Güç düğmesine basıp bilgisayar başlayınca siyah ekranda uzun süre bekletiyor

revolt_95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarımı ilk aldığımda böyle bir sorun yoktu, Red Alert 2 oyununu internetten oynayabilmek için 1-2 protokol yükledim daha sonra bilgisayarımı kapattım ve açmaya kalktığımda simsiyah ekranda uzunca bir süre bekletti sonra bilgisayarın bios ekranı, windows simgesi vs. geldi ve bilgisayar düzgünce çalıştı ama bilgisayarımı her kapatıp açtığımda aynı sorun ile karşılaşıyorum. Bilgisayarı Yeniden Başlat yaparsam o siyah ekranda beklemeden direk bilgisayarım açılıyor.Yardımcı olun uzun zamandır bu konu hakkında bir çok makale okudum bir çok bilgisayar mühendisi ve anlayan insanlarla konuştum ama nafile hep.
Bilgisayarımın özellikleri
işlemci: i7-2630QM CPU @ 2.00GHz
Ram: 8 Gb
Grafik kartı: İntel Hd Graphics 3000 ve Nvdia GeForce GT 520M

arkadaşlar durumu daha iyi anlamanız için videoya çektim buyrun
[video=youtube;5Le3Z0W6m-A]http://www.youtube.com/watch?v=5Le3Z0W6m-A&feature=youtu.be[/video]

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
bios ayarlarıyla ilgili bir sorun olabilir.

o bekleme süresinin ne kadar olduğu da önemli. mesela her seferinde aynı süre mi yoksa farklı farklı sürelerde mi bekletiyor?

eğer anlıyorsan bios ayarlarını bir kontrol et. sorun bence büyük ihtimalle bios kaynaklı.

bekleme süresi hep aynıysa(3-5 sn fark olabilir) pc açılışında zaman aşımı gibi bir şey gelmiş olabilir. tam ifade edemedim ama neyse :)
biosu kontrol et.

revolt_95

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öyle zaman tutmadım ama aşağı yukarı bu kadar bekletiyor ama bazen biraz daha uzun sürüyor gibi hissediyorum.Bios dan anlıyorum daha önce de kontrol ettim ayarları sıfırladım ama hiç bir işe yaramadı eğer daha derinden bir şey yapmam gerekiyorsa izah edersen onu da denerim :)

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
post süresiyle alakalı bir durum var
bilgisayar ilk açılışta kendini kontrol eder bana hangi parçalar takılı felan diye
sistem geri yükleme deneyebilrisn, son yüklediğin red alert programlarını kaldırabilirsn
şimdi aklıma bunalr geldi geldikçe daha yazarım

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Bende birsey sorsam burda. Kardesimin laptopu da acilirken mavi windows yukleniyor ekraninda baya bekliyor. Bi iki temizlik yapip resetleyince normale dönüyor sonra yine aynı oluyor. Ne yapabiliriz?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bende birsey sorsam burda. Kardesimin laptopu da acilirken mavi windows yukleniyor ekraninda baya bekliyor. Bi iki temizlik yapip resetleyince normale dönüyor sonra yine aynı oluyor. Ne yapabiliriz?

Abi calistir bolumunden msconfig yaz orada baslangic menusunden acilistaki programlari kapat belki duzelebilir

alsonur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Harddiskinde bad sector varsa ondan olabilir geç okur harddiski açma tuşuna bastıgında harddisk ışıgı yanıyormu

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
@Ahbârî
windows yükleniyor ekranında kasadan hdd ışığına bak.

ışık yanıyorsa bir işlem yapılıyor onu bekletiyordur. normaldir. diskdefrag yap. yada bir iki optimizasyon. ccleaner işini görür.

ışık yanmıyorsa hdd hakkında emin konuşamam. ama windowsun sonu gelmiş olabilir :) yani format atman gerekebilir. çünkü işlem yapmadığı halde bekletiyor. windows 7 "windows başlatılıyor" ekranında en fazla 7-8 sn ye bekler normalde(sistem sorunsuzsa-virüs yoksa).

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Benim de tam tersi basınca iyi güzel her şey açılıyor ama windows logosundan sonra siyah ekran geliyor 30-40 saniye sonra hoş geldiniz diyor bana ama tabi benim moral bozulduğundan hoş bulduk diyemiyorum. :hammer:

cglrbae

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer yeniden başlat dediğinde sorunsuz bekletmeden başlatıyorsa sorun tamamen yazılımla alakalı temiz bi format çek. ve düzgün bi torrent sitesinden oyunu indirip kur.