Gündem bölümü modlarının dikkatine!!!

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bu konuyu okuduktan sonra silebilirsiniz.
Gündem bölümünde Fatihte yaşanan ve bir polis grubuyla bir şahıs arasında geçen hoş olmayan bir olayla ilgili olarak
Gerek içişleri bakanlığının gerekse valiliğin açtığı soruşturma neticelenmeden yorum yapan bazı katılımcıların aleni hakaretleri gözlenmektedir.
Olay tarafımcada tasvip edilmediği halde yapılan yorumları gördüğümde gerçekten irkildim güvenlik güçlerine bazılarının duyduğu kin içlerindeki kazuratı boşaltmalarına vesile olmuş ağır hakaretler kullanmışlardır.
Olayın ne şekilde başladığı meçhuldür kişinin açıklaması provakasyona yöneliktir öncedeb polislere hakaret ettiği yumruk attığı ifade edilmiştir.Polislerden birinin ruh hastası olduğunu kabul etsek diğerlerinin neden tahrik olduğu açığa çıkmalıdırher kaynak ayrı bir haber üretmekte kimisi düğün dönüşü kimi hastaneye giderken demektedir ama ortak haber kimliğin gösterilmemesidir
polis aşırıya gitmekle hata veya suç içinde olmuşsa değerlendirme mercii biz değiliz.
Hal böyle iken üç kuruşa canları bahasına hizmet etmeye çalışan kardeşlerimizi bu olay bahane edilerek hakarete maruz bıraknak asla kabul edilemez
hakaret içeren yorumların temizlenmesi yazanların uyarılması gerekir bu aynı zamanda sitenin sorumluluğudur

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
O bölümde tüm mesajlar zaten onaydan geçiyor gözden kaçan bir şey varsa raporlanınca müdahale ediliyor.Daha bu konuyu uzatmaya anlam veremiyorum.

O konudada uygunsuz sayılabilecek tek yorumuda raporladınız düzenledim kalanlarında bir sıkıntı yok. Ayrıca daha öncesinden her ne yaşanmış olursa olsun polisin böyle bir davranış içerisinde olması kabul edilemez

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
[MENTION=51895]ashabulyemin[/MENTION] sosyal medya denen olay bu. Sosyali bırak medya denilen olay bu zaten. Bugüne kadar bu ve benzeri bir çok haber paylaşılmış, olaya her daim ön yargılı veya tek taraflı bakılarak yorum yapılmıştır, yapılacaktır da... Bu sadece SDN'ye has bir şey değil. Bu sosyal meday denilen şey de kahvehanelerin sanala taşınma olayıdır. Twitter olsun, facebook ve türevleri olsun, forumlar olsun... Her şey amacına uygun gitmekte. İyi bir şey mi? Sana göre değil, bana göre iyi, ona göre tehlikeli, şuna göre gerekli falan.

Demem o ki burada elbette rahatsızlık dile getirilebilir fakat bunu ayrı bir konu açarak belirtmek antipatiden başka bir şey getirmez. Amacını anlıyorum, çok hayırlı bir amacın var. Fakat takip ettiğim kadarıyla bu amaç için seçtiğin yol burada işe yaramıyor. Sadece burada değil, sanal alem de işe yaramaz. Bence bu yaklaşımı değiştirip, genelin kafasına ulaşabilecek bir yol denemen gerekiyor. Konu sana geldi kusura bakma ama durum bu kardeşim...

tuskilidi

Profesör
Reaksiyon puanı
17
polis kolluk kuvvetidir ceza verme yetkisi yoktur. orada polise hakaret bile etmiş olsa, tahrik etmiş bile olsa polisin yapacağı tek şey kişiyi kelepçeleyip etkisiz hale getirdikten sonra ifadesini alıp olayı savcılığa bildirmek ve gerisini yargıya bırakmaktır.

birisinin tahrik altında kalarak başka birisini darp etmesi ayrı bir şeydir ama polisin tahrik olarak birisini darp etmesi bambaşka bir şeydir.

ayrıca her birey kendince bu durumu yorumlayabilir.

ben bahsedilen konuda herhangi sakıncalı bir durum görmüyorum, isteyen istediği gibi yorumlar olayı ama kimse "polis tahrik oldu", "adamın ifadeleri çelişkili" diyemez. yukarda da dediğim gibi biri görev başındaki polise çok ağır hakaret bile etse polisin kanunen yapacağı şey bellidir bunun dışına çıkmak görevi kötüye kullanmaktır.

ashabulyemin

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bir kardeşimiz genele uymakta fayda görmüş biz doğrunun yanında oluruz tek olsakta herhalde konu anlaşılamamış
her katılımcı istediği yorumu yapabilir ancak hakaret etmemek kaydıyla velev ki o kişi devleti temsil ediyorsa kimse fırsat bu fırsattır deyip hakaretleri sıralayamaz maksat hasıl olmuştur konuyu kapatabilirsiniz

grezimonk

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
277
ben o olayda kim haklı anlamış değilim... tarafsız analiz şart...