GTA IV Kasma Sorunu

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Merhaba arkadaşlar sorunum başlıktaki gibi oyunun çözünürlüğü 1920x1080 ve bu çözünürlükt kasıyor ve 800x600 e kadar hepsinde aynı ayarda kasıyor yani değiştirmem hiç fark etmiyor hepsi kasıyor ama aynı şekilde ekran kartım Nvidia Geforce 210 ve ekran kartım güncel. Yardımlarını bekliyorum şimdiden teşşekürler

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
@Bowen32 kardeşim ramına bakarmısın. Kesinlikle sorun ram'dan ve ya cpudan kaynaklanıyor. :) Göz at ve alıntı yaparak buraya yazarsan sevinirim.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
GT210 gibi bir kartla o oyunu oynamak mümkün mü?

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
@Bowen32 kardeşim ramına bakarmısın. Kesinlikle sorun ram'dan ve ya cpudan kaynaklanıyor. :) Göz at ve alıntı yaparak buraya yazarsan sevinirim.

jp90b.png

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bu arada 4gb'i tam kullanmak istiyorsan 64bit isletim sistemi yükle.

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
neyse konu sapmasında sizce ekra kartından mı ama çok sacma en düşükte bile en yüksek grafikte bile aynı kasması :/

süper oyunların var hocam çok hoşuma gitti :D bu arada http://www.facebook.com/youshet1 eklerseniz güzelce yardımcı olabilirim.

Hocam klasikler en iyisidir aslında yeni olan oyunlarda var ama sildim eskiler kadar tat vermiyorlar :)

MrJuckLees

Doçent
Reaksiyon puanı
0
3 gb ramında var. ramda sorun yok.

neyse konu sapmasında sizce ekra kartından mı ama çok sacma en düşükte bile en yüksek grafikte bile aynı kasması :/

Hocam klasikler en iyisidir aslında yeni olan oyunlarda var ama sildim eskiler kadar tat vermiyorlar :)
hocam o zaman ekleyinde güzel konuşalım facebooktan yardımcıda olabilirim.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
beyler kasması normal 3 gb ram ve i3 işlemci var sıkıntı birazda ekran kartı kardeşim yapacağın şey 64 bit işletim sistemi kurup driverleri güncel kurup denemek

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
beyler kasması normal 3 gb ram ve i3 işlemci var sıkıntı birazda ekran kartı kardeşim yapacağın şey 64 bit işletim sistemi kurup driverleri güncel kurup denemek

ya tamam iyi kassında abi nasıl oluyorda en yüksek grafikte en düşüktekiyle aynı kasar ya bana çok saçma geliyor

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
o nasıl olur anlatıyım şimdi sistemde yüksek grafik özelliklerine ayarlıyorsun sonra işlemci ona göre hazırlıyor sistemi zaten sen en düşüktede oynasan aynı şekilde kasacaktı sanırım işlemcinin fsb si düşük bu ondan kaynaklanır ama en büyük nedeni ekran kartının bit oranıdır. düşük grafiğe geçincede işlemci zorluyor bu seferde ramde takılıyor. umarım anlata bildim..

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
o nasıl olur anlatıyım şimdi sistemde yüksek grafik özelliklerine ayarlıyorsun sonra işlemci ona göre hazırlıyor sistemi zaten sen en düşüktede oynasan aynı şekilde kasacaktı sanırım işlemcinin fsb si düşük bu ondan kaynaklanır ama en büyük nedeni ekran kartının bit oranıdır. düşük grafiğe geçincede işlemci zorluyor bu seferde ramde takılıyor. umarım anlata bildim..

zaten yazın yeni ekran kartı almayı planlıyorum bilgisayarcıya gidip taktırıcam ben pek anlamam :D o zaman bide 64 bit yaptırtsam sorun çözülür mü ?

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Gta4 cok sorunlu bir oyun maalesef. Ben gtx 580le takilmadan oynayamiyorum.. artik pes ettim.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Şuan bu konuda pek yardımcı olamam ama alternatif olarak Sleeping Dogs ve Saint Row III de sistemini kasmayacak zevkli oyunlardandır bakmanı öneririm :)

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
aynen güçlü bir ekran kartı ve 64 bit işletim sistemi ile problem çözülür ama bir ihtimal çözülmesse elinde sağlam parcalar olmuş olur. arkadaşın dediği gibi gt4 biraz sorunlu

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Başlat > Çalıştır > msconfig yaz. Gelen pencerede üstten "Hizmetler" sekmesine geç ve "Windows olay günlüğü" yanındaki işareti kaldır. Uygula ve Tamam dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna gir.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Valla abi, 64bit isletim sistemim var 8GB Ram, gtx 580 3gb, q9650, ama gta4 bana illallah dedirtti. Denemedigim sey birakmadi. Oyunun kendisi cok problemli, ayrica islemciye cok yükleniyor.

Bowen32

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Valla abi, 64bit isletim sistemim var 8GB Ram, gtx 580 3gb, q9650, ama gta4 bana illallah dedirtti. Denemedigim sey birakmadi. Oyunun kendisi cok problemli, ayrica islemciye cok yükleniyor.

o zaman altarnatif oyunlara bakıcaz yardımlarınız için teşşekürler.

Başlat > Çalıştır > msconfig yaz. Gelen pencerede üstten "Hizmetler" sekmesine geç ve "Windows olay günlüğü" yanındaki işareti kaldır. Uygula ve Tamam dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp oyuna gir.

onu yapınca ne olcak ki hocam yani ne etki yapıcak ?

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
o zaman altarnatif oyunlara bakıcaz yardımlarınız için teşşekürler.

onu yapınca ne olcak ki hocam yani ne etki yapıcak ?

Gta ile daha önce aynı sorunu yaşadım ve sorun bu şakilde çözüldü. Sende önce bir dene istersen. Ayrıca, eğer yüklü değilse gta4 patchlerini de yüklemeni tavsiye ederim. Ekran kartı sürücünü de her zaman güncel tut.

Bekçi

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Gta 4 normaldede sorunlu bir oyun zaten. Sanırsam buna özel bir patch yayımlamışlardı. Onu bul kur kasma geçiyor. En sağlam bilgisayarda bile kasma yaparken bu patchle düzeliyor.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5

bence bu olmaz çünkü windows günlüğü farklı bir olay conviction açamadı ise o özelliklerle diycek bişey yok

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
kardeşim zaten boşuna yazdım demiyorum elbet bildiklerin var ama bu konu ile alakasız senin sölediğin windowsun çalışması ile alakalı

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
kardeşim zaten boşuna yazdım demiyorum elbet bildiklerin var ama bu konu ile alakasız senin sölediğin windowsun çalışması ile alakalı

Bu konu ile alakasız olsa neden yazayım? Evet bildiklerim var ve bir çözüm olacağını da bildiğim için yazdım. Eğer deneyipte sonuç alamadıysan diğer önerileri de deneyebilirsin.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
tamam kardeşim sanırım ben yanlış anladım seni

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Windows calisma günlügünü ben zaten hic kullanmiyorum, hep kapali duruyor. Kapali oldugu halde lanet GTA4'ü bir türlü takilmadan oynayamadim. Grafik ayarlarini, görüs acisini ve gölgeleri minimum'a almama ragmen 30-35 fps arasi gidip geliyor.

Oyunla alakali herseyi denedim fakat nafile. Rockstar gibi bir firmanin böyle yangindan mal kacirir gibi oyun cikartmasi hic yenilir yutulur cinsten degil. Verdigim parayi haram ediyorum cümlesine. Emege saygi deyip oyuna para veriyorum, bunlar bizi enayi yerine koyuyor. Bundan sonra havagazi alirlar.