açıklama

20 Ekim 2010 tarihi itibarıyla Teknik Direktörümüz Frank Rijkaard, antrenörümüz Johan Neeskens ve yardımcılarıyla yaptığımız karşılıklı görüşme sonucunda yollarımızı ayırma kararı vermiş bulunuyoruz...

Bugüne kadarki çalışma sürecimizde iş disiplini, çalışkanlığı, insanlığı, kimlik ve kişiliği ile karşılıklı ilişkilerimizde hiçbir sıkıntı yaşamadığımız, tecrübe ve birikimini bizimle paylaşan Sayın Frank Rijkaard’a Galatasaray’a verdiği emek ve mesaisi için teşekkürü borç biliriz.

Çalışması ve beyefendi kişiliğiyle birlikte olduğumuz süreçte futbol adamlığı ve ustalığını, bu konuda deneyimlerini ve görüşlerini aynı ortamlarda soluduğumuz antrenörümüz Johan Neeskens’e Galatasaray camiasına katkıları, emeği ve çalışması için müteşekkir olduğumuzu belirtiriz.

Her iki ustanın yanısıra teknik heyetimizde yer alan Alberto Roca Pujol ve Carlos Quadrat’a da bugüne kadar kulübümüz bünyesinde vermiş oldukları mesaileri için teşekkür ederiz.

Galatasaray Spor Kulübü
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
son durum Rijkaard gidiyor.
Adnan Sezgin görevi bırakıyor , sadece başkanın sanışmanı olacakmış.
Yeni Teknik Direktör Hikmet Karaman , Sportif Direktör Hakan Şükür deniyor ...

[video=youtube;ZEmr1rLgFdg]http://www.youtube.com/watch?v=ZEmr1rLgFdg[/video]

Düzeltiyorum Hakan Şükür Sportif Direktör olacakmış.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Hayırlı olsun. :)
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Hayırlı olsun da Manisa için üzülüyorum :(
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Boşta Rıza Hoca var Eray. :D
 

ahky

Müdavim
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
48
İyi yapmıyolar diyorum ben.
 

y_ates

Müdavim
Katılım
12 Nisan 2009
Mesajlar
5,165
Reaksiyon puanı
65
Puanları
0
Rijkaard, Adnan Sezgin gitsin güzel. Hakan Şükür'ün gelmesi de süper olur ama Hikmet Karaman konusunda pek emin değilim. Yine de yerli teknik adam her zaman daha iyidir, hayırlısı.
 

Neutral

Müdavim
Katılım
14 Mart 2009
Mesajlar
1,947
Reaksiyon puanı
179
Puanları
63
Yaş
40
Buradan bir kaç sonuç çıkıyor. Elinde kaliteli (üst düzey) futbolcular varsa kendi sisteminle başarıyı yakalaman şans eseri değildir. Fakat aynı sistemi başka bir takıma entegre etmeye çalışırsan ve bunda çok çok ısrarcı olursan maalesef aynı başarıyı yakalayamıyorsun.

Rijkaard'ın da bundan dolayı zayıf kaldığını düşünüyorum. Aslında vizyonu oyun anlayışı disiplini konusunda bir sorun olduğu kanaatinde değilim dedim ya bu konuda ısrarcı olduğundan kaynaklanıyor olabilir. Düşüncem bu belki yanılıyorda olabilirim.
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Ahahaha :D:D:D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Az önce duydum ben de. :D Hikmet Karaman öğlen 1de İzmir'e gidecekken akşam 7de mi ne gitmiş. :D 6 saat İstanbul'da acaba neredeydi? :D

Sabah 11 gibi yönetim kurulu toplanacak ve Rijkaard'a 2.900.000 Euro ödenerek sözleşme fesh edilecek. :)
 

komoon

Müdavim
Katılım
10 Nisan 2008
Mesajlar
2,934
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
Abi hikmet karaman olmaz yaw... bize bu saatten sonra eli sopalı biri lazım yada sağlam gaz verecek birisi...
iki kriteride sağlayan Terim yada
Hakan Şükür, Hasan Şaş gibi vatan millet sakarya diyecek bir kaç kişi aynı anda çeşitli görevlendirmeler ile olabilir.
çünki, sorun hocada olduğu kadar futbolcularda (Türk oyuncularda)..
bu yüzden ipleri tamamen eline alacak biri olmalı Hikmet Karaman bunu yapamaz... en ufafk bir tersleşmede futbolcular hocayı yer, Skibbe, Rijkard ....
 

Whisper1907

Müdavim
Katılım
15 Haziran 2009
Mesajlar
4,512
Reaksiyon puanı
24
Puanları
0
Flaşş Flaş son dakika!.. Yılmaz Vural, Galatasaray'da :D
 

Senisma34

Müdavim
Katılım
22 Nisan 2009
Mesajlar
1,076
Reaksiyon puanı
34
Puanları
0
Yazık ya, her ne kadar başarısızlık olsa da ben Rijkaard'ın gitmemesinden yanayım. Giderse de kim gelirse gelsin!
 

soner23

Müdavim
Katılım
20 Mart 2008
Mesajlar
1,543
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Yönetimi'nin, Mecidiyeköy'deki kriz zirvesinden Frank Rijkaard'la yolların ayrılması kararı çıktı.

rijkaard-uzgun-27990_501.jpg


Sarı-kırmızılı yönetim kurulu, Adnan Polat başkanlığında yapılan toplantıda, Rijkaard ve kötü giden futbol takımının durumu masaya yatırıldı. Kulüp binasında yapılan ve 1.5 saat süren toplantıda üyeler tek tek düşüncelerini açıkladı.

Işın Çelebi dışındaki yönetim kurulu üyelerinin Rijkaard'la yolların ayrılmasına istediği öğrenilirken, toplantılara katılmayan Cemal Özgörkey'in yanı sıra, İbrahim Çağlar ve Yalçın Orhon'un seyahatte oldukları için zirveye katılmadığı ve bu yüzden kararın bugüne bırakıldığı öğrenildi. Rijkaard'ın menajeri Perry Oveneem'den de İstanbul'a gelmesi istendi.

Toplantı ardından Başkan Polat, 2. Başkan Mehmet Helvacı, Yiğit Şardan ve Murat Yalçındağ'ın gece geç saatlerde yeniden bir araya geldikleri ve Rijkaard'ın yerine gelecek isim üzerinde konuştukları belirlendi.

Tribünlerin sesine kulak vermek isteyen yönetimin ilk olarak Fatih Terim ismi üzerinde durdukları ve ünlü hocayla kısa süre içinde görüşüleceği vurgulandı. Terim'in teklife olumsuz yanıt vermesi durumunda ise Ersun Yanal ve Tugay Kerimoğlu ikilisinden biriyle anlaşılacağı öğrenildi.

Bu arada Adnan Sezgin'in sportif direktörlükten alınarak Başkan Polat'ın danışmanlığına getirileceği ileri sürüldü.

'Kararları göreceksiniz'

Galatasaray İkinci Başkanı Mehmet Helvacı, yönetim toplantısında alınan kararları birkaç gün içinde açıklayacaklarını duyurdu.

Yönetim adına bir açıklama yapan Helvacı, "Genel bir görüş alışverişiydi bu. Şu anda sizin beklentinizi karşılayacak bir kararı açıklayacak durumda değiliz. Yönetim kurulu olarak bir takım sonuçlara ve kararlara vardık. Herkes kendi fikrini beyan etti. Nihai karar oluşmamakla beraber, bazı kararlara varıldı. Bunu önümüzdeki günlerde sizlere açıklayacağız" dedi.

Mehmet Helvacı, Frank Rijkaard'ın görevinden alınmasının alınan kararlar içinde olup, olmadığı sorusu üzerine, "Futbolla ilgili ne varsa hepsi konuşuldu ve hepsiyle ilgili kararlar da alındı. Kararların hepsi sonuç itibariyle alınmış durumda. Uygulamalarını önümüzdeki günlerde açıklayacağız" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı yönetici, Fenerbahçe derbisinden çıkacak sonucun alınan kararları değiştirmeyeceğini sözlerine ekledi.

Veda gibi sözler

Cim-Bom, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarına moralsiz başlarken, Teknik Direktör Rijkaard, Florya'da futbolcularıyla düzenlediği toplantıda veda eder gibi bir konuşma yaptı. Hollandalı hocanın, "Bizim durumumuz daha belli değil. Ancak hafta sonu Fenerbahçe ile önemli bir maçımız var. Herkes derbiyi düşünsün" diyerek, oyuncularına veda mesajı verdiği ifade edildi. Bu arada Aslan'a sakatlardan iyi haberler geldi. Ankaragücü maçında sakatlanan Baros'un, derbiye yetişebileceği belirlendi. Adale kasının zar kısmında kanama belirlenen Çek futbolcunun tedavisine başlandığı ve derbide takımdaki yerini alabileceği kaydedildi. Sakatlığı bulunan diğer futbolculardan Neill ve Gökhan Zan da yarından itibaren takımla çalışmalara başlayacak.

LIVERPOOL İDDİASI

Frank Rijkaard'ın ligin devre arasında Liverpool'un başına geçebileceği ileri sürüldü. İngilizlerin popüler futbol internet sitelerinden caughtoffside.com, Premier Lig'de 8. hafta sonunda 6 puanla 19. sırada bulunan kırmızı-beyazlıların, başarısız sonuçlar nedeniyle Menajer Roy Hodgson'la Ocak ayında yollarını ayırarak Rijkaard'ı göreve getirme planları yaptığını iddia etti. Haberde, Ajax ve Milan'ın efsane futbolcusu olan 48 yaşındaki Rijkaard'ın, Barcelona'ya teknik adam olarak Şampiyonlar Ligi kupasını kazandırdığı da hatırlatıldı.

Karnesi kırık dolu

Rijkaard, Galatasaray'ın başında toplam 67 maça çıkarken, sadece 37 kez kazandı. Hollandalı hocanın galibiyet oranı yüzde 55'te kaldı.

Frank Rijkaard, Galatasaray'da geride kalan yaklaşık 15 aylık süreçte beklentilere yanıt veremedi. Hollandalı hoca, sarı-kırmızılı takımın başında Süper Lig, UEFA Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası'nda toplam 67 maça çıkarken, başarısız bir grafik çizdi.

Rijkaard'lı Galatasaray, 2009-2010 sezonunu 64 puanla 3. sırada bitirdi. Cim-Bom, şampiyon Bursaspor'dan 11 puan, ikinci Fenerbahçe'den 10 puan fark yedi. Geçen sezon 34 lig maçında 19 galibiyet, 7 beraberlik, 8 yenilgi alan Aslan, bu sezon 8 karşılaşmada 4 galibiyet elde ederken, 4 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı. Rijkaard'ın ligdeki toplam 42 maçta galibiyet oranı yüzde 54 oldu.

Cim-Bom, UEFA Avrupa Ligi'nde geçen sezon 14, bu sezon ise 4 maç oynadı. Geçen sezon 2. tura yükselen ve Atletico Madrid'e boyun eğen sarı-kırmızılı takım, bu sezon Karpaty Lviv'e elenerek gruplara bile kalamadı.

Frank Rijkaard, Türkiye Kupası'nda ise geçen sezon 7 sınava çıktı. Bu maçlarda 5 galibiyet, 1 beraberlik, 1 yenilgi alan Galatasaray çeyrek finalde Antalya'ya elenmekten kurtulamamıştı.

Sarı-kırmızılı takımın başında 3 kulvarda toplam 67 maça çıkan Rijkaard, sadece 37 galibiyet alabildi. Hollandalı hocanın galibiyet oranı yüzde 55'te kaldı. Başka bir deyişle Galatasaray, Rijkaard yönetimindeki maçların yüzde 45'ini kazanamadı.

Kaynak
 

evowinds

Müdavim
Emektar
Katılım
2 Kasım 2008
Mesajlar
9,100
Reaksiyon puanı
174
Puanları
63
Hayırlısı olsun...İnşallah gelen gideni aratmaz.
 

desperado64

Müdavim
Katılım
14 Ağustos 2008
Mesajlar
12,240
Reaksiyon puanı
104
Puanları
48
hele şükür :) bu saatten sonra bundan kötüsü olmaz :)
 

mendocino

Müdavim
Katılım
9 Ocak 2009
Mesajlar
11,032
Reaksiyon puanı
80
Puanları
48
iyi tamam gitsinde yerine kim gelecek.fatih terim deniyor daha öncede terim geldi 6-0 skor onun döneminde oldu yaradan cok zarar getirir..bence en az sucu olan adam rijkaard...
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
%100 Hakan Şükür Sportif direktör , %90 Teknik Direktör Hagi
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Hagi'yi de gördük zamanında. :) Resmi açıklama gelene kadar bize de gelmeyen kalmayacak. :D
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Tek korkum Yönetim Hakanla Hagininde başını yiyecek.

---------- Post added at 12:06 ---------- Previous post was at 12:05 ----------

bu arada avatar farklı geldi Ali :D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Avatar konusunda uyduk bir şeytana. :D Beslenir ki bu. :D

Ankaragücü mağlubiyetinin ardından olağanüstü hal ilan edilen Galatasaray'da sıcak saatler yaşanıyor. Teknik direktör Frank Rijkaard ile yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, Hakan Şükür'ün sportif direktörlüğe getirilmesi bekleniyor.


hakanhbr_CN92B.jpg


Tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birini yaşayan Galatasaray'da sular durulmuyor. Ankaragücü maçının ardından olağanüstü toplanan yönetim kurulu henüz somut kararlar almasa da teknik direktör Frank Rijkaard'ın sarı-kırmızılı kulüpteki günleri sona eriyor.

Yönetim içinde de Hollandalı teknik adamın geleceği konusunda tam bir mutabakat sağlanmış değil. Her ne kadar kötü gidişin faturası Rijkaard ve Adnan Sezgin'e kesilse de başkan Adnan Polat, Yiğit Şardan ve Murat Yalçındağ gibi önemli isimlerin bu konuda çekimser kalması, yönetimin net bir açıklama yapmasının önüne geçiyor.

Frank Rijkaard'ın görevinden alınması durumunda Galatasaray'ın gündeminde ise 2 isim yer alıyor. Sarı-kırmızılılar şu ana kadar sadece Hikmet Karaman ve Hakan Şükür ile görüştüler. Ancak Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı'nın 3 yıllık sözleşme yaptığı Hikmet Karaman'ı bırakmak istememesi bu transferin gerçekleşmesini engelliyor.

Bu durumda Hakan Şükür'ü sportif direktör olarak takımın başına getirmeyi planlayan sarı-kırmızlı yönetim, teknik direktörlük görevi için ise Hagi-Tugay Kerimoğlu ikilisini düşünüyor.

Fenerbahçe derbisi öncesinde teknik direktör sorununu çözüme ulaştırmayı hedefleyen Galatasaray yönetiminin bu hafta içinde önemli adımlar atması bekleniyor.

NTV Spor
 

eray045

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Nisan 2008
Mesajlar
12,600
Reaksiyon puanı
250
Puanları
63
Hakan Şükür çalışmaya başlamış zaten , öyle duruyor :)
birde beslenir o :D
 

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
Tolunay Kafkas da nedir ya? :D Yok artık LeBron James yani. :D

Galatasaray'da sıcak gelişme. Sarı-kırmızılılar sportif direktörlük için Hakan Şükür ile kesin anlaştı. Teknik direktörlüğe ise efsane futbolcu Gheorge Hagi getiriliyor.

hagihakan600_P8PO1.jpg


Galatasaray'da sıcak gelişmeler devam ediyor. Sarı-kırmızılıların sportif direktörlük için Hakan Şükür'ün %100 anlaşıldığı, teknik direktörlük için en önemli adayın ise Gheorge Hagi olduğu bildirildi.

NTV SPOR'da yayınlanan Spor Servisi programına telefonla bağlanan NTV SPOR haber müdürü Haluk Yürekli, Hakan Şükür'ün sportif direktörlüğe kesin olarak getirileceği bilgisine ulaştıklarını, teknik direktörlük için ise Hagi'yle büyük oranda anlaşma sağlandığını söyledi.

Yürekli ayrıca bir başka efsane futbolcu A2 takımı antrenörü Tugay Kerimoğlu'nun ise herhangi bir görev almayacağını söylerken, Hagi'de son dakika pürüzü çıkması halinde ise Tolunay Kafkas'ın düşünüldüğünü sözlerine ekledi.

NTV Spor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst