anarşist birey
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 8
sadece bir meraktır. fotoğraf link falan mı gönderiyoruz karşı tarafa virüslü falan filan?
Son düzenleme:
Daha onun için çok erken.CMD tree yazmak en etkili yöntemdir.
Amacın ne kardeş? yarın merak ediyordum diye farklı illegal konular ile ilgili konu açacak mısınsadece bir meraktır. fotoğraf link falan mı gönderiyoruz karşı tarafa virüslü falan filan?
anlamış değilimHack yapmayacağım diyorsun ama nickin beni korkutuyor.![]()
Bu bilgiyi verirken şunu eklemeyi unutmuşum. Diğer arkadaşların da dediği gibi "hack" belirli sınırlar içerisinde ve hedef sistem sahibinin izini ve gözetimi altında yapıldığı sürece etik olacaktır. Örneğin danışmanlık ve sızma testleri. Bunun dışında herhangi bir sisteme iznin olmadan erişim sağlamak, sisteme müdahele etmek kesinlikle yasal olmayıp ciddi yaptırımları vardır.Bahsettiğin phishing denilen bil saldırı yöntemi. Çokça kullanılmakta. Link, resim, pop-up göndermek gibi farklı şekillerde yapılabilir. Önemli olan gönderdiğin dosyanın karşı cihazda antivirüs, güvenlik duvarı vb. sistemleri geçebilmesi. Bahsettiğin yöntem için konuşmak gerekirse (hedefteki tüm güvenlik sistemlerini aştığını veya bir güvenlik olmadığını varsayarak), arka planda şu işlemler gerçekleşir. Genellikle gönderilen dosya hedef cihazda çalışmaya başlar. Bunun ardından çoğunlukla kendisini svchost, dwm.exe gibi farkedilmeyecek görevlerin içerisine gizler, sonrasında ise bilgisayarın her başlatılmasında otomatik olarak kendisini çalıştıracak şekilde konfigüre eder. Bu etaptan sonra, gönderdiğin kötü amaçlı yazılımın türüne bağlı olarak, hedef cihazdan reverse shell almak, keylogger çalıştırmak vb işlemler gerçekleştirebileceğin gibi hedef cihazda yetkini(root,admin vb) yükseltebilirsin.
Bunun dışında hack'lemek, çoğunlukla sistemlerdeki güvenlik zafiyetlerinin tespit edilmesi ile yapılır. Bunlar sql açıkları, servis zafiyetleri(ssh,http,smtp,ftp vb.), dosya yükleme, kod enjeksiyonu, XSS, CSRF ve birçok farklı şekilde gerçekleştirilebilir.
Eğer bu konulara merakın varsa, youtube, udemy gibi kaynaklardan giriş seviyesinde dersler alabilir; sonrasında hackthebox, tryhackme, vulnhub gibi sitelerde sanal makineler üzerinde pratikler yaparak kendini geliştirebilirsin.
hack için 2 şeye ihtiyacın var 1 Toolları çok iyi bilmek 2 yaratıcılık en önemlisisadece bir meraktır. fotoğraf link falan mı gönderiyoruz karşı tarafa virüslü falan filan?
Çok ciddiyimhack için 2 şeye ihtiyacın var 1 Toolları çok iyi bilmek 2 yaratıcılık en önemlisi
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu ikisine hâkim isen GG
Araçlarla ancak skid olursun.Çok ciddiyim
Siz hangi toollarda bahsediyorsunuz?Araçlarla ancak skid olursun.
Böyle araçlarla minicik bir şeyler başarip bunla övünenler var ya heh onlar skid işte.Siz hangi toollarda bahsediyorsunuz?
ben o tip araçlardan bahsetmiyorum Sherlock,proxychain gibi yaratıcılığa kalmış araçlardan sözediyorum sherlock çok tehileki bu aradaBöyle araçlarla minicik bir şeyler başarip bunla övünenler var ya heh onlar skid işte.
Evet yazilim dilleri o ingilizce kodlari makine diline çeviriyor daha doğrusu debuggerlar.ben o tip araçlardan bahsetmiyorum Sherlock,proxychain gibi yaratıcılığa kalmış araçlardan sözediyorum sherlock çok tehileki bu arada
Düşünsene birisi adını giriyor ve tüm hesaplarını buluyor çok kötü bir durum
Ha Ddos yapan birisi benim gözümde yıkıktır
Aslında teknik olarak yazılım dili de bir tool