Güvenlik seçenekleri... lütfen yardım!

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
bilgisayarımda uzun süreden beri donmalar oluyor. öyleki geri gelmediği için direk kapatma gibi uygun olmayan yöntemle kapatıp açmak zorunda kalıyorum. özellikle oturumu kapattıktan sonra tekrar şifreyle açtığımda bilgisayar donuyor. ctrl + alt+ del de çalışmıyor. görev yöneticisede dolayısıyla çalışmıyor.

Biraz beklediğimde bir hata ekranı çıkıyor:

"Hata - güvenlik Seçenekleri
Oturum açma işlemi güvenlik seçenekleri iletişim kutusu oluşturulamadı"

ne yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz:clover:
herkese iyi akşamlar...

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Oturum açma hatası hakkında bişey diyemiyeceğim ama Bilgiayarındaki donmalar aşırı ısınmaya bağlı olabilir.. bu ısınma ekran kartı soğutucusundaki veya işlemci fanındaki tozlanmalardan da kaynaklanıyor olabilir. Bir kontrol etmende fayda var.. Eğer bunlarda sorun yoksa Ram lerden kaynaklanan bir problem olabilir, Ramlarini de kontrol et.. Eğer donanımlarında bir problem yoksa, Sistemine virüs bulaşmış olabilir.. Kapsamlı bir Virüs taraması yapmalısın.. Eğer buda fayda etmediyse, ''Format'' kaçınılmaz gözüküyor gibi..

İnşallah sorununu çözersin..

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
bilgisayarım laptop o yüzden fanı veya ram ı görebileceğimi sanmıyorum. (yada bilen birine açtıralabilim tabiki)
virüs olabilir belki benim nod 32 de taradım hiç bir bulguya rastlamadım. bu arada nod32 başlangıçta açılmyor ne zamandır. manuel açıyorum. o zaten ayrı bir derdim :)
peki virüs varsa nasıl temizliycem.

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Mevcut Anti-Virüs yazılımını kaldırıp Kaspersky kurmanı ve onunla taratmanı tavsiye ederim.. İş yerimdeki bilgisayarlarımdan birine Nod 32 yüklü olmasına rağmen gelen müşterilerim sık sık usb bellek taktıkları için virüs bulaştı ve virüs kurbanı oldu.. Eğer yeni bir antivirüs yazılımı kuramıyorum işletim sistemim açılmıyor dersen de, boot olarak çalışan bir kurtarma CD'si bulup tarama yapabilirsin sanırım..

adoganses

Doçent
Reaksiyon puanı
28
kaspersky nin durmadan key istemesi beni delirtti:) bu yüzden nod32 kullanıyorum. oturum açmada güvelik seçeneği oluşmama hata sı naıl düzelecek peki? virüs olduğundan emin miyiz?

chawush28

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Virüs konusunda emin değilim.. Ama yinede yerinde olsam, Bilgisayarımı başka bir virüs koruma programına taratmayı denerdim :)