Güncel Web Tarayıcı Testi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmetfx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hemen hemen tüm tarayıcılar yeni sürümlerine ulaştı. Peki savaşta son durum ne?

Firefox'un da sürüm adayına ulaşmasıyla güncel tarayıcıların son derlemeleriyle yeni bir test gerçekleştirdim. Test yazılımları kategorisinde kendini kanıtlamış olan Futuremark'ın tarayıcı test sitesi olan Peacekeeper - Browser Benchmark'ı kullandım.

Teste Alınan Tarayıcılar ve Sürümleri
  • Internet Explorer 9 RC
  • Firefox 4 RC1
  • Opera 11.10 Alpha Yapı 2018
  • Chrome 11.0.686.1
  • Chromium 11.0.692.0 Yapı 76922
  • Safari 5.0.3

Test Sistemi:
  • ACER 5742G Dizüstü Bilgisayar
  • Intel Core i5 460M 2.53 Ghz İşlemci
  • 6 GB DDR3 1066 Mhz RAM Bellek
  • GeForce GT420M 1 GB Ekran Kartı

Ve İşte Sonuçlar:

gunceltarayicitesti.png

Kaynak: http://bilgi.biltek.info/incelemeler/gncel-web-tarayc-testi_y210.html

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
google neye el attiysa basariyi yakaliyor yahu nasil gelistiricilerle calisiyorsa artik..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
google neye el attiysa basariyi yakaliyor yahu nasil gelistiricilerle calisiyorsa artik..
Geliştiricilerle değil, web tasarımcılarıyla işi bitiriyor. Tonla web sitesi tarıyor hergün ve bunlardaki en ince detayları inceleyip ona göre motor geliştiriyor.

Mozillada ve Operada bu bilgi yok. Bu bilgi bir de Bing de var ve Internet Explorer için kullanılabilir.
Olaya bir de bu açıdan bakın...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ezmiş resmen bu kadarını beklemiyodum :) maxthon'u neden almamıslar acaba, bi kac gündür sürekli kullanıyorum chrome kadar hızlı degil belki ama firefoxu falan ezer gecer.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Haklisin her piyasada oldugu gibi bu piyasada surekli tarayacisini yenilemek gelistirmek zorunda firmalar.. iphone'nunda tutulma nedenlerinden biridir surekli guncel uygulamalar..geride kalanin hali vasat olur

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Alışkanlıklar önemli, Chrome istediği kadar hızlı olsun ben Firefox'tan başka tarayıcı kullanmam. Zaten bende gayet hızlı ve kararlı çalışıyor 3.6 sürümü. Bu hız testleri yanıltıcı bence, ben çok bir fark hissetmiyorum.

asilgenc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Google uçmuş teprik ederim seviyorum bu browserı :)

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
firefoxtan chrome'a gectim 4-5 ay kadar önce insan alısınca, aklı firefoxta kalmadan gercekten kullanınca farki anlıyor, gercekten hızlı hızıda gectim kullanımı kolay her ince ayrinti düsünülmüs kullanıcılar icin.

Kriptex

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Chrome'da bazen donma problemi yasiyorum win 7 de o yuzden cildirdim ve yeniden firefox'a yonelmistim umarim bu problem asilmistir bu surumde..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bende tam tersi donmalar yüzünden chroma gecmistim zamanında chrome hic donmadi bende catir catir.

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
chrome nin i.explorer den hızlı olduğu doğrudur ama özellikleri az ona da o kadar özellik ekleseler o zaman belli olur

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Şöyle birşey var ki Firefox kullanıpta Chrome'a geçen daha Firefox'a dönmüyor kolay kolay :yes:

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Gariptir ama bu ve buna benzer yorumların, testlerin sonunda inatla 1 ay chrome 1 ay opera kullandım ama sonrasında kendimi firefox'a zor attım. Sürekli gezdiğim siteleri kesinlikle çok daha hızlı açıyor. Belkide uyum sorunu yaşıyordur diğerleri.
Hiçbir yenilikten kaçmam. Tüm programların betalarını denerim. Ama bence durum bu.

volkanos

Profesör
Reaksiyon puanı
138
microsoftun ürünü windows üzerinde daha hızlı çalışan microsoft olmayan bir tarayıcı chrome söze gerek yok google yapmış başarmış bu işi lideridir browserlerin .