Hacklenmemek İçin Neden Güçlü Şifre Kullanmalıyız ? //tughan0 SHGB #3

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
Arkadaşlar bu yazımda sizlere neden şifrenizin basit olmaması gerektiğini ve basit bir şifre kullandığınızda hackerların size neler yaşatabileceğini anlatacağım.
Güçlü Şifreler
Arkadaşlar kesinlikle şifrenizi güçlü yapın çünkü çoğu lamer dediğimiz kendini hacker sanan topluluk brute force yöntemi ile şifreleri kırıyor bu çok basit yöntemdir mesela wordpress tabanlı bir blogunuz var admin paneliniz= https://domain.com/wp-login.php'dir ve bu bölümde sizden kullanıcı adı ve şifre ister diyelim ki wordpress scriptini satın aldınız default olarak Kullanıcı adı :admin Şifre :admin'dir bu lamer dediğimiz topluluğun yaptığı internetten buldukları brute force ve dork programları sayesinde dork = bir sitede istediğimiz açığı bulmamızı sağlayan browserlere yazılan kod parçacığıdır. İlerleyen dönemde bunları daha iyi anlatacağım yani konumuza dönelim bu lamerlar blogunuzu dork yardımıyla bulur örneğin inurl:/wp-login.php burada sonunda wp-login.php olup googleye indexlenmış siteleri Google'da karşımıza çıkartır. wp-login.php genelde wordpress scriptli websitesinde kullanıldığından bu dork sayesinde rastgele wordpress scriptli internet sayfalarını Google'da önümüze çıkartıyoruz.
Ardından lamerlar iki txt dosyası açarlar ve bunlara username.txt ve password.txt adlarını verirler username.txt'ye olası kullanıcı adlarını admin admin123 vs. gibi , password.txt'ye de olası şifreleri admin pass pass123 123456789 vs. gibi yazarlar sonra bu programa girerler tabi önceden dork programı sayesinde buldukları wordpress tabanlı ortalama 10000 siteyi bruteforce programına aktarırlar ve ardından txt uzantılı username ve password dosyalarınıda aktarınca yeme de yanında yat :) sonra bi tuşa bas 2 saat açık kalsın bide proxy ekleyince 2 saat sonucunda en az 2 tane sitenin kullanıcı adı ve şifresi tutar sonrasında da bu arkadaşlara siteyi panelden shelleyip hacklemek kalır.
Bu yukarıda yazdıklarım Instagram Facebook vb. kullanıcı adı isteyen her websitesi için geçerlidir yani ister siteniz olsun ister sosyal medya hesabınız yukarıdaki işlemlerin gerçekleşmemesi için şifrenizi güçlü ve hackerların tahmin edemiyeceği şekilde yapın. İyi Forumlar Bu Arada Beni Blogumdan da Takip Edebilirsiniz. :)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
En güçlü Şifrenizi bir güzel çalırım ruhunuz incimez. :D

Bunun için Fake kopyalı açılmış siteler mevcut.
Belli başlı sitelerin veya oyun sitelerinin birebir fake kopyası vardır.

Ahanda oraya şifreni yazdın mı? Balık oltaya takıldı demektir :D heheuheuehe

Nasıl ama?

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
En güçlü Şifrenizi bir güzel çalırım ruhunuz incimez. :D

Bunun için Fake kopyalı açılmış siteler mevcut.
Belli başlı sitelerin veya oyun sitelerinin birebir fake kopyası vardır.

Ahanda oraya şifreni yazdın mı? Balık oltaya takıldı demektir :D heheuheuehe

Nasıl ama?
https://forum.shiftdelete.net/threads/fake-script-nedir-security-hakkinda-genel-bilgiler-2.541359/ buyrun hocam bu makalemde bahsettim bundan gelin sizide Pentester yaparım phising'den anlıyorsunuz :D

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Bilgi için teşekkür ederiz ben zaten güçlü şifre oluşturan birisiyimdir .D

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
Son düzenleme:

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Şifreyi 123456789 yapın. Kimse hesabınıza böyle bir şifre koyduğunuzu düşünmez. Böylece güvende kalırsınız. :p

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Yazı güzel olmuş. Ben de güçlü ve karışık karakterli şifre kullanmaya çalışıyorum. :)

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
Son düzenleme:

Tuğ-han

Doçent
Reaksiyon puanı
482
Bendeki parola bunun biraz evrim geçirmişi :D
Buldum kesin 123456789zaur'dur hemen pişing yapçam :P :D

---- Mesajlar birleştirildi ----

Size bir taktik vereyim default modem şifrenizide şifre olarak kullanabilirsiniz hem kolay ezberlenir hemde unutursanız bakarsınız.

Son düzenleme: