Gözlerinin Yeşilini Özledim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Benim bir kız arkadaşım son zamanlarda hep bunu dinliyordu. Ben de dinleyeyim bakalım nasıl bir şarkıymış. :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Süpermiş vallahi. :)

Pis kız bana yollamazsın bu şarkıyı demek. Öğleden sonra alırım onun ifadesini. :D

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bi şarkıdaha paylaştım onuda dinleyin sayın modum :D

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
youtube'a erişimim yok şu anda ama gözlerim yeşil :) biri özlemiştir herhalde..

Not: umarım şarkı rap ayarında değildir....

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Allah'tan bu rap furyasından önce doğmuşum. Sevdiğin kızın rap dinlediniği düşünsene :) nasıl bir aşk olur, hayal bile edemiyorum. O kadar güzel slow, yerli yabancı aşk şarkıları varken...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Ama bu slow bir rap. :D

Sen Gülşen takıl. ;)

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Rap'i küçümseyen insanları kınıyorum
Ben sagopa kajmerde dinliyorum muazzez abacıda yada ne biliyim 50cent de seviyorum Ezginin Günlüğünüde rap dinleyenler sabit bi kıstas içinde boğulmuyorlar ;) ...

Müzik Bir ihtiyaçtır senin duygusal şarkılardan hoşlanman kız arkadaşının rap dinlemesi sıkıntımıki Sevgilin senin sevdiğin yemeği sevmek zorundamı yada senin beğendiği filmi beğenmek zorundamı neden sıkıntı olsun ki ?

neyse müzik bir tarzdır rapse herkese farz olamayandır ;)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Anlatmak istediğim de bu. Rap dinleyince garip garip cümle kurar oluyorsunuz. Farklı yemek veya film çok bağlayıcı bir şey değil ama müzik bağlayıcıdır...

as66

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Rap'i küçümseyen insanları kınıyorum
Ben sagopa kajmerde dinliyorum muazzez abacıda yada ne biliyim 50cent de seviyorum Ezginin Günlüğünüde rap dinleyenler sabit bi kıstas içinde boğulmuyorlar ;) ...

Müzik Bir ihtiyaçtır senin duygusal şarkılardan hoşlanman kız arkadaşının rap dinlemesi sıkıntımıki Sevgilin senin sevdiğin yemeği sevmek zorundamı yada senin beğendiği filmi beğenmek zorundamı neden sıkıntı olsun ki ?

neyse müzik bir tarzdır rapse herkese farz olamayandır ;)
:thumbup: Tanım güzel olmuş :thumbup:

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Allah aşkına insaffff yaa benim cümlemde nasıl bi gariplik var ?
Siz rap için önyargılısınız herkesin zevki farklıdır . Farkında iseniz ben size Türk Sanat Müziğindende örnekler verdim insanın ruh hali ne yansıtırsa onu dinler . Bunun için insan yargılanmaz bu kadar basit değildir müzik anlayışı . Neyse ben size karşı hiç bir şey söylemiyorum kendi sevdiğiniz müziklerle kız arkadaşınızın müzik özgürlüğünü kısıtlayın eminim size hayran kalır bu davranıştan dolayı :)

@as66 Teşekkür ederim Ağır rap sevmiyorum ama laf söylenmesinede çok bozuluyorum şahsımca

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sevgili Ciana;

Mektubuma başlarken yazılarındaki hırçınlığını dinlediğin Rap'e veriyorum. Bununla birlikte yazılarım kişisel yorumumdur. Seni bağlayıcı değildir. Sevmemekle birlikte saygı duyuyorum. Sesini çok açmamak şartı ile heryerde dinleyebilirsin. Sevgilime gelince kendisi genelde sanat müzikleri dinler ve müzik sevki beni de büyüler. Ben daha çok batı müziklerini sevdiğim için, sanat müziğimizin güzelliklerini pek fark etmemişim. Neyse bu sorunuda çözdüğümüze göre konu "yeşil gözler" üzerinden devam edecektir.

Mutlu Günler...

İki müzik zevki arasında ki farkın yazıya yansıyışı...

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
çok güzel şarkı gerçi tripkolic'in çoğu şarkısı böylede

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Serzenişimi hırçınlık diyorsunuz ön yargılı olduğunuzu söylediğimde haksızmıyım beni ne kadar tanıyorsunuzda hırçın buluyorsunuz 2 yorumdan ? ;)
Gayet medeni açıklama yapıyorum siz ise şu yazdığınızla beni asi bi kişilik olarak yansıtmaya çalışıyorsunuz sonra ben hırçın oluyorum KOMİK !!!
Rica ediyorum yorumları okuyan arkadaşlardan benim nerde hırçınlığım var ne demişim ki diğer müziklere yada size hakaret rencide aşağılama kötü bir söz ??? Gösterin özrümü dileyim hatamı göreyim bende ...

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
....sabit bi kıstas içinde boğulmuyorlar ;) ...

...... rapse herkese farz olamayandır ;)

Bu nasil bir Turkce`dir Allah`im??? :scared:

`sabit kistas icinde bogulmak`
`herkese farz olmamak`

Dehsete kapildim; eger bu dogru kullanimsa benim konustugum dil Turkce degil.:crying:

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kıstas : karşılaştırma yapmadan sabit fikirli kalmak ekşi sözlük - kutsal bilgi kaynağı
herkese farz olmamak : Siz müslümansınız diye herkes müslümanmı olmalı size farzdır bana değildir bunu nasıl ifade edebilirim kii bu bir rap cümlesidir ;)

bu konuyla alakası yok yorumunuzun ama anlamadınız madem açıklamasını yapayım anlamanıza yardımcı olur :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Önyargılı olup olmadığımdan emin değilim Ciana. Ses sitemlerini denerken 50Cent'ten çok şarkı çalıyordum. İyi bir müzik tarzı var adamın. Ama aynı rengi yerli rapçilerde göremedim. Bir bağırtı çağırtı gidiyordu. Ayrıca yabancı şarkıda çok kulağa batmıyor ama, yerli şarkılardaki küfürler çok itici geliyor. Bu da ayrı bir sebep. Hiç dinlemeden beğenmediğimi söyleyemem açıkçası.

Özür dilenecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.

Rap deyince de köprü altlarını, tren istasyonlarını mekan tutmuş (özellikle bakırköy), tuhaf zenci giysileri ile ne olduğunu anlayamadığım gençler geliyor aklıma... Gençlerimizi böyle yozlaştıran müzik türünü, bilinç altım kötü olarak işaretlemiş işte..

tetrapanazomi

Asistan
Reaksiyon puanı
26
Kılavuzu Ekşi Sözlük olanın....
Kelimelerin doğru anlamlarını öğrenme konusunda TÜRK DİL KURUMU - Büyük Türkçe Sözlük tavsiye ederim. Böylece doğru kelimeyi doğru yerde kullanabilirsiniz.
Bir de naçiz tavsiyem yerli edebiyat klasiklerini mutlaka okuyun. O zaman belki "...bu bir rap cümlesidir" gibi ifadeler kullanmazsınız.
Türkçe'yi doğru kullanın da ister rap dinleyin ister caz.
Müzik tercih meselesidir. Hiç kimseyi dinlediği müzik tarzına göre yargılayamazsınız. Ancak dil kendi içinde kuralları olan ve her mensubundan bu kurallara uymasını bekleyen bir sistemdir. Dilin kurallarına uymadığınız zaman onu yozlaştırmış olursunuz. Kültür, bilim, sanat hepsi dil ile gelişir ve sonraki nesillere aktarılır. Bozuk bir dille, anlatımla hiçbir kıymeti doğru aktarmak mümkün olmayacağı için bugünümüz ve geleceğimiz için lütfen dilimizi doğru öğrenelim, doğru kullanalım.

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Rap deyince de köprü altlarını, tren istasyonlarını mekan tutmuş (özellikle bakırköy), tuhaf zenci giysileri ile ne olduğunu anlayamadığım gençler geliyor aklıma... Gençlerimizi böyle yozlaştıran müzik türünü, bilinç altım kötü olarak işaretlemiş işte..

sadece alkışlıyorum:scared: o zaman varsın biz yozlaşalım

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
@GKHNCKR : Her rap şarkısı küfür içerikli değildir benim paylaştığım videoda bayan söylüyor parçayı hafif slow tarzında fantazi müzik havasında . Ön yargıyı bi kenara bırakıp bide kıza kulak verin eminim anlayacaksınız benii o zaman ...

@tetrapanazomi : Eğitim için teşekkürler hocam ne zaman derse başlıyoruz ? Ben köyden yarın geldimde Türkçe öğrenmeye ihtiyacım var Ekşi sözlükte Türk Dil Kurumunda yer alan açıklama mevcut ;) Aşağılama yapmadan baksaydınız keşke ;)

Sizde beni tanımıyorsunuz bence sizde yargılarınızdan kurtulun !
Benim Türkçemi Eleştirme hakkına sahip değilsiniz ve konumu yeterince çirkinleştirdiğiniz için teşekkür ederim HER İKİNİZEDE !!!

@ oktaydemirhas : Hiç uğraşma arkadaşım boşuna çabalarsın ben yoruldum arkadaşlara göre Rapçiler Zibidi açık açık bunu demeye getiriyorlar .

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Ciana konunu güncel tutuyorum işte :) Böyle uzadığı için üzgünüm ayrıca.

Ciana

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Lazım değil güncelliği Üzülme MUTLU OL İSTEDİĞİN OLDU
Lanet ettim açtığımada paylaştığımada .

İçeriğini sildim kilitletiyorum ayrıca şikayet ettim moderatöre az önce MUTLU OLUN ;)

amesfa

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
153
Rap demek bol pantolon tuhaf takılar v.s. değildir, Bakınız. sagopa veya Kolera ben kedilerinin hayarıyım. Ne bol pantolon nede tuhaf takılar taktığını gördüm. Özellikle Koleraya hayran kaldım, bir bayan bu kadar düzgün ve akıcı konuşur (saçmalamadan) internetten röportajlarına bakabilirsiniz.
Bu müzik türünü eleştirirken biraz daha anlayışı olalım arkadaşlar, evet bol pantolon, o tuhaf takılara e küfüre enaz bende sizin kadar karşıyım ama onlar olmadan da bu müziğin yapıldığıda bir gerçek.

Konu yoruma kapatılmıştır.

Sevgilerle.

okanic

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Hayatımda Duyduğum En Güzel Ses Ya Bayılıyorm Bu Şarkıya

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
kusura bakmayın ama , tripkolic dinleyicilerine amele gözüyle bakılıyor undergrand da ... Seside berbat ayrıca , eğer çok rap dinlemek istiyorsanız size başka isimler önerebilirim .

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Hayatımda Duyduğum En Güzel Ses Ya Bayılıyorm Bu Şarkıya
Şaka dimi bu :D

Allahım bu nasıl bir işkencedir yahu :D
Türüne uygun olarak gitsin yerin altında kimsenin olmadığı yerlerde filan söylesin.Yoksa sonu kötü bu sesle :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Zevkler ve renkler tartışılmaz arkadaşlar kişinin dinlediği türe karışmayın ben müziği beğenmedim ama sonuçta bu arkadaşların zevkidir sizin dinlediğinizde onlara güzel gelmeyebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...