Gta 5 kasma...

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Geçenlerde Bir Konu Açmıştım(Sitedeki İlk Konum).Gta 5 İle İlgiliydi. Evet Gta 5 i Almadan Bir Denemek İstedim(Kasarmı Diye).Bazılarınız Kasmaz Dedi.Ancak Sonuç.... Hüsran:/.Oyunun en baştaki soygun sahnesinde kasmadı hemde 1080p de(Çok Şaşırdım Bilgisayar Çok Şeyi Açmıyordu Çünkü.Soygun Sahnesi Bittiğin Zaman Arabaya Biner Binmez Oyunun resmen bilgisayarı sömürdüğünü gördüm.vee 2 dakika sonra oyun kasmaya başladı.Rami 8gb a yükseltsem sence Düzelirmi?
PC:
İşlemci: i3-6100U 2.30 GHz
Ram: 4 GB DDR3
İşletim Sistemi: Windows 10 Home Single Language
Ekran Kartı: Nvidia Geforce 940M 2 GB
Laptop Kullanıyorum Marka Casper Nirvana C500
Diğer Konumaa Şuradan Bakabilirsiniz https://forum.shiftdelete.net/threads/gta-5-acar-mi-bilgisayarim.615720/

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
MSI Afterburner ile oyun içi ram, cpu, gpu kullanım ve sıcaklık değerlerine bakın. Hatta oyundan ss atsanız daha iyi olur.

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
MSI Afterburner ile oyun içi ram, cpu, gpu kullanım ve sıcaklık değerlerine bakın. Hatta oyundan ss atsanız daha iyi olur.
tabiki ancak umut vermiyorum... Çünkü Gölgeleri Belgelredeki settingsden kapattım hala kasıyor :/.
neyse hemen atıyorum...

---- Mesajlar birleştirildi ----

Son düzenleme:

Petrichor

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Zaten olaya şöyle bak gta 5 oyununu akıcı ve rahat bir şekilde oyniya bilmen için zaten ekran kartı ve işlemci kadar çok önemli olan ram ve gta 5 rahat bir oyun deneyimi almak istiyorsan en az 8 gb ram ile oynamalısın.

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
konumuzun dışı biliyorum ama afterburneri ilk kez kullanacağım kurdum ve karşıma overclock ekranı geldi ne yapmalıyım?

Egemen Kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Alacağınız 8 GB RAM'i DDR4 alın. Ayrıca işlemcinizi de yenilemeniz lazım. GTA 5'e göre GHz değeri biraz düşük kalmış. Şunu unutmayın: her zaman masaüstü dizüstünden daha performanslıdır.

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Alacağınız 8 GB RAM'i DDR4 alın. Ayrıca işlemcinizi de yenilemeniz lazım. GTA 5'e göre GHz değeri biraz düşük kalmış. Şunu unutmayın: her zaman masaüstü dizüstünden daha performanslıdır.
Maalesef DDR4 Alamam Anakartım Desteklemiyor.
Bir Tane Masaüstü Var Ancak.... 2001 Tabanlı Neredeyse.
O yüzden laptop kullanıyorum.
Masaüstü Özellikleri:
2GB DDR3 RAM(NORMALDE 4 GB AMA SLOTLARIN BİRİSİ GİDİK)
İ3 650
EKRAN KARTI:AMD RADEONUN 8350 GİBİ BİRŞEYİYDİ SANIRIM.
Yani Benimde Elimde Değil.

Egemen Kaya

Asistan
Reaksiyon puanı
185
Maalesef DDR4 Alamam Anakartım Desteklemiyor.
Bir Tane Masaüstü Var Ancak.... 2001 Tabanlı Neredeyse.
O yüzden laptop kullanıyorum.
Masaüstü Özellikleri:
2GB DDR3 RAM(NORMALDE 4 GB AMA SLOTLARIN BİRİSİ GİDİK)
İ3 650
EKRAN KARTI:AMD RADEONUN 8350 GİBİ BİRŞEYİYDİ SANIRIM.
Yani Benimde Elimde Değil.
Ben i3 4130 3.40 GHz, 4 GB DDR3 ve AMD Radeon HD 8350 ile 30 FPS gibi oynuyordum.

Petrichor

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Yani hocam o sisteme Gta oynatmaz lol ve csgo oynarsın galiba ve zaten işlemci ile ekran kartınında değişmesi lazım ama raminde az senin

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Ben i3 4130 3.40 GHz, 4 GB DDR3 ve AMD Radeon HD 8350 ile 30 FPS gibi oynuyordum.
bilgisayarın anakartını kartondan yapsan daha kaliteli.fan yeri tutmuyor cs 1.6 en düşükde bile bazen kasıyor

Neyse Şimdi Oyuna Geçip Biraz SS Alalım

Sonuç Hüsran.. Kayıt Yapamadım Hatta Ekran Resmi Bile Alamadım.CPU,GPU VE Diskin %100 ü kullanılıyordu ve en fazla 72 fps yi gördüm. arada drop giriyor.neyse iyi akşamlar

Son düzenleme:

Usain

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
15,171
bilgisayarın anakartını kartondan yapsan daha kaliteli.fan yeri tutmuyor cs 1.6 en düşükde bile bazen kasıyor

Neyse Şimdi Oyuna Geçip Biraz SS Alalım

Sonuç Hüsran.. Kayıt Yapamadım Hatta Ekran Resmi Bile Alamadım.CPU,GPU VE Diskin %100 ü kullanılıyordu ve en fazla 72 fps yi gördüm. arada drop giriyor.neyse iyi akşamlar
Böyle olması normal değil. Daha çok performans beklerdim. Ekran kartınızın driverı yüklü mü? Msı afriterburner'ı kullanmanızı isteme sebebim ekran kartınızı kullanıp kullanmadığınızı görmek.
Oyunda ayarları sıfırlayın.
Anti-aliasing ve gölgeyi kısın. 720p'ye alın.
Her şeyi kısıp 72 FPS alsanız bile donanımınız tam randımanda çalışmayıp drop olmasına yol açacaktır.

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Böyle olması normal değil. Daha çok performans beklerdim. Ekran kartınızın driverı yüklü mü? Msı afriterburner'ı kullanmanızı isteme sebebim ekran kartınızı kullanıp kullanmadığınızı görmek.
Her şeyi kısıp 72 FPS alsanız bile donanımınız tam randımanda çalışmayıp drop olmasına yol açacaktır.
Öncelikle Driveri Söyleyeyim Evet Driver Yüklü Ama Güncel Değil Sanırım İlk Aldığımız Gibi Duruyor(Güncelleyip Deneyeceğim).drop dışında fps düşmeside yaşıyorum mesela araba hızlı giderken 15-20 oluyor felan.ekran kartını kullanıyorum görev yöneticisinde 940m ve intelin kendi ekran kartı var ver oyunu açmayınca inteli kullanıyor.oyunu açınca 940 m kullanıma başlıyor.gölgeyi direk kısmak yerine kapattım.(driveri güncelleyip yeniden deneyeyim)

Edit:Yeni Driver Buldum 548mb.daha dün güncellenmiş hemen indirip sonuçları atacağım.

ah bir soru daha msi afterburnerda 2 tane şeyi aktif edebiliyorum onları çoğaltırsam ne olur?(biri ram mhz i diğerini unuttum)

yani ordaki slotları ilerletebiliyorum

Evet Driver İndi Kurucağım.birde ordan ayar yapmam gerekiyormu(driverdan)?

Son düzenleme:

rubyisred

Asistan
Reaksiyon puanı
208
Evet Test Ettim Ve Sonuç Hayal Kırıklığı...oyun oynarken 20 fps üstü göremedim.ayarları sıfırlayıp herşeyi en düşük yaptım(en düşük dediğim sadece normale kadar inebiliyor).sizce bu normalmi?