Görüntü Kayma Problemi

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle Herkese Merhaba bu sorun bende 4 aydır var nedenini kimse çözemedi bilgisayarı 4 ay önce yeniledim yeni bir sistem yaptım

İşlemci : AMD Athlon x2 2.8 ghz
Anakart : İlk PC Aldıgımda M4N78 SE Ancak kuzey köprüsünü yakınca Yerine Asus M4A78L-M LE Aldım
HDD : Seagate 500 GB 64 mb önbellekli NCQ
Ram : 2x2GB Kingstone 800 hz
Ekran Kartım : ATİ Radeon HD 4850 265 Bit 1 GB

Ben bu bilgisayarı aldıgım günden beri görüntü kayması ve ardından res atma sorunu vardı tüm parçaları garantiye gönderdim parçalarda sorun olmadıgını söyleyip geri gönderdiler uyumsuz parça olabilecegini düşünüp hepsini tek tek kontrol ettim ancak Parçalar bir birine uyumlu Ve Hata veya res atmaması gerekiyordu...

İlk bilgisayarı yaptıgım zaman windows xp kuruluydu ve res atıp mavi ekran veriyordu Bad Pool header vs vs ardından windows 7 ye geçiş yaptım orj ultimate işletim sistemi gittim aldım.Ancak bundada xp deki gibi mavi ekran vermeye ve arada res atmaya devam etti Şimdi ise ne mavi ekran nede bir hata vermeden görüntü kayıp res atıyor tüm ekran bir birine girip karıncalanma tabiri ettigimiz olay oluyor ve ardından res geliyor bazen 1 hafta hiç olmuyor bazende hafta içinde 2-3 kez bu hayatı yaşıyorum... Sistemimde Ne virüs nede bir problem var orj avira virüs programı kullanıyorum crack program asla yok ancak bu sorunla karşı karşıyayım bazende oyunlarda görüntü kasmayı yaşıyorum ve en güzelyerinde çıkmak zorunda kalıyorum oyun birden zoom yapoyor ve herşey bir birine giriyor her oyunda olmuyor ancak bazı oyunlarda bu sorunu yaşıyorum ve canımı sıkmaya başladı resim alamıyorum alabilsem anlamanız için daha iyi katkısı olacaktır...

Yazdıklarımı okuyan herkese teşekkür ediyorum sorunum çözülmez ise yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum casper den direk hepsi bir arada :( ancak sistemim den mutluyum ve ATİ HD 5970 ekran kartı aldım 2 gün sonra kart gelicek ama sistem böyle olursa kartı boşa almış olacagım :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Soğutma sistemin nasıl?

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sogutma sistemim fanlı sistem bu kasada sorun oldugu için su sogutmayı yan kasaya bagladım bekliyorum hatayı çözünce köklicem :)

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
bir teknik servise gösterseniz güzel olur aslında parçaları tek tek değiştirirler ve sorunun nereden kaynaklandığı ortaya çıkardı, sorunun ekran kartından olup olmadığını bilmeden ekran kartı almanız da gerçekten kötü olmuş, bu arada sistem açılırken anakarttan ses gelmiyor mu hiç, hani şu dıııt dıtt dıt olanlardan :)

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
dıt dıt sesi gelmez o sese sinir oldugum için speaker ı söktüm zaten o sese gerek yok gece downloada bıraktıgımda res atınca uyandırmasın diye söktüm zaten :) teknik servie 4 kere götürdüm 2 kere garantiye gitti tüm payçalar gelmesi hepsinin 1.5 ay sürdü...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Kombinasyonda sorun var diyeceğim ama 4 defa teknik servise götürmüşsün. Yetmemiş ayrı ayrı vermişsin.. Geriye sadece ısınma problemleri kalıyor. Bunu da diğer kasaya taktığın su soğutmayı bu sorunlu kasaya takarak dene. Yada başka türlü soğutabiliyorsan öyle dene. Olabildiğine soğuk tutmaya bak bakalım netice ne olacak. Eğer verebiliyorsan sıcaklık değerlerini ver bir bakalım.

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sıcaklık stabil oldugundada bu sorunu yaşatıyor bana su sogutma parçaları buna uysa aynını yapacagım normal su sogutma hariç kullandıgım bu kasada 6 tane fan bulunuyor kasada hava geçirme oranı %100 ve ısı ile problemim olmuyor yani gariptirki arada atıyor uyumsuzluk oluyordur dedim ancak format attım ve 2 gün öylece sistemi kullancım fal oyniyarak ve res attı uyumluluk olayınıda ordan eledim.teknik servise götürdüm hiç birşey yok dendi olursa getirin dendi götürdüm tüm parçaları tek tek garantiye yolladım sorun yok dendi ve geri geldi artık çılırmak üzereyim tam bi iş yapıyorum küt gidiyor. 2 slot ram kullanıyorum ondan oluyor diye düşündüm ramları teke indirdim gene yaptı çözemedim gitti biosu kurcaladım default yaptım herşeyi denedim sonuç alamadım ya kasayı balkondan aşyagı atıcam yada böyle kullanmaya devam edecegim :(

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Valla olabileceğini düşündüğüm bir de harddisk var. Acaba bad sector var da o yüzden mi yapıyor.

Elinde fazla hdd varsa fazla olana kur işletim sistemi ve bir de öyle dene bakalım.

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bad sector taraması yaptım 2 kere bozuk bir yer çıkmadı. Ama HDD düşük bir ihtimal Çönkü Anakartı degiştirdigimde resler biraz daha azaldı ama halen var HDD dahil garantiye yolladım bişi bulunamadı artık camdan aşyagı atmak kaldı kasayı bir tek

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
o zaman niye garantide sorun yok deniyor. gene garantiye göndericem ama hiç bir sorun yok 1 ay bekletiyorlar boş boş

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
onboard ile denedim 2 gün boyunca ancak onda da res attı işletim sisteminden dolayı diye düşünüyorum ama ne gariptirki ondada sorun yok gibi çünkü normal durdugum zamandada res atıyor işlem yapmadıgım zamanda

BeBeT0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bad_Pool_Header Mavi ekranını verdi.Sanırım bi yerlere varıyoruz...

Techinal Hata Kodlarda İse

0x00000019
0x00000003
0xFF52E260
0XFF52E260

Gördüm çözemedigim bir olay :)

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Bu hataya baktım ama genel olarak hatanın sebebini kimse bulamamış. Ama bir yabancı forumda şöyle bir çözüm yolu yazmışlar. Olur mu bilemem:

1) Aygıt yöneticisini aç
2) Üst menüden Görünüm --> Gizli aygıtları göster seç
3) Depolama Birimleri alanına git
4) + simgesine tıklayarak Depolama Birimleri alanını genişletin.
5) Her birine sağ tıkla ve Kaldır seç. Tabi her birinde yeniden başlatılmasını isteyecek. Siz hepsi tamamlanana kadar Daha Sonra Yeniden Başlat seçin.
6) Bilgisayarı yeniden başlatın.
7) Windows aygıtları yeniden yükleyene kadar bekleyin. Yükleme bittikten sonra yeniden başlatma için soracaktır.
8) Yeniden başlatın.

Bu adımlardan sonra sorun çözülmüş olması lazım.

Kaynak: http://www.techspot.com/vb/topic94820-4.html --> #70. mesaj