• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Guardiola Bayern Münih'te!

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Pep Guardiola Bayern Münih'te!

Premier Lig ekiplerini peşinden koşturan Pep Guardiola, kimsenin beklemediği sürpriz bir karar vererek, Bundesliga devi Bayern Münih ile 2016 yılına kadar anlaştı. Genç teknik adam, takımı gelecek sezonun başında devralacak.

Barcelona ile 14 kupa kazanan Pep Guardiola, geçen sezonun sonunda görevinden ayrılmıştı.

Bir sezon futboldan uzak kalmak isteyen Guardiola'nın, hangi takımı çalıştıracağı merakla bekleniyordu. 41 yaşındaki teknik adam, Premier Lig'de menajer olarak görev yapma hayalleri kurduğunu söyleyince, gözler Chelsea ile Manchester City'e çevrildi. Ancak henüz bu açıklamanın dumanı tüterken, "Guardiola Bayern Münih'te" haberi futbol dünyasına bomba gibi düştü.

Premier Lig ekiplerini uzun süredir peşinden koşturan Guardiola, kimsenin beklemediği sürpriz bir karar vererek, Bundesliga devi Bayern Münih'i tercih etti. Bayern yönetimi, gelecek sezondan itibaren takımı çalıştırmaya başlayacak Guardiola ile 2016 yılının Haziran ayına kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

Yönetim Kurulu Başkanı Karl-Heinz Rummenige, "Pep Guardiola, birçok ünlü kulüp peşinden koşarken Bayern'i tercih ettiği için mutluyuz. Dünyanın en iyi teknik adamlarından biriyle anlaştık. Kendisinin burada çok başarılı olacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bayern yönetimi, şu anda takımı çalıştıran Jupp Heynckes'in ise sezon sonunda emekliye ayrılacağını açıkladı. Heynckes yönetiminde geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde final oynayan Bayern, bu sezon Bundesliga'nın ilk yarısını en yakın rakibinin 9 puan önünde lider bitirmişti. Barcelona'yı başarıdan başarıya koşturan Guardiola'nın, yeni takımı Bayern Münih'te neler yapacağı şimdiden merakla bekleniyor.

Ntv Spor

cengaver51

Dekan
Reaksiyon puanı
169
Guardiola dan bı halt olmaz barcada kadro yıldızdan gecılmıyordu hepsi yıldız oyunculardı bayern de sezon sonunu görebilecekmi acaba sabırsız dır almanlar

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Yıldız futbolcuları oynatmakta bir beceri işidir.

Başarılı olacağını düşünüyorum ama bu ilk yılında Bayern'i şampiyon yapacağı anlamına gelmez.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Barça da sistem öyle bir işliyor ki teknik direktör kim olursa olsun takım aynı şekilde oynamaya kazanmaya devam ediyor. Son 4-5 sezon maçlarına bakın barçanın, hiç teknik direktör değişmiş mi değişmemiş mi anlamazsınız. İspanya milli takımı için de benzer bir durum söz konusu. Barçada bence önemli olan taktik teknik bilgiden çok yıldız oyuncuları bir arada sorunsuz bir şekilde idare edebilme, motivasyonlarını üst seviyede tutup oynatabilme(Del Bosque örneğindeki gibi). Maça çıkmadan önce hiç taktik verme barça yine aynı oyunu oynar maçı alır.

Tek tecrübesi bu sistem ve kulup olan bir adam aynı başarıyı başka bir kulupte tekrarlaması çok zor olacaktır. Ben başarılı olacağını düşünmüyorum, sezon sonunu görmez.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
adamı neden küçümsediğinizi anlamadım sistemi kuran adam kendisi.
ama bayern dordmund dan bıkmış olacak ki pep i getirmiş :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Çok yanlış bir seçim.

İngiltere'de bunu havada kaparlardı ama kendi bileceği bir iş.

Başarılı olur mu, pek sanmıyorum ama göreceğiz.

Ben şunu anladım tamam hoca faktörü de önemlidir ama Barcelona'nın sisteminde hocanın katkısı çok az. :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
chelsea, city gibi takımlar varken sen git münih'e...