Soru GPT-MBR

AdmByPro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar PC ye Windows 10 kurucam.
Fakat aklımda bir soru var, ilk başta diski GPT disk yaptım ve GPT Windows 10 kurdum sorun olmadı çalıştı, sonra diski MBR ye çevirip MBR olarak kurdum, kurulum sonrası PXE EXİTİNG ROM hatası almaya başladım, fakat GPT kurunca böyle bir sıkıntı olmuyor, sizce sebebi nedir ?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,256
Arkadaşlar PC ye Windows 10 kurucam.
Fakat aklımda bir soru var, ilk başta diski GPT disk yaptım ve GPT Windows 10 kurdum sorun olmadı çalıştı, sonra diski MBR ye çevirip MBR olarak kurdum, kurulum sonrası PXE EXİTİNG ROM hatası almaya başladım, fakat GPT kurunca böyle bir sıkıntı olmuyor, sizce sebebi nedir ?
Bütün kurmak istediğiniz işletim sistemlerini GPT olarak kuracaksınız. MBR olarak değil. Şuan diskiniz MBR ise lütfen MBR2GPT ile GPT'ye geri çevirin.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,477
Win xp kurduğunda MBR tipli diske kurarsın. Gerçi yeni anakartlar artık xp ve 7 desteklemiyor.

Belkide artık MBR altyapısınada desteği kesmişler. Her şey çıkar şu firmalardan. Gün geçmiyor ki yeni bişey duymayalım.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,391
Ağ önyüklemesi ortamına önyükleme yapmaya çalıştığın için hata alıyorsun. Diski MBR yaptıysan legacy BIOS arayüzü desteğini etkin hale getirmen gerekir. (Not: Sabit sürücüyü MBR'ye dönüştürüp kullanmanın bir artısı yok.)