GRUB Bootloader'ı kurmadan Manjaro 20.2 KDE kurulumu ?

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Arkadaşlar Benim bilgisayara UEFI (@EFI Shell) olarak windows dışında Linux dağıtımlarını kurmak neredeyse imkansız.
Sorun Linuxda değil dağıtımda falanda değil. Sorun GRUB BOOTLOADER'da Ne zaman kurmaya çalışsam hata veriyor imkansız denecek gibi sistem kuruluyor ancak GRUB kurulmadığı için hata verip diski siliyor. veya hiç sisteme girilmiyor.
Şimdi Aldığım hatayı sizlere atayım ama Benim sormak istediğim asıl soru ''Manjaro Linux'u elle disk bölümlerken ne yapacağını sana soruyormuş.''
bu şekilde GRUB'u kurmadan sistemi kursak sorunsuz açılsa dedim. Yardım edebilirmisiniz ?

@rise
@EFI Shell
@darkstar

Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca Sistemi kurarken hata verince tekrar kurmayı denedim hatanın ekran fotoğrafını almak için ancak elle kurmaya zorluyor.
Screenshot_20201207_010145.png

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Hatayı atman buraya yardım edecek herkes için daha iyi olur o yüzden atabilir misin? Ve GRUB'u kurmazsan başka bir önyükleyici kurmak zorundasın.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Arkadaşlar Benim bilgisayara UEFI (@EFI Shell) olarak windows dışında Linux dağıtımlarını kurmak neredeyse imkansız.
Sorun Linuxda değil dağıtımda falanda değil. Sorun GRUB BOOTLOADER'da Ne zaman kurmaya çalışsam hata veriyor imkansız denecek gibi sistem kuruluyor ancak GRUB kurulmadığı için hata verip diski siliyor. veya hiç sisteme girilmiyor.
Şimdi Aldığım hatayı sizlere atayım ama Benim sormak istediğim asıl soru ''Manjaro Linux'u elle disk bölümlerken ne yapacağını sana soruyormuş.''
bu şekilde GRUB'u kurmadan sistemi kursak sorunsuz açılsa dedim. Yardım edebilirmisiniz ?

@rise
@EFI Shell
@darkstar

Ayrıca Sistemi kurarken hata verince tekrar kurmayı denedim hatanın ekran fotoğrafını almak için ancak elle kurmaya zorluyor.
Ekli dosyayı görüntüle 127647
Neden Dummy Error olduğunu söylemiyorsun?

• Beğen
Reactions: ARX

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Farklı birşeyler yazıyordu böyle efi/boot falan GRUB'un hata verdiğini söylüyordu yani gene .deb
dağıtımlarındada olduğu gibi hemen hemen aynı hata.
Neden Dummy Error olduğunu söylemiyorsun?

Hatayı atman buraya yardım edecek herkes için daha iyi olur o yüzden atabilir misin? Ve GRUB'u kurmazsan başka bir önyükleyici kurmak zorundasın.
Hatanın fotoğrafını atabilmem için tekrar kurmaya çalışıp o şekilde hatanın gelmesi lazım.
Biz beraber el ile manuel kursak grub'u kurmadan olmazmı ?
Screenshot_20201207_091827.png

Yeni bölüm oluştur diyince altta birsüürü şey yazıyor. Galiba önyükleyiciyi oradan seçip kuracağız.
Bana yardım etsenizde şunu bir kursak UEFI olarak.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Farklı birşeyler yazıyordu böyle efi/boot falan GRUB'un hata verdiğini söylüyordu yani gene .deb
dağıtımlarındada olduğu gibi hemen hemen aynı hata.

Hatanın fotoğrafını atabilmem için tekrar kurmaya çalışıp o şekilde hatanın gelmesi lazım.
Biz beraber el ile manuel kursak grub'u kurmadan olmazmı ?
Ekli dosyayı görüntüle 127648
Dedim ya GRUB'u kurmayabilirsin ama herhangi bir önyükleyici kurmak zorundasın.

Redlonmas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,077
Dedim ya GRUB'u kurmayabilirsin ama herhangi bir önyükleyici kurmak zorundasın.
hatayı aldıktan sonra mouseyi EFI yazan yere getirdiğimde GRUB ÖNYÜKLEYİCİ VEYA bsystem BOOT kurmalısınız. yazıyordu.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
hatayı aldıktan sonra mouseyi EFI yazan yere getirdiğimde GRUB ÖNYÜKLEYİCİ VEYA bsystem BOOT kurmalısınız. yazıyordu.
Tamam ama o attığın resimden anladığım kadarıyla fat32 biçiminde 500MB'lık bir disk bölümü yok o yüzden ilk önce fat32 biçiminde 500MB'lık bir bölüm oluştur daha sonra onu /efi/boot veya ona benzer bir yere bağla ve oraya GRUB'u kopyala o zaman GRUB'u kurmuş sayılırsın ama istersen başka bir önyükleyiciyide kopyalayabilirsin.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Manjaro kurulumunu sonraya bırakıp, Ubuntu 18.04 yükleme şansın var mı ?
Ubuntu kurulumunda Diski sil ve Ubuntu yükle seçeneği ile devam et.

?

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Manjaro kurulumunu sonraya bırakıp, Ubuntu 18.04 yükleme şansın var mı ?
Ubuntu kurulumunda Diski sil ve Ubuntu yükle seçeneği ile devam et.

?
Ubuntu 18.04 biraz eski değil mi? Hem onun yerine Ubuntu 20.04 yüklese daha iyi olmaz mı?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ubuntu yükleme amacımız, bilgisayarın normal olduğunu ortaya koymak :)

Ayrıca LTS sürüm, eski olmaz.. Desteği devam ediyor.

?

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
LTS sürüm, eski olmaz.. Desteği devam ediyor.

?
Tamam desteği devam ediyor ama 2-3 yıla desteği kesilecek Ubuntu 20.04'ün ise desteği 4-5 yıl sonra kesilecek ve Ubuntu 20.04 Ubuntu 18.04'den daha gelişmiş değil mi?

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Son mesajıma ekleme yapmıştım. Ubuntu yükleyip kullanmak için uğraşmıyoruz.
Amacımız bilgisayarın Ubuntu kurulumuna cevabını görmek.. Aynı hatayı orada da tekrarlayabiliyor mu ?

OzgunPr

Asistan
Reaksiyon puanı
207

Seçenek varsa, kurulum sırasında Grub kurulumu yapma. Kurulumdan sonra EasyBCD ile kurduğun Linux dağıtımını Windows önyükleyicisine eklemeyi dene. Ya da önyükleyici olarak Refind kur.