Haber sayfasi tasarimi.

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Merhabalar arkadaslar. Basliga ne yazacagimi bilemedim :-)

Arkadaslar asagidaki resimdeki metod haber sitelerinde cok yogun sekilde kullaniliyor. Ve ben bunun nasil yapildigini ogrenmek istiyorum.

Ornegin resimde Fareyi rakamlarin ustune getirdiginiz zaman ustteki resim ve link degisebiliyor. Sayilar yerine resimde konabiliyor. Sagda ve solda da sayilar ve resimler olabiliyor. Gerci onemli olan mantigini ogrenmek. Yardimci olursaniz cok sevinirim...
Saygilar...

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Bu tarz örneklerin en iyileri FLASHDEN kalıplarıdır...

Internette Flashden diye arat..Birçok yerde kullanıma hazır kalıplar bulacaksın..Ancak bir sorun var ki, evlere şenlik: TÜRKÇE KARAKTER PROBLEMI...

Az biraz flashtan anlıyorsan ..Indireceğin dosyalarla birlikte kaynak dosyaları olan FLA dosyalarını da veriyorlar..Flash CS3, CS4 veya sende ne varsa artık, onunla açıp bir iki kodla veya Türkçe karakterleri Embedleyip (Gömerek) bu tarz harika flash siteler oluşturabilirsin..

Hem FLA dosyalarını editleyerek ve sorunları çözerek çok güzel bir şekilde işin mantığı kavrama şansın olacaktır..
Kolay gelsin :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Bu tarz örneklerin en iyileri FLASHDEN kalıplarıdır...

Internette Flashden diye arat..Birçok yerde kullanıma hazır kalıplar bulacaksın..Ancak bir sorun var ki, evlere şenlik: TÜRKÇE KARAKTER PROBLEMI...

Az biraz flashtan anlıyorsan ..Indireceğin dosyalarla birlikte kaynak dosyaları olan FLA dosyalarını da veriyorlar..Flash CS3, CS4 veya sende ne varsa artık, onunla açıp bir iki kodla veya Türkçe karakterleri Embedleyip (Gömerek) bu tarz harika flash siteler oluşturabilirsin..

Hem FLA dosyalarını editleyerek ve sorunları çözerek çok güzel bir şekilde işin mantığı kavrama şansın olacaktır..
Kolay gelsin :)

Daha nedim :)

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Benim inceledigim site script yontemi ile yapmis galiba. Gerci bircok yontemi vardir muhakkak. Flash'dan biraz anlarim, duzeltme isini hallederim ins. Yalniz aklima takilan sey; flash dosyalarinda sag tiklayip yeni sekmede ac deme imkanimiz olmuyor. Gerci tiklayinca yeni sekmede acilmasini saglayabiliriz. Ama sag tiklama menusu farkli oluyor, bi o aklima takiliyor.

Onerileriniz icin cok tesekkur ediyorum.... Saygilar...

EropaKING

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Benim inceledigim site script yontemi ile yapmis galiba. Gerci bircok yontemi vardir muhakkak. Flash'dan biraz anlarim, duzeltme isini hallederim ins. Yalniz aklima takilan sey; flash dosyalarinda sag tiklayip yeni sekmede ac deme imkanimiz olmuyor. Gerci tiklayinca yeni sekmede acilmasini saglayabiliriz. Ama sag tiklama menusu farkli oluyor, bi o aklima takiliyor.

Onerileriniz icin cok tesekkur ediyorum.... Saygilar...

Öncelikle şunu söyleyeyim...Flashden kalıplarını teker teker SWF yada FLA yani FLASH dosyası olarak indirmeniz gerekmiyor...
Genelde birçok yerde RARlayıp hem kaynak dosyalarla hem websitesinin kalıp dosyalarıyla hem de PSD leriyle bir bütün halinde verip öyle paylaşıyorlar..

Ama beğendiğiniz bir Flash dosyasını Firefoxtan indirmekten bahsediyorsanız

DOWNLOAD FLASH AND VIDEO 1.0 firefox eklentisi tam size göre..
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/53003

s7v7n

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Merhabalar arkadaslar. Basliga ne yazacagimi bilemedim :-)

Arkadaslar asagidaki resimdeki metod haber sitelerinde cok yogun sekilde kullaniliyor. Ve ben bunun nasil yapildigini ogrenmek istiyorum.

Ornegin resimde Fareyi rakamlarin ustune getirdiginiz zaman ustteki resim ve link degisebiliyor. Sayilar yerine resimde konabiliyor. Sagda ve solda da sayilar ve resimler olabiliyor. Gerci onemli olan mantigini ogrenmek. Yardimci olursaniz cok sevinirim...
Saygilar...

Belirttiğin konu javascript ve flash ile yapılıyor genellikle. Google'da "rollover" diye aratırsan karşına çıkacaktır. Kolay Gelsin.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Herkes yorum yapmış ancak söylenenler çok genel ifadelerdir. Bu yapı söylenildiği gibi flash, Javascript, CSS gibi teknolojiler kullanımıyla yapılmaktadır.
Ancak senin siten için kullandığın yapı daha önemli. Yani Wordpress, Joomla, php-nuke gibi. Hangi sistemi kullanıyorsan o konudaki forumlarda haber mannşet modülü diye arama yaparak Türkçe karakter sorunu da çıkartmayan, bundan daha da güzel görünümlü manşet modüllerine erişebilirsin...

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Herkes yorum yapmış ancak söylenenler çok genel ifadelerdir. Bu yapı söylenildiği gibi flash, Javascript, CSS gibi teknolojiler kullanımıyla yapılmaktadır.
Ancak senin siten için kullandığın yapı daha önemli. Yani Wordpress, Joomla, php-nuke gibi. Hangi sistemi kullanıyorsan o konudaki forumlarda haber mannşet modülü diye arama yaparak Türkçe karakter sorunu da çıkartmayan, bundan daha da güzel görünümlü manşet modüllerine erişebilirsin...
Aslinda ben genel yapisini ogrenmek istiyordum. Ama dedigin gibi kisinin kullandigi yapi daha onemli. Ben dreamweaver ve joomla ogreniyorum. Dreamweaver icin guzel bir ornek buldum. Bana gayet yararli oldu. Umarim ihtiyaci olanlara da yararli olur. Ayrica onerileriniz icin tesekkurler.
Burada guzel ve sade anlatmislar. Artik suslemekte kullaniciya kaliyor.

Nordkapp

Doçent
Reaksiyon puanı
16
Bi sey ogrenince hemen yenisi cikiyor insanin karsina. Arkadaslar ben yukarida verdigim linkteki anlatima gore yaptim istedigim haber alanini. Guzel oldu. Aslinda kolaymis ama bilmeyince hersey zor tabi.

Neyse. Kucuk bi sey daha kaldi. Gerci cok buyuk bi sey degil ama ogrenmekte fayda var. Hani fareyi sayilarin yada yazilarin ustune getirdigimizde resimler degisiyor ya, ben ayni zamanda fare hareketi olmadan resimlerin sirayla degismesini istiyorum. Aceba onMouseOver secenegi yerine ne kullansam yapabilirim yada nasil bi yontem kullanmaliyim?