Mali654987
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 379
lens en fazla kaç numara olabiliyor niye herkez lens varken gözlük kullanılıyor?
Şimdi sayın mod'um bende öyle düşünmüştüm. Bana da böyle demişlerdi. Lens aldım maliyeti pek de fazla değil 90 100 TLye almıştım tanıdık birinden. Hergun çıkarıp takmak evet gerekli ama benim kullandığım markanin en ince lensini kullandığımdan bir hafta takıyorum. Devamlı olarak takip çıkartmak daha çok enfeksiyon kapma riskini de arttirir zaten. Ablam senelerdir kullanıyor aydan aya bazen 2 ay kadar takıyor. Lensi tak çıkar işi de 2 3 defadan sonra (eğer gözler çok korkak değilse) alışıyor zaten brnim 10 saniyemi almaz aynaya bile bakmıyorum takarken ??Lens kullanmak gözlüğe göre biraz daha maliyetli ve zahmetlidir.
Kimisi de her gün devamlı olarak lense bakımı yapmayı ve lensi tak çıkar ile uğraşmak istemediği için gözlük kullanır.
niye sürekli tak çıkar yapıyorsunuz ki bi takın 1,2 ay dursunŞimdi sayın mod'um bende öyle düşünmüştüm. Bana da böyle demişlerdi. Lens aldım maliyeti pek de fazla değil 90 100 TLye almıştım tanıdık birinden. Hergun çıkarıp takmak evet gerekli ama benim kullandığım markanin en ince lensini kullandığımdan bir hafta takıyorum. Devamlı olarak takip çıkartmak daha çok enfeksiyon kapma riskini de arttirir zaten. Ablam senelerdir kullanıyor aydan aya bazen 2 ay kadar takıyor. Lensi tak çıkar işi de 2 3 defadan sonra (eğer gözler çok korkak değilse) alışıyor zaten brnim 10 saniyemi almaz aynaya bile bakmıyorum takarken ??
Maliyet kısmında haklısın. Normal şartlarda lenslerin belirli aralıklar ile değiştirilmesi gerekiyor fakat dediğin gibi çoğu kişi daha uzun süreler lensleri kullanabiliyor.Şimdi sayın mod'um bende öyle düşünmüştüm. Bana da böyle demişlerdi. Lens aldım maliyeti pek de fazla değil 90 100 TLye almıştım tanıdık birinden. Hergun çıkarıp takmak evet gerekli ama benim kullandığım markanin en ince lensini kullandığımdan bir hafta takıyorum. Devamlı olarak takip çıkartmak daha çok enfeksiyon kapma riskini de arttirir zaten. Ablam senelerdir kullanıyor aydan aya bazen 2 ay kadar takıyor. Lensi tak çıkar işi de 2 3 defadan sonra (eğer gözler çok korkak değilse) alışıyor zaten brnim 10 saniyemi almaz aynaya bile bakmıyorum takarken ??
niye sürekli tak çıkar yapıyorsunuz ki bi takın 1,2 ay dursun
100 tlye alınan lens ne kadar götürürMaliyet kısmında haklısın. Normal şartlarda lenslerin belirli aralıklar ile değiştirilmesi gerekiyor fakat dediğin gibi çoğu kişi daha uzun süreler lensleri kullanabiliyor.
Fakat yine de gözlüğe göre maliyeti yüksek
Lensi takayım da 1 ay gözümde dursun gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.
Böyle bir şeye kalkışırsan lensi ameliyatla çıkarmak zorunda kalabilirsin.
Lensleri uyurken çıkarır kabına koyarsın. Kabında da lensin kendi suyu olur.
Şahsen ben gözlük takıyorum çünkü gözlüklü daha iyi gözüküyorum maalesef ve alıştım zorluk olmuyorlens en fazla kaç numara olabiliyor niye herkez lens varken gözlük kullanılıyor?
100 tlye alınan lens ne kadar götürür
bişey daha sorucam aynı numara lens ve gözlük aynı kalitede görüş sağlar mı?Bu konu hakkında maalesef yardımcı olamam. Hali hazırda lens kullanan biri değilim
Gözlük ile lens arasında ki rahatlığı da kıyaslayacak olursak lens gözlükten çok çok daha rahat. (Alıştıktan sonra)
ikisinide kullanan biri varmıdır ki olan varsa bilirbişey daha sorucam aynı numara lens ve gözlük aynı kalitede görüş sağlar mı?
Gözlerinizin numarası kaç? İkisi de esitse şansınız var. Bir kutuda 3 çift ysni 6 tane lens oluyor. Her lens bir ayliktir. Tabi bir aydan daha fazla kullanıyoruz biz.100 tlye alınan lens ne kadar götürür
Normalde doktors gidip lens kullanmak istiyorum diyorsunuz ona göre ölçüyor ayarlıyor. Ama bazı gözlerde lens alerji yapar takamazsiniz nadir bir durum olsa dabişey daha sorucam aynı numara lens ve gözlük aynı kalitede görüş sağlar mı?
Ben ben ?ikisinide kullanan biri varmıdır ki olan varsa bilir
numaram ikiden küçük (belki 1.5 1.25) tam olarak bilmiyorum fakat ikisi farklıGözlerinizin numarası kaç? İkisi de esitse şansınız var. Bir kutuda 3 çift ysni 6 tane lens oluyor. Her lens bir ayliktir. Tabi bir aydan daha fazla kullanıyoruz biz.
Normalde doktors gidip lens kullanmak istiyorum diyorsunuz ona göre ölçüyor ayarlıyor. Ama bazı gözlerde lens alerji yapar takamazsiniz nadir bir durum olsa da
Ben ben ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Arada bir fark yok kesinlikle lens varken gözlük tercih etmem gözlük sevmiyorum. Çerçevesiz kullandım hatta kaç paralık gözlük şuan 2 milyar öyle gözlükler ben yine lens tercih ederim
yanlış anlamayın sürekli tak çıkar yaparak aynı lensi 1 sene kullanırsak ne olur dedimGöz numaralari benim de farklı 1.75 ve 2.25 o yüzden ayrı ayrı paket almak zorunda kaldım. Bir sene mi ??? gözünüz ölür o zmana.
İlk lenste 1 ay 2. De 35 gün böyle böyle işte. Ayrıca lens için onemli bilgiler var araştırın isteseniz Bi. Bulamazsanız bende yazarim
Gözlük ya bence daha kullanışlı lens uğraştırıyorlens en fazla kaç numara olabiliyor niye herkez lens varken gözlük kullanılıyor?
Gözlük ya bence daha kullanışlı lens uğraştırıyorlens en fazla kaç numara olabiliyor niye herkez lens varken gözlük kullanılıyor?
bende bu yüzden gözlük tercih ediyorumBir arkadaşım önceden lens kullanıyormuş rahatsız ediciymiş ve biraz tuzluymuş tatlı bir gözlük daha hoş bana göre![]()
peki gözümüzü kaşırken veya toz kaçtığında ovalarken (yani bastırırken) sorun oluşur muYok ne saçmasi ? bilmediğiniz bir şey hakkında bilgi Sahibi olmak istiyorsunuz sadece ?. Bir lens kullanildikca eskir bir yıl gerçekten çok uzun bir zaman dilimi. Ben lens aldım 180e 6 çift yani 12 tane (ayrıca lens suyu da almanız gerekiyor) yılda 360 TL yapar lensler suyu hariç ?? başka sorunuz varsa sorun sıkıntı değil cevaplarım.