gözlük mü lens mi

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
lens en fazla kaç numara olabiliyor niye herkez lens varken gözlük kullanılıyor?

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Valla ben lens kullanıyorum. Gayet memnunum gözlükten çok daha iyi. 5 olabilir en son tam olarak bilmiyorum yanlış biliyor da olabilirim

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Lens kullanmak gözlüğe göre biraz daha maliyetli ve zahmetlidir.
Kimisi de her gün devamlı olarak lense bakımı yapmayı ve lensi tak çıkar ile uğraşmak istemediği için gözlük kullanır.
Şimdi sayın mod'um bende öyle düşünmüştüm. Bana da böyle demişlerdi. Lens aldım maliyeti pek de fazla değil 90 100 TLye almıştım tanıdık birinden. Hergun çıkarıp takmak evet gerekli ama benim kullandığım markanin en ince lensini kullandığımdan bir hafta takıyorum. Devamlı olarak takip çıkartmak daha çok enfeksiyon kapma riskini de arttirir zaten. Ablam senelerdir kullanıyor aydan aya bazen 2 ay kadar takıyor. Lensi tak çıkar işi de 2 3 defadan sonra (eğer gözler çok korkak değilse) alışıyor zaten brnim 10 saniyemi almaz aynaya bile bakmıyorum takarken ??

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Şimdi sayın mod'um bende öyle düşünmüştüm. Bana da böyle demişlerdi. Lens aldım maliyeti pek de fazla değil 90 100 TLye almıştım tanıdık birinden. Hergun çıkarıp takmak evet gerekli ama benim kullandığım markanin en ince lensini kullandığımdan bir hafta takıyorum. Devamlı olarak takip çıkartmak daha çok enfeksiyon kapma riskini de arttirir zaten. Ablam senelerdir kullanıyor aydan aya bazen 2 ay kadar takıyor. Lensi tak çıkar işi de 2 3 defadan sonra (eğer gözler çok korkak değilse) alışıyor zaten brnim 10 saniyemi almaz aynaya bile bakmıyorum takarken ??
niye sürekli tak çıkar yapıyorsunuz ki bi takın 1,2 ay dursun

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Maliyet kısmında haklısın. Normal şartlarda lenslerin belirli aralıklar ile değiştirilmesi gerekiyor fakat dediğin gibi çoğu kişi daha uzun süreler lensleri kullanabiliyor.
Fakat yine de gözlüğe göre maliyeti yüksek :)

niye sürekli tak çıkar yapıyorsunuz ki bi takın 1,2 ay dursun

Lensi takayım da 1 ay gözümde dursun gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.
Böyle bir şeye kalkışırsan lensi ameliyatla çıkarmak zorunda kalabilirsin.
Lensleri uyurken çıkarır kabına koyarsın. Kabında da lensin kendi suyu olur.

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
O gözlerin tamamen alışmış hali. Şuan evdeyim diye gözümde değil ama okulda takıyordum. Bende en fazla 1 hafta duruyor sonra kendisi düşüyor. Alacaksanız birkaç mevzu söylemem gerekiyor önemli olan

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Maliyet kısmında haklısın. Normal şartlarda lenslerin belirli aralıklar ile değiştirilmesi gerekiyor fakat dediğin gibi çoğu kişi daha uzun süreler lensleri kullanabiliyor.
Fakat yine de gözlüğe göre maliyeti yüksek :)

Lensi takayım da 1 ay gözümde dursun gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.
Böyle bir şeye kalkışırsan lensi ameliyatla çıkarmak zorunda kalabilirsin.
Lensleri uyurken çıkarır kabına koyarsın. Kabında da lensin kendi suyu olur.
100 tlye alınan lens ne kadar götürür

rrrr

Dekan
Reaksiyon puanı
3,742
silindi (5180193)

Son düzenleme:

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Bu konu hakkında maalesef yardımcı olamam. Hali hazırda lens kullanan biri değilim :)

Gözlük ile lens arasında ki rahatlığı da kıyaslayacak olursak lens gözlükten çok çok daha rahat. (Alıştıktan sonra)
bişey daha sorucam aynı numara lens ve gözlük aynı kalitede görüş sağlar mı?

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Fark olacağını zannetmiyorum. Her iki koşulda da net görüntüye ulaşmış oluyosun :)

Lens görüş açını çok daha olumlu şekilde etkileyecektir.

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
100 tlye alınan lens ne kadar götürür
Gözlerinizin numarası kaç? İkisi de esitse şansınız var. Bir kutuda 3 çift ysni 6 tane lens oluyor. Her lens bir ayliktir. Tabi bir aydan daha fazla kullanıyoruz biz.
bişey daha sorucam aynı numara lens ve gözlük aynı kalitede görüş sağlar mı?
Normalde doktors gidip lens kullanmak istiyorum diyorsunuz ona göre ölçüyor ayarlıyor. Ama bazı gözlerde lens alerji yapar takamazsiniz nadir bir durum olsa da
ikisinide kullanan biri varmıdır ki olan varsa bilir
Ben ben ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arada bir fark yok kesinlikle lens varken gözlük tercih etmem gözlük sevmiyorum. Çerçevesiz kullandım hatta kaç paralık gözlük şuan 2 milyar öyle gözlükler ben yine lens tercih ederim

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Gözlerinizin numarası kaç? İkisi de esitse şansınız var. Bir kutuda 3 çift ysni 6 tane lens oluyor. Her lens bir ayliktir. Tabi bir aydan daha fazla kullanıyoruz biz.

Normalde doktors gidip lens kullanmak istiyorum diyorsunuz ona göre ölçüyor ayarlıyor. Ama bazı gözlerde lens alerji yapar takamazsiniz nadir bir durum olsa da

Ben ben ?

Arada bir fark yok kesinlikle lens varken gözlük tercih etmem gözlük sevmiyorum. Çerçevesiz kullandım hatta kaç paralık gözlük şuan 2 milyar öyle gözlükler ben yine lens tercih ederim
numaram ikiden küçük (belki 1.5 1.25) tam olarak bilmiyorum fakat ikisi farklı
şunu sormak istiyorum bir lensi 1 sene kullanırsan ne olur

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Göz numaralari benim de farklı 1.75 ve 2.25 o yüzden ayrı ayrı paket almak zorunda kaldım. Bir sene mi ??? gözünüz ölür o zmana.
İlk lenste 1 ay 2. De 35 gün böyle böyle işte. Ayrıca lens için onemli bilgiler var araştırın isteseniz Bi. Bulamazsanız bende yazarim

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Göz numaralari benim de farklı 1.75 ve 2.25 o yüzden ayrı ayrı paket almak zorunda kaldım. Bir sene mi ??? gözünüz ölür o zmana.
İlk lenste 1 ay 2. De 35 gün böyle böyle işte. Ayrıca lens için onemli bilgiler var araştırın isteseniz Bi. Bulamazsanız bende yazarim
yanlış anlamayın sürekli tak çıkar yaparak aynı lensi 1 sene kullanırsak ne olur dedim
bu arada araştırıyorum fakat sorularımın cevaplarını bulamıyorum ( sorularım saçma farkındayım ama merak ediyorum) :)

consifedar

Doçent
Reaksiyon puanı
625

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Lens için lens suyu vb. takıp çıkartması çok zahmetli. Gözlüğü takıp çıkartması daha kolay ve maliyeti de daha az.

Taha K.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,001
Bir arkadaşım önceden lens kullanıyormuş rahatsız ediciymiş ve biraz tuzluymuş tatlı bir gözlük daha hoş bana göre :)

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Yok ne saçmasi ? bilmediğiniz bir şey hakkında bilgi Sahibi olmak istiyorsunuz sadece ?. Bir lens kullanildikca eskir bir yıl gerçekten çok uzun bir zaman dilimi. Ben lens aldım 180e 6 çift yani 12 tane (ayrıca lens suyu da almanız gerekiyor) yılda 360 TL yapar lensler suyu hariç ?? başka sorunuz varsa sorun sıkıntı değil cevaplarım.

_MusTy_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,303
Bir arkadaşım önceden lens kullanıyormuş rahatsız ediciymiş ve biraz tuzluymuş tatlı bir gözlük daha hoş bana göre :)
bende bu yüzden gözlük tercih ediyorum

ooo onun maliyetinden geçilmez bi gözlük al iş biter

Mali654987

Doçent
Reaksiyon puanı
379
Yok ne saçmasi ? bilmediğiniz bir şey hakkında bilgi Sahibi olmak istiyorsunuz sadece ?. Bir lens kullanildikca eskir bir yıl gerçekten çok uzun bir zaman dilimi. Ben lens aldım 180e 6 çift yani 12 tane (ayrıca lens suyu da almanız gerekiyor) yılda 360 TL yapar lensler suyu hariç ?? başka sorunuz varsa sorun sıkıntı değil cevaplarım.
peki gözümüzü kaşırken veya toz kaçtığında ovalarken (yani bastırırken) sorun oluşur mu

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Ben yaşamadım ama bir kere çok ovusturdugumda kaymisti. Normal bir şekilde kasinirssa sorun olmuyor ama çok bastirsaniz kayar