GTX 670M fiyat/yurt dışı sipariş

jackers12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bozuk olan Nvidia GTX 670M ekran kartımı aynı model ile değiştirmek istiyorum. Belli başlı sipariş verebileceğim sitelerdeki ürünleri derledim. Sizlerden istediğim daha önce hiç bu tarz bir sipariş vermediğim için kazıklanmadan olabilecek en iyi fiyata en uygun ürünü almam için bana yardımcı olmanız. Ürünün sıfır fiyatıyla ilgili internette hiçbir bilgi bulamadım maalesef. Dolayısıyla ikinci el ürünle ilgili fikir yürütemiyorum. Yine daha önceden bu boyutta bir AliExpress siparişi vermediğim için kalite, orijinal ürün,ürünün gümrükte takılma vs. süreciyle de ilgili bilgi sahibi değilim. Bilgisi olan kişiler aydınlatırsa çok sevinirim.

Sahibinden.com'da ürün 820 TL; tahminim üzerine Toshiba dizüstüden sökme ürün.
AliExpress'te 140-250 dolar arasında fiyatlar değişiyor. Tabi, kargo, gümrük vs. ücretleri bunlara dahil değil.

jackers12

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Değiştiremezsiniz.BGA var Laptopta.

Daha önce danıştığım kişiler ekran kartının MXM slotuyla anakarta takılı olduğunu bu yüzden değişebildiğini söylemişti. Bu değiştirememe durumu benim bilgisayarıma özel bir durum mu ?

~BozKurt

Doçent
Reaksiyon puanı
307
Daha önce danıştığım kişiler ekran kartının MXM slotuyla anakarta takılı olduğunu bu yüzden değişebildiğini söylemişti. Bu değiştirememe durumu benim bilgisayarıma özel bir durum mu ?
Youtubedan bak,bende tam bilmiyorum.

~BozKurt

Doçent
Reaksiyon puanı
307
cahilliğime verin. BGA ne demek oluyor?
Bilgisayar anakartlarında birçok bileşen vardır. Bunların kart (board) üstüne lehimlenmesi ve uygun bağlantı noktalarının lehimlenmesi gerekmektedir. Genelde değişmesi mümkün olmayan büyük chipler ve chipsetler lehimlenirken bga tekniğinden faydalanılır.
Açılımı:BballGrid Array'dır.

sonerooz

Doçent
Reaksiyon puanı
216
Bilgisayar anakartlarında birçok bileşen vardır. Bunların kart (board) üstüne lehimlenmesi ve uygun bağlantı noktalarının lehimlenmesi gerekmektedir. Genelde değişmesi mümkün olmayan büyük chipler ve chipsetler lehimlenirken bga tekniğinden faydalanılır.
Açılımı:BballGrid Array'dır.

Yani anakart'ın üstüne ekran kartı lehimliyorlar ve çıkmıyor, BGA deniyor buna?

Reaksiyon puanı
16,128
hdd değişebilir ram değişebilir asus bazı notebooklarında bir rami onboard yapıp birde slot koymuş ve o gtx670m mxm :
GTX670M-font-b-GTX-b-font-font-b-670M-b-font-1-5G-VGA-Graphics-Video.jpg

gtx1070 bga yapılmış gtx1080 de mxm...