Günün Yemeği - Peynirli ve Domates Soslu Patlıcan

emubaltaci

Rektör
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,863
Reaksiyon puanı
129
Puanları
243
Peynirli ve domates soslu patlıcan malzemeleri – 4 kişilik

4 adet patlıcan
500 gram sulu domates
300 gram tuzsuz lor peyniri
150 gram konserve ton balığı
50 gram (3 çorba kaşığı) tereyağı ya da bir kahve fincanı zeytinyağı
2 adet yumurta
2 diş sarımsak
2 büyük boy çay kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri ya da eski kaşar
1 adet küçük soğan
Birkaç fresk fesleğeni yaprağı
Biraz un
Biraz toz şeker
Maydanoz
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı


Peynirli ve domates soslu patlıcan tarifi

Önce uçlarını kestiğiniz patlıcanların kabuğunu tamamen soyun, sonra da ince halkalar şeklinde doğrayın. Kayık bir tabağa dizin, tuzlayın.

Domatesleri yıkayın, soyup ikiye ayırın, çekirdeklerini çıkarın. Soğanı ince halkalara doğrayıp zeytinyağı ve 30 gram tereyağında öldürün. Ezdiğiniz bir diş sarımsağı ve birkaç frenk fesleğen yaprağını da koymanız gerek. Domatesleri ekleyip ağır ateşte yarım saat pişmeye bırakın. Sonunda da hepsini süzgeçten geçirin.

Diğer sarımsakla ve ton balığıyla birlikte maydanozu kıyın. Tuzsuz lor peynirini süzgeçten geçirin, tonbalıklı ve maydanozlu karışıma ekleyin. Onun da içine rendelenmiş parmesan peynirini, bir bütün yumurtayla bir yumurta sarısını, tuzunu, biberini koyun.

Patlıcanları yıkayıp, kurulayın, unlayıp iyice kızmış zeytinyağında kızartın. Bir fırın tepsisini yağlayın, dibine bir kat patlıcan döşeyin, üstünü hazırladığınız karışım ve birkaç tatlı kaşığı domates suyuyla örtün. Malzeme bitene kadar, aynı şekilde bu katlara devam edin. İşlem, domates suyuyla bitmeli. Önceden ısıttığınız fırında pişirin.

kaynak
 
Üst