Guncellemesi Biten Model Satin Almak Ne Kadar Dogru ?

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ucuz bir telefon almaya karar verdim. Ilk olarak J sonra Miro sonra Sola sonra go almaya karar verdim ama halen kararsizim. J modeline baktim cok takilmalar yasaniyor ayrica dokunmatigi de cok kotu. Miro tasarim guzel fakat tek cekirdek ve de hd degil. GO nun on kamerasi yok ama guncellemesi halen devam ediyor. Sola da aradigim hersey var fakat guncelleme bir daha yapmayacaklarmis diye duydum. Yurtdisindan alacagim telefonu Malezyadan yaklasik -385-400 tl sola.

Yani bu guncelleme cok mu onemli ne biliyoruz Go yu aldiktan sonra belki seneye bunun da kesecekler? Sizce ne yapmaliyim bu isin ehlileri yardim edin. Hayatimda akilli telefon kullanmamis adamim daha yeni alip kullanacagim.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
solayı zaten o fiyata burdanda bulabilirsinde bu telefonlara para yatırılmaz artık, Sony bakıyorsan en düşük xperia L almanı öneririm yada temiz 2. el xperia s falan. telefon 4 yada 4.1 sürümündeyse güncelleme pekte önemli değil ki zaten bu saydığın telefonların hiçbiri artık güncellenmez ki bu fiyattaki çoğu telefonun kaderi bu olacak. Sola kullanıyorum bedava verseler alma aldığı güncelleme telefonu bitirdi adamakıllı kulanmak için custom rom işine girmen lazım yani hiç bulaşma L'den aşağısına. yada diğer markalara yönel.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Oncelikle cevap verdiginiz icin tesekkurler kimseden ses cikmaz sandim.

Her 2=3 yilda bir telefon degistirmek gerek o zaman bu nasil is. Beni 4-5 yil gotursun yeter zaten o kadar fazla ilgili degilim telefonla.

O zaman en mantiklisi wp8 gibi gorunuyor her ne kadar populer olmasa da yeni gelistigi icin arkada birakmayacagini dusunuyorum.

2.ellere hep bir on yargim olmustur o yuzden 0 tercihim.

Peki hangi marka hangi model onerirsin ? 100 kagit daha ekleyip baska birseye yoneleyim bari. HTC Desire X var butceme uygun. Htc wp8 var. Samsung Galaxy core var. Bunlar yaklasik 450=500 tl.

Yani Sony den uzak mi durayim? L alsam bile yine birseyler sikintida diyorsun ? Sony secmemin nedeni herkeste samsung olmasi ve tasarim siklik sony kat ve kat daha iyi htc ve samsunga nazaran. HTC zaten menu falan vasat telefonun sekli desen one oyle yumurta gibi.

Bu arada unutmadan Xperia L de adobe flash destegi yok.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
sony'den uzak dur demiyorum L'yi alt sınır yap onun altındaki modellerden uzak dur diyorum, üst modellerde zaten sıkıntı yok. HTC kullanmadım ama bu zamanda 1gb ram altı cihazlardan uzak dur diyorum ben, ayrıca 500 liraya 4-5 sene götürecek telefon biraz hayal. Androidde 4-5 yıl bir telefon kafam rahat kullanıcam diyosan nexus4 alcaksın e nstabil o, güncellemeyi zaten direkt googleden gittiği yere kadar alacak. 500 lira seviyesinde general mobile discovery en iyi telefon tabi yok satıyor bulursan kaçırma işini rahat görecektir ki zaten o paraya daha iyisi yok. Son olarak flashplayer desteği android 4.1 üstü telefonların hiçbirinde yok tamamen google-adobe arasındaki olaylardan kaynaklı ama bu demek değil li flash video izleyemiyoruz herşeyin bir yolu var flash kafana takacağın birşey değil, hemen her tarayıcı video açıyor zaten.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşın dediği gibi 1 gb ram altı çok sıkıntı olur. Bin pişman olursun. Bak sola ilk çıktığında fiyatı L civarındaydı ama rami 512 idi. L ise 1 gb .Artık giriş-orta seviyesi cihazlarda 1gb ram ile gelmeye başladı . Çünkü firmalar da biliyor artık 512 lik telefonu kolay satamayacağını . Hocam bu arada flash desteği önemli değil benim tel 4.1.2 ama video izliyorum. hmtl5 halleder flash playerın işini sıkıntı yapma.

yalancibahar

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Şuan bir sony android telefonu alınacaksa 2013 modellerinden kesinlikle şaşma. Aşağısını sakın alma. Benim önerim arkadaşların dediği gibi alt sınıf L orta sp üst z..