Güvenliğiniz için 11 altın kural

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Link
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
1.Sisteminizde mutlaka güncel bir antivirüs programı kullanın ve günlük olarak güncellendiğinden emin olun.

2.Sizin için önemli olan dosyaların yedeklerini mutlaka alın.

3.Mutlaka lisanslı yazılım kullanın ve internet üzerinden çeşitli sitelerde bulunan ve kırılmış programları indirmeyin. Bu programlar sizin kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye yönelik olabilir veya içerisinde virüs olabilir.

4.E-posta , anlık ileti mesajları gibi haberleşme için kullandığınız programlarda kişisel bilgilerinizi ve şifrelerinizi paylaşmayın.

5.Tanımadığınız kişilerden gelen e-postaları direk silin, tanıdığınız kişilerden geliyor olsa da şüphelendiğiniz e-postaları gönderen kişiyle konuşmadan açmayın.

6.Herkesin kullanımına açık bilgisayarlarda (internet kafeler) internet bankacılığı işlemleri yapmayın.

7.Kolay tahmin edilebilen şifreler kullanmayın, şifrelerinizde mutlaka büyük ve küçük harf, rakam ve özel karakterlerden en az bir tane olmasına dikkat edin.

8.Her üyeliğiniz için farklı şifreler kullanın. Aynı şifreyi birden fazla yerde kullanmayın.

9.İşletim sisteminizin otomatik güncelleme özelliğini açık tutarak sisteminizi daima güncel tutun.

10.ADSL modeminizdeki ilk kullanım şifrenizi mutlaka değiştirin ve internet üzerinden yönetim özelliğini kapatın.

11.Kablosuz ağınıza mutlaka şifre koyun ve kablosuz ağınıza bağlanacak cihazları kısıtlayın.

Kaynak:
http://www.guvenlik.info/anasayfa.html

tudRoY

Profesör
Reaksiyon puanı
1
10.ADSL modeminizdeki ilk kullanım şifrenizi mutlaka değiştirin ve internet üzerinden yönetim özelliğini kapatın.

gereksiz zaten başka bilgisayardan bizim kendi kullancıı adımız ve şifreyle bağlanılmıyo. çok denedim :D

8.Her üyeliğiniz için farklı şifreler kullanın. Aynı şifreyi birden fazla yerde kullanmayın.

bunda da aklımızda nasıl tutacaz ben en az 50 foruma üyeyim ve sayısız e-posta adresim var :) bunu da yapması zor. ama 4-5 tane şifrem var onları deniyorum hangisi tutarsa :D

3.Mutlaka lisanslı yazılım kullanın ve internet üzerinden çeşitli sitelerde bulunan ve kırılmış programları indirmeyin. Bu programlar sizin kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye yönelik olabilir veya içerisinde virüs olabilir.

zaten windows lisanssız gerisi lisanslı olsa ne olur :D
gerçi bende 2-3 program var crack kullandığım.. onların da düzgün bir alternatifini bulamadım daha..

yazı için teşekkürler ;) gerisine de dikkat ediyorum zaten :)