Grafik Sorunu GeForce GT 630 M

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Merhaba arkadaşlar, laptopumdaki 2 GB'lık Nvidia GeForce GT630M grafik kartı daha önce oluşmayan bir sorun oluşturmaya başladı. Sebebini pek bilmiyorum. Android cihaz falan olsaydı belki çözerdim ama bilgisayar konusunda o kadar da iyi değilim. Neyse geleyim soruna, kısaca anlatayım; Bilgisayarı yoğunlukla interne, oyun ve ya CorelDRW için kullanıyorum. Ekran karım mükemmel olmasa da iyi seviyede çoğu oyunu sorunsuz şekilde oynuyorum, biraz grafikten feragat ederek ancak son dönemde bir sıkıntı ortaya çıktı. Oyun esnasında gayet akıcı şekildeyken birden kasmaya başlıyor, FPS alt seviyelere iniyor 5-10 saniye devam ediyor sonra oyun eski haline dönüyor. Bu istinasız en ağır oyunlardan çok çok rahat çalıştırdığı oyunlara kadar oluyor. Eskisinden çabuk ısınıyor bilgisayar ve bu düşüşleri ısınmadan yapmıyor.

Şu anda güncel driver buldum indiriyorum, sorun belki ondandır diyerek. Farklı bir sebebi olabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.

grcngnc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Isınmadan kaynaklı oluyodur bence. Garantisi bittiyse fanlarını filan temizleyip termal macunlarını yenileyebilirsin.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Güncellemeyi yaptım ama sorun devam ediyor. Oyun esnasında tuşlarına dokunulamayacak kadar ısınıyor, kapattıktan aşağı yukarı 5-10 dakikada toplanıyor. Servise falan mı yollamak gerekiyor ya da bir çözüm önerisi olan var mı?

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
yolla abi fan dolmuş veya macun bitmiş

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yolla abi fan dolmuş veya macun bitmiş
İnan var ya o kadar üşengeçlik geliyor ki, gitse en az 1 ay sürer o 1 ay ki yokluğunu geçtim, verileri sil, gelince kur tekrardan falan. Bu işi kendim yapabilir miyim?

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Parça değişimi yapmayı düşünüyorum, yaparsam gerek kalır mı peki? Ekran kartını değiştirmeyi düşünüyorum da.

grcngnc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Laptoplarda ekran kartı değiştirmek kısıtlı mxm2 ekran kartları değişiyor. Ayrıca senin ekran kartın gayet güzel. Servise ver güzelce temizlesinler macunları yenilesinler mis gibi olur