Güç kaynağını neler etkiler ?

Doğukançngl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Işlemci: ıntel core i7 cpu 960 3.20 ghz.

Ram: 12 gb (2.99gb) kullanilabilir.

Grafikler yaziyor ekran karti galiba: nvıdıa geForce gtx480
Grafik bellegi: 2811mb
Ayrilmis grfk bellek:1536

Cekirdek: 4

Arkadaşlar pcnin ekranı kendi kendine kapanıyor sorun power(güç kaynağı)nda olabilirmi acaba ? Sisteme yetersizmi kalıyor sizce?

Güç kaynağı: CORSAIR TX650M 650 watt

Teşekkürler.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ve ekran kartı ile işlemci acayip ısınıyor kendini kapatma bu ve güc kaynagından ötürü olabilirmi?

ctunc66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle ekran durup dururken ya da açar açmaz mı kapanma sorunu yapıyor, yoksa bi kaç saat çalışınca ısınma vs oluyor da o sebeple mi kapanıyor? İşlemci kaç dereceye kadar ısınıyor bunu işlemci ısı ölçen programla bakın. Ve durup dururken mi ısınıyor, hiç bir işlem yapmazken? Yoksa %100 mü kullanıyor ya da kullanıyorsunuz?
Yakınlarda başka bir monitörle deneme şansınız varsa önce onu deneyin. Eğer sorun çözülmezse düşündüğünüz gibi güç kaynağında ya da kablolarda sorun olma ihtimali vardır ama 650 watt yetersiz olduğundan değildir sanırım.

Doğukançngl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekran pcyi acmaya calısırkende bi acılıyor bu acılmıyor bosda dururkende.ısı ölçmeye bakmadım ama boş masaüstündeyken bile felaket ısı yapıyor hem islemci hem ekran kartı hele o borular soba borusu gibi yanıyor :) baska monitorler denedim ondada aynı siz biliyorsunuz galiba işi. %100 kullanıyormu demissiniz eger bu sistem pes 2011 e %100 ünü harcıyorsa zaten sorun :)

Doğukançngl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Onuda yapamadım iste win10 64 kurcaktim pc 32 oldugu icin 64 bit kurulum dosyasını acmadı önerin varmı?

Doğukançngl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Saolasın bu inen dosya tek parça sade bunu dvdye yazıcam dimi garip geldide tek bi dosya olması

Teslaever

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
650 watt yeterli bende son cikan seri i7 var ve gtx 560 ti 5 tane filanda harddisk var yani seninki rahat rahat kaldirmasi gerekir windowsu baslatirken f6 veya f8 tusuna bas windowsu guvenli modda baslat ekran karti driverlerini sil bilgisayari yenisten baslat ve ekran karti driverini guncelle kolay gelsin

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
ekran kartı ısıya bağlı kendini kapatma ihtimali var fakat bu gibi sorunları kaynağı çoğunlukla monitör kablo ve bağlantı yerlerinden oluyor.
deneme yanılma ile bunu anlayabilirsin.
-işlemcinin termal macunu ve soğutucusunun ızgaralarındaki birikmiş tozları temizle,tem,zlk işini ekran kartı içinde uygula(en azından bakım yapmış olursun)
-farklı monitör veya kablo ile çalıştır.
psu dan kaynaklanması düşük ihtimal

Doğukançngl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyle yapimm o zaman guc kaynagında sknti yok demek

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Islemciyi cıkaramadım vidalar cok pis atıyor geri takmak sıkntı :) ekran kartıni temizledim tktım ilk yarım saat iyiydi sonra kasayı az ittim elimle kapandı sorun kablodamı oluyor kesin