Gpu verim düşüşü ve cpu sıcaklığı

Kayra bakuer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,
Gpu mda verim düşüşü başladı eskiden %90 larda gezinirken şimdi %25 lerde geziniyo ve ayriyeten cpu sıcaklığı 95 ye derece kadar çıktı ne yapmalıyım kasa içi 35 dereceyken cpu 95 dereceye kadar çıkıyo öneriniz var mı? Ne yapmaylıyım?

-1070ti, i7 8700k bir yıla yakın bi süredir kullanıyorum. İtopyadan topladım

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İşlemci resmen fırına dönmüş. Eyvah.:(

Tabi o sıcaklığa gelince ,işlemcin kendini neredyse kamplumbağa hızına düşürüyor. Bu muazzam performans düşüşünün sonucu olarak da,e.kartını besleyemiyor ve GPU kullanımında yüzde 25 lere tökezliyor. Olay bu ,yani.

iŞLEMCİNİZİN SOĞUTUCUSU nedir,macun değişmeyeli ne kadar oldu. Veya bugünlerde, soğutucu ile ,yanlışlıkla falan, bi oynama durumu ,vs. oldu mu.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Tahminen termal macun süresi geçti yada soğutma bloğunun arası açıldı bende olmuştu.

Kayra bakuer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci resmen fırına dönmüş. Eyvah.:(

Tabi o sıcaklığa gelince ,işlemcin kendini neredyse kamplumbağa hızına düşürüyor. Bu muazzam performans düşüşünün sonucu olarak da,e.kartını besleyemiyor ve GPU kullanımında yüzde 25 lere tökezliyor. Olay bu ,yani.

iŞLEMCİNİZİN SOĞUTUCUSU nedir,macun değişmeyeli ne kadar oldu. Veya bugünlerde, soğutucu ile ,yanlışlıkla falan, bi oynama durumu ,vs. oldu mu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İişemci soğutucusu sıvı soğutmalı tek fanlı cooler master bi oynamada olmadı. 1 yıldır değiştirmedim macunu yaklaşık yani.

Tahminen termal macun süresi geçti yada soğutma bloğunun arası açıldı bende olmuştu.

İişemci soğutucusu sıvı soğutmalı tek fanlı cooler master bi oynamada olmadı. 1 yıldır değiştirmedim macunu yaklaşık yani.
Sanırım öyle oldu bi kontrol ettiricem teşekkür ederim.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Pompa devrine de bi bakın. Pompa bozulmuş olabilir.