GTX 1060 ekran kartında overclock değerleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alsh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alsh

Asistan
Reaksiyon puanı
97
Merhabalar Asus GTX1060 6gb ekran kartı için overclock yapma işlemlerini biraz araştırdım.. Hatta abarttım bayağı yabancı site ve videolardan veriler aldım. Kombustorla birçok test yaptım ve aşağıdaki sonuçlarla en verimli değerleri aldım.

Core clock +170 değeri tam performans verdi... +180de hata alıp eski değerine geldim
Bu değerleri oyuna girip denemedim. Ancak kafamı kurcalayan bir durum söz konusu Memory Clock değerin de genelde 600 lerde 700 leri denerken bi çok kişi hata alıyormuş. Yani max değer olarak 600-700 yapıyorlar. Ben ise SS de olduğu gibi 1000 ile denediğimde bile hiç bir problem almadım Kombustorda. Konu kafama takıldı bir fikri olan var mı?

Bunun haricinde bu değerleri genel itibar ile nasıl değerlendirirsiniz?
Screenshot_6.png

Son düzenleyen moderatör:

Özgür Ç..

Dekan
Reaksiyon puanı
6,465
Asusun hangi modelini kullanıyorsunuz 1060 soğuk tutulduğu zaman 2000mhz uçan bir kart zaten 1569mhz base clock olduğuna göre oyun testlerinde kaç MHz çıkabiliyor bak memory kısmında sıcaklıklıkları sürekli kontrol et Asus RoG bellek soğutmasında iyi işler çıkarıyor birde Samsung belleğiniz varsa onun için hata almamanız normel gibi.

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,078
Ramler e,kartında en hassas parçalardır. İşlemcileri hata verir ama ,ramler anında uçabillir.. Bence biraz düşürün,o şekil kullanın.

alsh

Asistan
Reaksiyon puanı
97
@Utku Cabir ve @Görkem Say hocam ile ilgilenmenizi rica ediyorum.
@Utku Cabir küs bana renkli yazdığım için :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Asusun hangi modelini kullanıyorsunuz 1060 soğuk tutulduğu zaman 2000mhz uçan bir kart zaten 1569mhz base clock olduğuna göre oyun testlerinde kaç MHz çıkabiliyor bak memory kısmında sıcaklıklıkları sürekli kontrol et Asus RoG bellek soğutmasında iyi işler çıkarıyor birde Samsung belleğiniz varsa onun için hata almamanız normel gibi.
ASUS GeForce GTX1060 DUAL OC GDDR5 6GB 192Bit NVIDIA DX12 Ekran Kartı Modelim tam olarak bu
akşam OC testlerinde problemsiz geçti ancak GTA V de donarak ve oyundan atmalar başladı hocam. Herşey test değil büyük ihitmal. Tecrübe ederek deneyince birşeylerin hatalı gittiğini anladım.
Ramlerim 2 farklı marka hatta birisi Hynix diye saçma sapan bi marka diğerini samsung almıştım. Şimdi değerlerde değişiklikler yapıp yeniden araştırma yapmalıyım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramler e,kartında en hassas parçalardır. İşlemcileri hata verir ama ,ramler anında uçabillir.. Bence biraz düşürün,o şekil kullanın.
Haklısın hocam çünkü testlerde değil de oyun içinde donma ve atma yaptı. Ben de anlamadım.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Ekran kartında OC işi benim hiç girmediğim bir yer. Ben tehlikeli işleri pek sevmem. Bu ekran kartı OC işi de biraz tehlikelidir. Isınmasa bile, GPU'dan GPU'ya değişen o doz kaçtığında kartın açtığı tek oyun tahtalıköy olur :).

alsh

Asistan
Reaksiyon puanı
97
Ekran kartında OC işi benim hiç girmediğim bir yer. Ben tehlikeli işleri pek sevmem. Bu ekran kartı OC işi de biraz tehlikelidir. Isınmasa bile, GPU'dan GPU'ya değişen o doz kaçtığında kartın açtığı tek oyun tahtalıköy olur :).
Doğru diyosun hocam zaten öle aman aman bi fark göremedim ben de. En iyisi standart ayarlarına döneyim ben de...