GTX 1080Ti FPS, Aşırı Isınma ve Kasadan Gelen Ses Sorunu

Bu konuyu okuyanlar

Katılım
4 Kasım 2017
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
26
Merhaba daha önceden bir konu açmıştım bazı değişiklikler oldu ve bu başlığı açtım.

2-3 hafta önce bir sistem topladım. Şimdiye denk bir sıkıntım yoktu. Ekran kartının fanlarının belirli bir sıcaklıktan sonra çalıştığını biliyorum fakat benimkileri hiç çalışırken görmedim. Asus GPU Tweak II'yi kurup, fanları manuel moda alıp çalışıyor mu diye baktım. Çalıştıklarını gördüm ve yeniden otomatik moda aldım. Daha sonra herhangi bir oyun açtığımda FPS'de aşırı bir düşüş ve kasadan gelen ses var (yerini tespit edemiyorum)

Programda eğer ekran kartını bellek hızlarıyla oynadıysam veya oc moda aldıysam bu bir zarar oluşturmuş olabilir mi ? Psu ya zarar vermiş olabilirmi ve yeterli güç çekemediğinde fps ve ısınma sorunumu yaşıyorum acaba ? ( Bu olaydan sonra bilgisayar bir keresinde açma tuşuna bastığımda şalteri attırmıştı, 3 lü prizde olduğundan diye düşünüyorum ama yinede bu bilgiyi veriyim belki yarımcı olur) (ses sadece güç gerektirdiğinde çıkıyor. Mesela ; LoL de 144 fps son ayarlarda bir sıkıntı olmuyor fakat witcher 3 açınca 100 fps felan oluyor ve kasadan güçlü bir cızırtı sesi geliyor, normalde 144 sabit fps olması lazım)
  • ASUS ROG STRIX 1080 Ti OC
  • i7 7700K
  • Corsair H60 su soğutma(İşlemci için.)
  • Corsair CX650 PSU
  • Asus ROG STRIX Z270G anakart
  • 16 RAM (Kasanın 3 fanında ve RAM, anakart, ekran kartında RGB LED var.)
 

Frosa

Profesör
Katılım
22 Ağustos 2017
Mesajlar
3,154
Reaksiyon puanı
1,414
Puanları
113
PSU ile değil de sorun ekran kartında gibi. Ayrıca o gelen ses CW'nin göstergesi olabilir. Ekran kartının frekanslarını standart'a alırmısın...
Ayrıca konuya etiket kısmına değil şu şekilde beni etiketleyebilirsiniz, @FRosa
 
Katılım
4 Kasım 2017
Mesajlar
10
Reaksiyon puanı
0
Puanları
1
Yaş
26
Hatırladığım kadarıyla CW performans veya ısınmayı etkilemiyordu. Frekansları normal ayarlarına çektim. Değişim olmadı, ısınma ve performans düşüşünün sebebide bu durum. Hemen bu olaydan sonra olması tesadüf olamaz. Acaba ne gibi bir hataya sebep oldum, bu programla en fazla ne yapabilirim ki ? @FRosa (Her cevapta bu şekilde mi ?)
 
Üst