Gunahamı giriyorum ?

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Doğustan muslumanım

Elimde geldigince hatalarım olsada vazifelerimi yapmaya calısıyorum.

2,5 aydır bir bankada calısıyorum

faiz bankası

sizce gunahamı giriyorum ? Kać ay issiz kaldım, kimse işe almadı beni bunlar aldı.

Hayatimizda kredi cekmedik aile olarak
Faizde paramızda yok

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Her şeyi abartılı ve diğer insanların huzuru bozacak bir biçimde isyan etmediğin sürece bu anlattıklarına göre de günah işlememiş durumdasın.

İsyankar97

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Kazancımın helal oldugunu biliyorum bir emek var

fakat calıstıgim yer bize verilen maaşlarıda faizden kazanıyor.

Samet UCA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,930
Hak yemiyorsun kimsenin rızkını yemiyorsun neyi günah olacak.

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Doğustan muslumanım

Elimde geldigince hatalarım olsada vazifelerimi yapmaya calısıyorum.

2,5 aydır bir bankada calısıyorum

faiz bankası

sizce gunahamı giriyorum ? Kać ay issiz kaldım, kimse işe almadı beni bunlar aldı.

Hayatimizda kredi cekmedik aile olarak
Faizde paramızda yok

Sen bu soruyu bu işin ehillerine sor. Burada herkes fetva veriyor. Şeriatın ölçüleriyle değerlendirmek lazım.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
tefecinin yanında çalışmadıkça günaha girmezsin ama bunu Allah (c.c.) bilir ...
sen zorla para toplamıyon ki...

DKN NZY

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,183
7yıldır babam şarap fab ında çalışıyor 1 yıl bende çalıştım iş bulamayınca mecbur çalışıyoruz

hasanalicelen

Asistan
Reaksiyon puanı
55
7yıldır babam şarap fab ında çalışıyor 1 yıl bende çalıştım iş bulamayınca mecbur çalışıyoruz

Zaruret haramı helal eder. Fakat helakete sebebiyet vermeyen birşey zaruret olmaz. Mesela açlıktan ölmek üzere olan bir adam domuz etini veya haram bir şeyi ölmiyecek kadar yemesine ruhsat var. Onun için bu meselede böyle bakmak lazım.

pcmemp

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İş aramaya devam edip, bulduğun ilk fırsatta (faizin tozuna bulaşmak denen bu durumdan kurtulmak için) başka işe geçersen, halis niyetinden dolayı Allah katı daha bile sevimli olursun. O zaman niyetinin halis olduğunu kendi vicdanına da ispat etmiş olursun. Aslında bu soruyu en iyi vicdanın cevaplar. Çünkü müminin niyeti amelinden hayırlıdır.

Banka ile tefeci aynı değil diyen arkadaşlara saygı duyarım ama banka devlete vergisini verdiğin için Allah katında faizi sevimli gösteremez. Banka seni icraya verdiğinde tefeci gibi silah kullanmaz ama güvenlik gücü ile tıpış tıpış dilediğini yapar.

Parama faiz almam, ama sistem beni mecbur bırakmışsa başka türlü başımı sokacak bir ev edinemiyorsam ev kredisini alırım. Buna zaruret denir. Şu zamanda bunu alıp ev sahibi olmazsam elden ayaktan düştüğünde felaket doğracak sonuçlar diye buna denir.

Soruyu soran arkadaşım bu arada kaç ay işşiz kaldın, bunlar işe aldı derken babanın hayrına da almadı emin ol. Helal kazançlı bir iş bulduğunda usülünce hellalleş, gerekirse yerine birini bul, 5 kuruş az ama helal olan işe geç. Allah yarattıklarının rızkına kefildir. Ama nefsimiz lüks istediği için bu söze şüphe ile bakar zaman zaman.

Soruyu soran arkadaşım, soruyu soran masum tavrınla nickin pek uymamış bu arada :)