Güvenlik Şirketleri Organize Oluyor

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Bilgisayar güvenlik sistemi üreticileri, malware diye de bilinen kötücül yazılımlara karşı standartları oluşturmak için AMTSO adı altında bir organizasyona başladılar.

Anti Malware Testing Standards Organization'un kısaltması olan AMTSO, amacının sıradan bilgisayar dergisi okuyucularının anti malware'ı daha iyi tanımasına ve hangisinin daha tehlikeli olduğunu anlamasına yardımcı olmak, bilgisayar dergilerindeki anti malware hakkındaki karmaşalara bir son vermek olduğunu belirtti.

Bu organizasyonun içinde kimler yok ki; Bitdefender, IBM, Kaspersky Lab, McAfee, Microsoft başta olmak üzere 24 ayrı şirket organizasyonun içinde yer alıyor. Anlaşılan yazılım şirketleri bilgisayar dergilerinden yana çok dertli. Piyasada kıyasıya rekabet ettikleri rakipleriyle böyle bir ortak oluşuma girmeleri de bunun bir kanıtı olsa gerek.

Yazan: Mustafa Baltacı
SDN - http://shiftdelete.net

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güvenlik için şimdi baktımda sadece Nod32 kullanıyorum oda Disable durumda yani taramıyor :S ama yinede korkmuyorum çünkü kötü pis yazılımların bulaşmasını sağlayan biziz o yüzden pekde takmıyorum güvenlik konusunu.

MSNden gelen dosyalar için önce karşı tarafa soruyorum ama zaten içinde garip birşey olanlar belli çünkü yazılan metin genelde ingilizce oluyor :D

Onun dışında zaten yaptığım downloadların uzantılarını kontrol ederim ve güvenli sitelerden çekerim pek taratmam yani :D

32.sefo

Doçent
Reaksiyon puanı
2
BoSS dedi ki:
Güvenlik için şimdi baktımda sadece Nod32 kullanıyorum oda Disable durumda yani taramıyor :S ama yinede korkmuyorum çünkü kötü pis yazılımların bulaşmasını sağlayan biziz o yüzden pekde takmıyorum güvenlik konusunu.

MSNden gelen dosyalar için önce karşı tarafa soruyorum ama zaten içinde garip birşey olanlar belli çünkü yazılan metin genelde ingilizce oluyor :D

Onun dışında zaten yaptığım downloadların uzantılarını kontrol ederim ve güvenli sitelerden çekerim pek taratmam yani :D
sadece nod32 bütün güvenliği sağlamaz hele bir de disable durumunda ise.. ayrıca girdiğin sitelerden sen farketmeden birşeyler mutlaka gelir.. msn konusunda yapabileceğinin en iyisini yapıyosun B)
haa bi de malware demişken > > <a href="http://www.download.com/3001-8022_4...75b30be7ea87063b6">ad-aware</a> ;)

BoSS

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ya biliyorum girdiğim siteler güvenli siteler (en azından öle düşünüyorum Tırooyy sitenize kötü javascript kodları gömdüyseniz lütfen bana bu site tehlikelidir diye mail atın :D )

Ama eğer eve sınırsız ADSL bağlatırsam güvenlik konusunu farklı olarak ele almayı düşünüyourm mesela kenarda duran eski bilgisayarım var (P3 192mb ram) ona bir linux kurmayı düşünüyorum ( firewall olarak ayarlanmış bir linux adını unuttum şimdi ama CDsi kenarda duruyor )

Birde PClere ya Nod32 yada Norton İS 2008 kurmayı düşünüyorum (firewallsız :D )