GRUNDIG laptop win7 nasıl kurarım?

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
kardeşimin laptopu var şuan laptopta win7 kurulu fakat virüs olabilir düşüncesi ile yeniden win7 kuracaktık...

laptopu sıfır alırken kutusunda cd yokmuş d sürücüsünde Recovery_DVD klasörü içinde Windows7.iso var 5.5 gb falan birde c içerisinde Windows.old klasörü falan var

daha önce hiç win7 kullanmadım ve kurmadım bu durumda ne yapmam lazım acaba?

Windows7.iso yu 2 cd ye mi çekmeliyim? madem çekecem üretici firma neden çekipte vermemiş cd ye çekmeden mi kurulacak az fikirlerinize ihtiyacım var.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Yüklü olan windows 7 orjinal ise üzerine işletim sistemi yüklenmemişse bilgisayarını yeniden başlat ilk acılışta F8 tuşuna bas recovery modu gelir bilgisayarını recovery yapabilirsin ilk aldığın gün gibi sıfırlanır ama herşey silinir yedeklerin varsa yedeklerini al F8 tuşu ile olmasa birde böyle bir yöntem var.

Bazı Grundig marka laptop notebook netbooklarda recovery tuşu yok. Ancak recovery işlemini şu şekilde yapabilirsiniz;

Başlat
denetim masası
sistem güvenlik
bilgisayarı yedekle
sistem ayarları ve bilgisayarınızı kurtarın
gelişmiş kurtarma yöntemleri
windowsu yeniden yükle

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Grundig laptop modelini de yazsaydınız daha kolay yardımcı olabilir Recovery acısından.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tabi bazı Grundig modellerinde ilk kurumdan sonra var olan sistemi dvd ve ya usb yazmanız gerekir yukarda söylediğiniz gibi Recovery_DVD klasörü içinde Windows7.iso yazmanız lazım.

Burdan bu aracı indirerek bilgisayarınıza kurmanız lazım daha sonra 2 adet boş DVD ve ya 8 GB lik bir usb bellek ihiyatacınız var programı kurdukdan sonra DVD ve ya USB kulanacaksanız o seeneği secip browers secneğine basarak Recovery_DVD klasörü içinde Windows7.iso göstermeniz gerekiyor sağ alt köşede begincopy basarak İso yazdırmanız lazım işleminiz tamamlandıkdan sonra yedekleriniz alıp bilgisayarınıza DVD veya USB takarak bilgisayarınız yeniden başlatmalasınız F12 F11 F10 Ve ya F9 ile Boot menu ekranında USB ise USB secmelisiniz DVD ise DVD semlesiniz yükleme başlar.

windows 7 usb dvd download tool
Burdan indir

ekselans0042

Asistan
Reaksiyon puanı
6
vallahi hocam size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum... üşenmeden açıklayıcı ve anlayacağım şekilde detayli anlatımın için teşekkür ederim.

laoptop ta kurulu olan win7 orjinaldir.

Markasını tam olarak nasıl öğrenirim? arkasında etiketleri falan duruyor orda yazarmı acaba?

Birde bu recovery olayı acronis true gibi ilk kurulmuş temiz halini mi atacak? eğer ki öyle ise ben sıfırdan kurma imkanım olurmu acaba

birde recovery yüklemede sadece c sürücüsünümü etkiler? d sürücüsü umarım birşey olmazdır :)

laptop modelim galiba :)

işletim sistemi:win7 pro 64bit
sistem modeli: GNBASISTCLIENT
BIOS: insydeH20 version 03.60.47v101

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
vallahi hocam size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum... üşenmeden açıklayıcı ve anlayacağım şekilde detayli anlatımın için teşekkür ederim.

laoptop ta kurulu olan win7 orjinaldir.

Markasını tam olarak nasıl öğrenirim? arkasında etiketleri falan duruyor orda yazarmı acaba?

Birde bu recovery olayı acronis true gibi ilk kurulmuş temiz halini mi atacak? eğer ki öyle ise ben sıfırdan kurma imkanım olurmu acaba

birde recovery yüklemede sadece c sürücüsünümü etkiler? d sürücüsü umarım birşey olmazdır :)

laptop modelim galiba :)

işletim sistemi:win7 pro 64bit
sistem modeli: GNBASISTCLIENT
BIOS: insydeH20 version 03.60.47v101

yok Genelik modeli böyle yazar örnek:GNB 1441 A1 B8 TCH

dün yazdığım gibi Recovery_DVD klasörü içinde Windows7.iso bu iso var ise sende Disk C: icinde bunu yazdırmaya calış USB veya DVD ve bununla format atarsın.

eğer dvd ve usb format atmak istediğinizde gelen yükleme ekranında Sadece sistem disk secerseniz örnek resim deki D değil de C: sistem yazılı olanı secerseniz bu ekranda D diskinize birşey olmaz

window7.jpg

Sadece Notbook üzerinde kendi recovery kullandığınız taktirde tüm diskler silinir yeni Bir C: disk oluştururlur diğer diskler(D) gibi hepsi gider ama USB ve DVD üzerinde Format atınızmı yukardaki resimdeki ekran geldiğinde C:disk sadece sectiğiniz taktirde D:diskiniz kalır.
Bu ekran Yep yeni taze ve sorunsuz bir windows istiyorsanız ilk önce C:disk üzerine gelin bir kere tıklayın aşağıda Bicimlendirme basın sadece C:diskini bicimlendirir eskiye dahil C: üzerinde bulunan herşey silinir sonra illeri diyerek format başlaya bilirsiniz.

bir secenek daha Notbook nuzun altında veya verildiği kitapcıkdan veya herhan gi birşekilde ürün anahtarınızı biliyorsanız internetden veya bir arkadaşınızdan temiz orjinal hiç dokunulmamış bir windows 7 pro x64 edine bilirsiniz ve onu yüklüyerek elinizdeki size ait olan Windows 7 ürün anahtarınız girerek etkinleştire bilirsiniz. bazı Notbooklarda ürün anahtarı bios gömülüdür bilgisayarla yüklü gelen windows işletim sisteminizi aynısını yani orjinalını yüklediğiniz taktirde ürünanahtarını kendi tanır.

Acıkcası biraz şüphe ettim Notbookunuzda yüklü olan windows 7 pro x64 benim bildiğim kadarıyla Grundig beraber yüklü gelen işletim sistemi (Win7) home primium dur windows pro olması bana biraz şüphe uyandırdı sanki sonradan yüklenmiş gibi geldi bana modeli tam olarak verirseniz size yardımcı olurum daha fazla.

Vober

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben sizin bahsetmiş olduğunuz gibi format atmasam recovery siz yani normal cdden atsam recoveryim yanmış olur mu orginal win 7 home yüklü ben winn7 ultımate yükleyecem.