Güvenlik merkezi çalışmıyor

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Hayırlı akşamlar arkadaşlar,

yeni bir problemle yine karşınızdayım. Şimdiden yardım edecek bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

işletim sistemimiz vista home premium bilgisayarımız toshiba A300 1EC

Bilgisayarda avira security suite vardı 6 aydır. dün üç aylık daha lisan aktive ettik güncelledik ve stabil çalışıyor. Yalnız pc her açlışında açılan balonda güvenlik merkezi çalışmıyor balonu çıkıyor ve görev çubuğunda ki kırmızı çarpı sinirimi bozmaya başladı.

73380197.jpg

1. resimde göreceğimiz üzere kırmızı çarpı ve bilgisayar güvenliğinizi denetleyin balonu

47361057.jpg

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
evet arkadaşlar dünden beri süren araştırmalarımız devam ediyor....

Şimdi evde ki iki bilgisayarda da vista home premium yüklü ve birisinde güvenlik merkezi çalışmıyor ve ben buna kafayı takmış durumdayım.

çalıştırı services.msc yazıp yönetim konsoluna girdikten sonra güvenlik merkezinin başlatılmasıyla ilgili seçenekleri düzenleyebilmem için aşağıda ki ekran görüntüsünü verdiğim güvenlik merkezi seçeneğini olması gerek ama yok...

64883085.jpg

bunu getirmek için format dışında ne yapabiliriz. Vista DVD'sinden başlatıp onar seçeneklerine girsek elimize birşey geçermi:(

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Sanırım Vista Aviranın sisteme müdahalesini birşekilde kısıtlıyor/engelliyor. Farklı bir Antivirüs yazılımı deneyebilirsin.

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
ya şimdi iki bilgisayar var ikisinde de avira var ikisinde de vista var ama birinde problem yok diğerinde var. İkisinde de aynı problem olsa sorunun sebebi avira olabilir.

ben asıl sebebi biliyorum ama biraz uğraşalım bakalım:(

------------------
edit:Vista DVD si ile onar seçeneğine girip sfc/SCANNOW yaptım olmadı:(

Alptekin46

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Biliyorsan çözümünü biliyorsun o zaman. Gereksiz forum kirliliğine sebep yok bence..

çözümü değil sebebi biliyorum bunun bozulma sebebi kullanıcısının bayan olması çözüm için hala araştırmaya devam ediyorum:)

fogu78

Doçent
Reaksiyon puanı
8
Sebebi bayanın kullanmasıysa; o bayanın elinden al o bilgisayarı o zaman olsun bitsin.. :D :D :D

gvn

Profesör
Reaksiyon puanı
19
VİSTA CD Sİ İLE onar de hatta direk at formatı pc rahatlasın kasılmıştır iice malum bayan kullanmış :D